ASAYİŞ - 04 Ekim 2017 Çarşamba 10:10

Çocukları kanser ve şeker hastası emeklinin 50 bin lirasını dolandırdılar

A
A
A
Çocukları kanser ve şeker hastası emeklinin 50 bin lirasını dolandırdılar

Adıyaman’da inşaatlarda kalıp ustalığı yaptıktan sonra emekli olan Seydi Sava, hasta çocukları için kredi çekmek isteyince, Adana’da 50 bin lira parasını dolandırıcılara kaptırdı.

Adıyaman’da inşaatlarda kalıp ustalığı yaptıktan sonra emekli olan Seydi Sava, hasta çocukları için kredi çekmek isteyince, Adana’da 50 bin lira parasını dolandırıcılara kaptırdı.


Edinilen bilgiye göre, 24 yıl inşaatlarda çalışan evli ve 4 çocuk babası Seydi Sava’nın (54) 8 yaşındaki oğlu Musa Sava şeker hastalığına yakalandı. Aynı dönemde Sava’nın 9 yaşındaki kızı Melek Sava ise böbrek kanserine yakalandı. Kanser bütün vücudunu sarınca Melek Sava iki gözünü de kaybetti. Bin 300 lira emekli maaşı alan Seydi Sava, çocuklarını okutmak ve tedavi ettirmek için kredi kartlarından para çekerek yaklaşık 7 bin lira borç yaptı. Bu borcu da ödeyemeyen Sava, çocukların rahatsızlığı devam ettiği için ihtiyacı olan parayı bankalardan kredi çekmek istedi. Ancak borçlu olduğu için hiçbir banka kredi vermedi. Bu arada bir arkadaşı bir bankadan kredi çekilebildiğini, Adana’da kendisine yardımcı olacak arkadaşlar tanıdığını söyledi. Bunun üzerine Sava, 9 ay önce Adana’ya gelerek 20 bin lira kredi çekti. Kendisine yardımcı olan kişilere de 30 bin liralık senet imzaladı.


Krediyi çektikten sonra şahıslarla birlikte Yeni Baraj Mahallesi’ne gelen Sava’dan şahıslar çektiği 20 bin lirayı alıp kayıplara karıştı. Seydi Sava o günden sonra bu şahısları aradı ama bir türlü bulamadı. Sava 9 aydır emekli maaşını alamıyor. Aldığı emekli maaşı çektiği 20 bin lira kredi ve imzaladığı 30 bin liralık senet icraya verildiği için bunlara kesiliyor. Sava, ikisi hasta olmak üzere 4 çocuk ve eşiyle çaresiz kaldı. Adıyaman’dan Adana’ya gelen ve kendini dolandıranları bulmaya çalışan Seydi Sava burada parklarda yatıp kalkıyor.



Parkta polis fark etti


Seydi Sava, Merkez Park’ta çimenlerin üzerinde uyurken polis tarafından fark edildi. Park polisi Sava’nın kimlik sorgusunu yapıp daha sonra derdini dinledi. Polisin verdiği ekmek ve zeytini yiyen Sava, daha sonra yaşadıklarını anlattı. 50 bin lira dolandırıldığını ileri süren ve kendisini dolandıranları aramak için Adana’ya geldiğini anlatan Sava, "Çocuklarım perişan oldu. Çocuklarımın biri şeker hastası diğeri kanser ben hangisine yanayım çocuklarıma ekmek götüremiyorum. Bin 300 lira emekli maaşımdan başka bir gelirim yok onu da alamıyorum artık çünkü krediye kesiliyor. Savcılığa suç duyurusunda bulundum sonrasında da tehdit almaya başladım ölüm tehlikem de var. 30 bin lira da senet imzaladım yani taahhütname oraya maaşım olduğu gibi gidiyor. Yarın bir gün bana hapis cezası gelirse ben ne yapacağım. Adıyaman’da yaşıyorum 4 çocuğum var ne yapacağımı bilmiyorum intihar edeceğim artık. Gidecek yerim yok burada parkta yatıyorum" diyerek gözyaşı döktü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir