YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2017 Çarşamba 16:36

Adana’da İletişim Günleri

A
A
A
Adana’da İletişim Günleri

Adana’da ÇEP İletişim Meslek Lisesi koordinasyonunda 6.

Adana’da ÇEP İletişim Meslek Lisesi koordinasyonunda 6. Geleneksel İletişim Günleri başladı. Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen panellerde “Yeni Medya ve Haber Üretim Süreci”, “Bilim Olarak İletişim”, “Radyo Televizyon ve Sinemada Yeni Yönelimler” başlıklı sunumlar yapıldı. Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e ’Onur Ödülü’ verildi


ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde (ÇEP Anadolu İletişim Meslek Lisesi) geleneksel olarak düzenlenen “İletişim Günleri” etkinliğinin 6’ncısı bu yıl, Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Panel ve fotoğraf sergisinin gerçekleştirildiği etkinliğe Basın Yayın Enformasyon Bölge Müdürü Mustafa Keleş, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kanal B Televizyonu Adana Temsilcisi Sema Erdoğan, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni İlhan Geyik ve çok sayıda davetli katıldı.


Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik saat 10.30’de başladı. Etkinliğin başında kısa bir konuşma yapan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Hatice Çubukçu, medyanın toplum üzerindeki etkisine dikkat çekerek ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi arasındaki işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


ÇEP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Uğur Özen ise İletişim Günleri etkinliğiyle öğrencileri hem sektörle hem de yükseköğretim kurumuyla bir araya getirmeyi, sorunları ortaya koymayı ve farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.


Okul olarak akademik başarıya önem verirken öğrencilerin kişisel becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini de belirten Özen, Avrupa Birliği Eğitim Programı Erasmus+ mesleki eğitim projelerine ağırlık verdiklerini ve bu çerçevede hemen her yıl öğrenci ve öğretmelerini yurt dışına göndererek mesleki eğitim almalarını sağladıklarını dile getirdi. Özen, ayrıca Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Okul Tabanlı Değerlendirme Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) Projesi kapsamında kalite beratı alan ilk 50 okul arasında yer aldıklarını ifade etti. Öğrencilerinin katıldıkları ulusal ve uluslararası spor müsabakaları ile mesleki ve kültürel alanlardaki yarışmalarda dereceler aldıklarını da belirten Özen, “Halkoyunları yarışmasında il birinciliği, bölge birinciliği, Muay Thai’de Dünya şampiyonluğu, kısa film yarışmalarında alınan dereceler bunlardan bazılarıdır” diye konuştu.


Etkinlik çerçevesinde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nüket Elpeze Ergeç moderatörlüğünde bir panel de gerçekleştirildi. Panelde Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Aydın Çam “Radyo Televizyon ve Sinemada Yeni Yönelimler”, Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Dursun “Yeni Medya ve Haber Üretim Süreci”, İletişim Bilimleri Kültürler Arası Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir “Bilim Olarak İletişim” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.


Panelde söz alan Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Aydın Çam, radyo-televizyon ve sinema sektöründeki gelişmeleri anlatan bir sunu izleterek bu alanda her şeyin kolaylaştığını ve maliyetin azaldığını belirtti. Çam, yaşanan bu gelişmelerin olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını belirterek, “Önemli olan içeriktir. Teknolojik gelişmelerin yanında içeriğe de önem vermek daha da önem taşımaktadır” dedi.


Daha sonra söz alan Gazetecilik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Onur Dursun da gazetecilikte “Nefret söylemi” yerine “Barış söylemini” ön plana çıkarmak gerektiğini vurguladı.


İletişim Bilimleri Kültürler Arası Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlker Özdemir ise teknolojik gelişmelerin insanların yararına kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.


Panelin sonunda Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’e İletişim Meslek Lisesi Onur Ödülü verildi.


Haber-Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de ödüllerin verildiği etkinlikte gazetecilik öğrencilerinin hazırlamış olduğu fotoğraf sergisi gezildi. Etkinlik yapılan kokteyl ile son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.