ASAYİŞ - 10 Kasım 2018 Cumartesi 09:11

Aile boyu torbacılar

A
A
A
Aile boyu torbacılar

Adana merkezli 4 ilde yapılan uyuşturucu operasyonunda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde karı, koca, ve kardeşi torbacılık yaptığı iddiası ile gözaltına alındı.

Adana merkezli 4 ilde yapılan uyuşturucu operasyonunda Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde karı, koca, ve kardeşi torbacılık yaptığı iddiası ile gözaltına alındı.


Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sokaklarda uyuşturucu satışı yaptığı öne sürülen ve torbacı diye tabir edilen şahıslara yönelik yaklaşık 5 ay önce çalışma başlattı. Polis savcılıktan alınan izinle zanlıları teknik ve fiziki olarak takibe başladı. Yapılan takip sırasında 44 ayrı ön ara yakalamada 10 kilo 350 gram eroin, 17 kilo 707 gram esrar, 358 uyuşturucu hap, 2,91 gram kokain ile 6,48 gram skunk maddesi ele geçirildi.


Soruşturma kapsamında uyuşturucu madde ticaretine katıldığı ileri sürülen şahıslara yönelik 6 Kasım sabahı Adana, Hakkari, Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 37 şüpheliden 19’u gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda paketler halinde satışa hazır bir miktar eroin ve esrar maddesi ele geçirildi.



"Hakkari zanlıları karı, koca ve kardeş"


Zanlılar 4 gün boyunca emniyette sorgulandı. Zanlılar, teknik ve fiziki takibe rağmen torbacılık yapmadıklarını ileri sürdü. Bu arada zanlılardan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gözaltına alınan S.U. ile K.K.U.’nun karı koca oldukları hem kadının hem de kocanın torbacılık yaptığı iddia edildi. Bu arada K.K.U.’nun kardeşi F.K.’de aynı operasyonda torbacı olduğu ileri sürülerek gözaltına alındı. Zanlılar ifadelerinin ardından 19 zanlıdan 3’ü serbest bırakılırken, 16 zanlı sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Zanlı K.K.U. burada gözyaşlarını tutamayarak ağladı.



"Zanlıdan aşk mesajı"


Adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra zanlılar adliyeye gönderildi. Bu arada bir zanlı kameralara bakarak, ""Seni çok seviyorum bekle beni" diyerek aşk mesajı gönderdi. Bazı zanlılar da basın mensuplarına görüntü aldıkları için tepki gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Gazete Talas yine dopdolu Talas Belediyesi tarafından 5 yıldır aralıksız olarak yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin ‘100 Apartmana 100 Kütüphane’ uygulamasını öven sözlerini yansıtan “Talas’ı Türkiye’ye Örnek Gösterdi” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ta ayrıca iki sayfa bulmaca yer alıyor. Büyük yatırım ve hizmetlerin yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından dayanıklı konutlar temalı kentsel dönüşüm faaliyetlerine geniş olarak yer veriliyor. Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta yatırım ve hizmetler, kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Başkan Yalçın’ın göreve geldiği 5 yıl önceki seçim vaatlerinin yer aldığı 100 Ağartan Projeleri, Türkiye’ye örnek gösterilen Şeffaf Oda’da Başkanla Başbaşa uygulamasının 100. buluşması gibi konular da işleniyor. Gazetede ayrıca Türkiye Yüzyılı bestekârı Yücel Arzen’in Talas’taki konseri kültür sanat faaliyetleri arasında yer bulurken, Başkan Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana ilçeye kazandırdığı “Tıpkı Basım Mushaflar ve Kur’an-ı Kerim Sergisi”, “Çanakkale’den Cumhuriyete 100. Yıl Müzesi”, “Şuşa Azerbaycan Evi”, “Su Medeniyetleri Galerisi” ve “Talas Sanat Galerisi” gibi 5 müze yer alıyor. Bunların yanı sıra kırsal mahallelere yapılan hizmet ve yatırımlar arasındaki sosyal tesislerin de bulunduğu gazetede, Başkan Yalçın’ın 5 yılda aldığı 10 ödüle yer veriliyor.