EĞİTİM - 21 Mart 2018 Çarşamba 12:04

Adana’dan 18 proje Türkiye finallerinde

A
A
A
Adana’dan 18 proje Türkiye finallerinde

49.

49. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması kapsamında Türkiye finallerine 18 proje gönderildi.


TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca (BİDEB) bu yıl 49’uncusu düzenlenen 49. Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması, öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, amacıyla, biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, kodlama, matematik, psikoloji, sosyoloji, tarih, Türk dili ve edebiyatı ve teknolojik tasarım alanlarında yapıldı.


TÜBİTAK Bölge Merkezi 3 yıldır, TÜBİTAK Adana Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Saadet Büyükalaca ve Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Yahya Ayaz’ın Koordinatörlüğünde akademisyen jüriler tarafından Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis Gaziantep, Mersin, Osmaniye ve KKTC illerinden seçilen 100 adet projeyi Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezinde 12-15 Mart tarihleri arasında 4 gün boyunca sergilendi.


Gerçekleşen sergi süreci sonrasında TUBİTAK jürisi tarafından yapılan değerlendirmeye göre Adana’dan 8 birincilik, 5 ikincilik ve 5 üçüncülük ile Türkiye finallerine toplam 18 proje gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez’de engelli bireyler için rampa hizmeti Kepez Belediyesi, Kanal Mahallesi’nde, tekerlekli sandalye kullanan bireylerin parka girmesine engel olan yükseklik farkı sorununu rampa hizmetiyle ortadan kaldırdı. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün talimatıyla Park ve Bahçeler Müdürlüğü yeşil alanlarda tadilat ve peyzaj çalışması başlattı.Tadilat çalışmaları sırasında vatandaşların talepleri de karşılanıyor. Kanal Mahallesi’nde 4743 ile 4745 sokakları arasında kalan parka giriş rampası yapılması isteği de yerine getirildi. Tekerlekli sandalye kullanan bireyler ile bebek arabası olan vatandaşlar, yükseklik farkından dolayı söz konusu yeşil alana ulaşmada zorluk yaşıyordu. Mahalle sakinleri de, Kepez Belediyesine yazdıkları bir dilekçeyle parka ulaşım sorununun çözülmesini talep etti. Vatandaşın isteğine hızlı çözüm Kepez Belediyesi de, vatandaşların talebini dikkate alarak, parka girişi sağlayan merdiveni kaldırdı ve yerine kilit taşından rampa yaptı. Park ve Bahçe Müdürlüğü ekiplerince yapımı tamamlanan rampa ile tekerlekli sandalye kullanan bireyler, bebek arabası olan vatandaşlar ve yaşlılar kolay bir şekilde parka girebilecekler. Müdürlük çalışanları, parkın eskiyen kent mobilyalarını da yeniledi. Kanal Mahallesi sakinleri de, taleplerinin hızlı bir şekilde karşılanmasından ve rampa hizmetiyle parka ulaşımı kolaylaştırmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’e teşekkür ettiler.