ASAYİŞ - 02 Mayıs 2024 Perşembe 21:33

Edirne’de hastanede çıkan yangın kontrol altına alındı

A
A
A

Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatısında çıkan yangın, kontrol altına alındı. Hastaların tahliyesi ve yangın esnasında yaşananlar, kameraya yansıdı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Çatı katındaki alevlerin bir alt kata sıçraması ihtimali üzerine yenidoğan ve çocuk yoğun bakım ünitelerinin olduğu 9’uncu kattaki hastaların tahliyesi gerçekleştirildi. Hastaların çevre hastanelere ve hastanenin diğer bölümlerine tahliye edilmesi için, görevliler adeta zamanla yarıştı. Bazı hastalar da, hastanenin bahçesinde bekletildi.

Edirne’de hastanede çıkan yangın kontrol altına alındıYaklaşık 2 saat süren yangın söndürme çalışmalarına Edirne’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden de çok sayıda itfaiye ekibi destek verdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu söndürüldü. Hastanenin çatı katında ve bazı bölümlerinde ciddi hasar meydana gelirken, yangında yaralanan olmadı.

Edirne’de hastanede çıkan yangın kontrol altına alındıTahliye edilen Bahtiyar Uğurlu isimli vatandaş ise yaşanan anları gözyaşlarıyla anlattı. Öte yandan hastaların tahliyesi ve yangın esnasında yaşananlar kameraya yansıdı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Mehmet Basmacı - Özlem Ceylan - Şener Urfa

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Ruhsatsız tabanca ile yakalandı, kelepçe takılınca gülerek polis aracına gitti Aksaray’da ruhsatsız tabancayla polise yakalanan sürücü önce basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” dedi, ardından kelepçe takılınca başına kapüşonu çekip gülerek polis aracına gitti. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş ve Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri şüphe üzerine Büyük Bölcek Caddesi istikametine seyreden F.A. (30) idaresindeki otomobili durdurdu. Trafik ekipleri tarafından ehliyet, ruhsat ve araç sorgulaması yapılan otomobilde asayiş ekipleri tarafından arama yapıldı. Yapılan aramada otomobil içerisinde bir adet ruhsatsız tabanca ve bir miktar mermi ele geçirildi. Bunun üzerine sürücü polis ekiplerince gözaltına alınırken, kendini görüntülemek isteyen basın mensuplarına, “Ağabey çekmesen” deyip arkasını dönerek tepki gösterdi. Elleri kelepçelenerek gözaltına alınan ve yüzünün görünmesini istemeyen sürücü, kafasına ceketinin kapüşonunu takarak 2 kolunda bekçilerle gülerek polis aracına gitti. Otomobil, sürücünün bir yakınına teslim edilirken gözaltına alınan şahıs ifadesi alınmak ve adli işlemler için polis merkezi amirliğine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.