YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 11:54

Çukurova GİAD’dan demokrasi için sinema tırı

A
A
A
Çukurova GİAD’dan demokrasi için sinema tırı

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini anlatan film hazırlatıp, özel dev led ekran ve ses sistemi ile donatılmış 2 kamyonla bu filmi Adana genelinde on binlerce kişiye izleten Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), vatandaşlara hava şartlarından etkilenmeden sinema keyfi yaşattığı 100 koltuk kapasiteli, dev ekranlı sinema tırı ile de binlerce kişiye ulaştı.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Başbakanlık ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın koordinasyonunda düzenlenen, Çukurova GİAD’ın 15 Temmuz dayanışma kampanyasına destek olmak için yürüttüğü proje 1 Ekim’de başlatılmıştı. Dev led ekran ve ses sistemi ile donatılan, üzerinde de “Biriz Biziz ve Tek Milletiz” sloganı yazılı Çukurova GİAD kamyonlarıyla, 11 ilçede 6 bin kilometre yol kat edilip on binlerce kişiye filmin izletilmesinin ardından, proje Adana’nın Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde sürdürüldü. 2 kamyon 4 ilçeye bağlı mahalle statüsüne kavuşturulan köyleri gezdi. Yüreğir kent merkezinde ise özel sinema tırı dolaştı. Park edildiğinde özel hidrolik sistemle iki yana açılarak büyüyen, altlardan ayaklarla desteklenen özel tırda 100 kişi oturumlu koltuklar, filmin yansıtıldığı dev ekran ve özel ses sistemi kuruldu. Bu tırda merkez Yüreğir ilçesinde 16 mahallede 35 seansla 3 bin 500 kişinin filmi izlemesi sağlandı. Rahat koltuklarda, sinema ortamında, soğuk, yağmur veya güneşten etkilenmeden filmi izleyen vatandaşlar, Adana’da çok fazla hissetmedikleri hain darbe girişimini, bu olayı bizzat yaşayan 15 Temmuz gazilerinin anlatımlarıyla öğrendiler.

Alkin de izledi
Çukurova GİAD Akademi için Adana’ya gelen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Akademik İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Emre Alkin de, Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Başkan Yardımcısı Hakan Burç, Genel Sekreter Rafet Milli ile birlikte sinema tırını ziyaret etti. Demokrasi filmini izlemeye gelen vatandaşlarla, ellerindeki Türk bayraklarını heyecanla sallayan gençler ve çocuklarla sohbet eden, ardından tırda filmi izleyen Prof. Dr. Emre Alkin, “Hain darbe girişimi hiç kimsenin onaylamayacağı, ülkemizi bataklığa, karanlığa sürükleyecek, geleceğimizi yok edecek bir olaydı. Anlıyorum ki, bu hain girişim Adana’da, bizim İstanbul’da ve Ankara’da hissettiğimiz kadar hissedilmemiş. 15 Temmuz’u unutturmamak, Adanalılara hissettirmek için proje hazırlayan, 15 Temmuz gazilerini, şehitlerin ailelerini Adana’ya davet ederek, yaşananları onların ağzından halka aktarmak gerçekten çok önemli. Bu projeyi hazırlayan Çukurova GİAD ekibini Türk demokrasisi adına kutluyorum” dedi.
Kış şartları nedeniyle özel sinema tırını hazırlattıklarını belirten Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya da, “2 kamyon köylerimizi dolaşırken, kent merkezinde de vatandaşlarımızın gündüz güneşin ışığından, yağmurdan, soğuktan etkilenmeden 15 Temmuz filmini izleyebilecekleri bu sinema tırını hizmete soktuk. Amacımız 15 Temmuz’u unutturmamak. Bu hain hareketi unutturmayacağız” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir