KÜLTÜR SANAT - 05 Eylül 2016 Pazartesi 12:21

23. Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri iptal edilmeyecek

A
A
A
23. Uluslararası Adana Film Festivali etkinlikleri iptal edilmeyecek

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, terörün Türkiye’de hayatın günlük akışını durdurmak isteyen bir dayatma olduğunu belirterek, 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde tüm etkinliklerinin gerçekleştirilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.
23. Uluslararası Adana Film Festivali, bir otelde düzenlenen toplantıda basına tanıtıldı.
Toplantıda konuşan Uluslararası Adana Film Festivali Direktörü Candan Yaygın, kentin bir sinema kenti olduğunu ve ciddi izleyici potansiyeli bulunduğunu belirterek festivale ilişkin şu bilgileri aktardı:
"Bu yıl 256 tane filmi bir hafta boyunca izleyiciyle ulaştıracağız. Uzun metrajların yanı sıra Öğrenci filmleri, Akdeniz ülkeleri kısa film yarışmaları da yer alacak. Akdeniz ülkelerinden 600 film başvurusu aldık. Fransa, İtalya, Portekiz, Cezayir, Tunus, Filistin, Arnavutluk, Makedonya, Kosova gibi ülkelerden 60 film jüri önünde yarışmaya hak kazandı. Öğrenci filmlerinde de 150 başvurudan 40’ı jüri ile yarışacak. Sinema dolu bir hafta geçireceğiz. Uzun metrajlı film yarışmalarında da dünya ve Türkiye prömiyerlerimiz var ve yönetmenlerin ilk filmleri. 55 filmden 12’si bu yarışmada jüri önüne çıkacaklar. Ülkemize ve Adana’ya hayırlı bir festival diliyorum."
Başkan Sözlü: "Hayatın günlük akışının durmasını isteyen bir dayatma"
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise geçtiğimiz yıl Türkiye gündeminde yaşanan terör olayları ve şehit acıları nedeniyle festivalin sadece yarışma kısmının yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi:
"Ülkemizin içinde bulunduğu şartlara baktığımızda şunu anlamak zorundayız ki Türkiye’de hayatın günlük akışının durmasını isteyen bir dayatma olduğunu çok açık ve net şekilde görebilme imkanına sahibiz. Bu yıl biz Türkiye’de gerek sanat etkinlikleri gerek hayatın diğer bütün alanlarında akışın inadına devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir eğlence, bir kutlama etkinliğinden ziyade varlığını devam ettirecek, gelişmesini devam ettirecek, dünyada Türk sanatı adına milletimizin ve ülkemizin hak ettiği yeri almasına katkı koyacak ve 23’üncüsünü yapma gibi büyük bir geleneği ortaya koyduğumuz bu film festivalimizin de hakkaniyetli bir şekilde yerine getirilmesi, tüm etkinliklerinin gerçekleştirilmesi, yarışma bölümünün de gerekli hassasiyetler gösterilerek katılımcılarının da heyecanlı katılımıyla gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. 23. gerçekleştireceğimiz festivalimiz muhakkak ki geçmiş 22 yılın tecrübesi, Adana’nın, Türk sinemasının sanatının değerli mensuplarının koyacağı katkılarla her yılkinden daha iyi olacak."
Altın Koza ödülünün sahibini bulacağı, 19-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nin tanıtım toplantısına birçok yerel ve ulusal basın mensubunun yanı sıra Uluslararası Adana Film Festivali Sinema Programları Direktörü Kadir Beycioğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Altın Koza A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Halil Avşar, Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mete Şahin ve Uluslararası Adana Film Festivali Dünya Sineması Koordinatörü Ahmet Boyacıoğlu katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir