EKONOMİ - 11 Ekim 2018 Perşembe 14:18

Adana Ticaret Odası’nda ’Sayısal Takograf’ işlemleri başladı

A
A
A
Adana Ticaret Odası’nda ’Sayısal Takograf’ işlemleri başladı

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda yetki aldıklarını, bu yetki çerçevesinde sürücü kartları ve diğer ilgili kartlarının başvuru işlemlerinin başladığını açıkladı.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, Sayısal Takograf (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda yetki aldıklarını, bu yetki çerçevesinde sürücü kartları ve diğer ilgili kartlarının başvuru işlemlerinin başladığını açıkladı.


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ’Sayısal Takograf’ (Dijital Ehliyet) işlemleri yapabilme konusunda Adana Ticaret Odası’na (ATO) yetki verdi. Bu hizmeti sunmaya başlayan 77’nci oda olduklarını belirten Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, “Üyelerimiz sayısal takograf işlemlerini daha önce diğer illerde yapıyorlardı. Bu durum şartları zorlaştırmaktaydı. Biz de üyelerimizin sayısal takograf kartı temin etme noktasında yaşadıkları bu zorluklardan kurtulması için odamız bünyesinde hizmet vermeye başladık. Dijital takograf cihazlarında kullanılan sürücü ve diğer ilgili kartların başvuru işlemlerini yapmaya başladık” diye konuştu.


Hizmet sınırlarının sürekli genişlediğini, üyelerin hizmetlere daha kolay erişim sağlaması için çaba gösterdiklerini belirten Menevşe, “Uluslararası ticaretin en önemli unsurlarından birini oluşturan karayolu ile uluslararası eşya taşımacılığını kolaylaştırmak amacıyla oluşturulan hükümler gereğince yürürlüğe giren sayısal takograf uygulaması kapsamında odamız yetkilendirilmiştir. Karayoluyla taşımacılık yapan araçlarda kullanılan aracın hızı ve kat edilen mesafe gibi bilgileri otomatik olarak kaydeden takograf cihazlarının araçlara takılarak, araçların karayolunda seyri sırasında sürücülerin trafik güvenliğine ve sürüş hassasiyetine uyma zorunluluğunun yerine getirilmesini sağlayan takograf cihazı kartlarını odamızdan üyelerimiz kolaylıkla yapabilirler” ifadelerini kullandı.



“Ekonomi veri raporu hazır”


ATO’nun sunduğu ekonomik veri raporu hizmetine de değinen Menevşe, Adana’daki mevcut ekonomik durumun değerlendirilebilmesi amacıyla, çeşitli kurum ve kuruluşlardan elde edilen derleme ve raporların internet sitesinden duyurulacağını belirterek, “Dünya genelinde yaşanan sıkı rekabet ortamı, iç piyasalardaki daralmalar ve finansmana erişim gibi temel ekonomik problemler nedeniyle artık ürün satmanın kolay olmadığı bir piyasa gerçeği ile karşı karşıyayız. Ancak tüm bu zorluklara rağmen yeni fırsatların da yakalamanın mümkün olabileceğini göz ardı etmememiz gerekir. Bunun içinde veriye kolay erişim ve veriyi doğru okuma büyük önem arz etmektedir” dedi.


Verilerin doğru okunarak, doğru analizlerle yeni pazarlar bulunabileceği, inovasyon ile mevcut satışların arttırılabileceğine dikkat çeken Menevşe, “Adana’nın mevcut ekonomik durumunun değerlendirilebilmesi amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlardan elde edilen, kentin 2017 yılına ait ekonomik verileri çerçevesinde, odamızca yapılan derleme ve raporlama çalışmaları sonucu hazırladığımız ’Adana Ekonomisi 2017’ yayınımızın dijital hali, resmi internet sitemizde yayınlanmıştır” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop Sinop’ta yaraları tedavi edilen doğaya salındı Sinop’ta yaralı bulunan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuş tedavileri sonrası Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından doğaya salındı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar 10. Bölge Müdürlüğü, Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Klinik, bakım ve ameliyat alanlarında incelemelerde bulunan Vali Özarslan, Bölge Müdürü Orhan Çatalçam’dan, yaban hayvanlarına yönelik yürütülen tedavi ve rehabilitasyon çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Doğa, Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri gayret ve emekten dolayı teşekkür eden Vali Özarslan Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri ile birlikte yaralı olarak bulunan ve tedavileri tamamlanan yılan kartalı, şahin ve peçeli baykuşları doğaya saldı. Sarıkum Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından, 2023 yılında yüzde 60 oranında tedavi başarısı elde edilerek, 300’ün üzerinde yaralı yaban hayvanı yapılan tedavileri sonrasında doğaya salındığı bildirildi. Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaralı hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapma imkanına sahip olduklarını vurgulayan Bölge Müdürü Orhan Çatalçam, "Burada iki veteriner arkadaşımız var. Hayvanlara her türlü cerrahi müdahaleyi yapabiliyorlar. O noktada teknolojik altyapımız gayet gelişmiş durumda" dedi. Öte yandan Sarıkum Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nin içinde ameliyathane, radyoloji ve yoğun bakım üniteleri de bulunan Türkiye’deki 5 merkezden biri olduğu belirtildi.