YEREL HABERLER - 25 Mayıs 2017 Perşembe 14:06

KYK Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu öğrencileri sergi açtı

A
A
A
KYK Adana Mahmut Sami Ramazanoğlu öğrencileri sergi açtı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Adana İl Müdürlüğü’ne bağlı Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Yurdu’nda barınan öğrencilerin el emeği göz nuru ‘elişi ürünleri’ düzenlenen sergi açılışı ardından halkın beğenisine sunuldu.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Adana İl Müdürlüğü’ne bağlı Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Yurdu’nda barınan öğrencilerin el emeği göz nuru ‘elişi ürünleri’ düzenlenen sergi açılışı ardından halkın beğenisine sunuldu.


Kız yurduna adı verilen Ramazanoğlu Konağı’nda açılışı gerçekleşen el işi sergisi birçok bürokrat kurum yöneticisi, personel ve yurt öğrencilerini bir araya getirdi.


Sergiyi eşiyle birlikte gezen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, birçok sergi açılışında bulunduğunu fakat üniversite öğrencilerinin sergi açılışında hiç bulunmadığını söyledi. Öğrencilerin yaptığı el emeği göz nuru ürünleri beğendiğini belirten Vali Demirtaş, KYK Adana İl Müdürü Abdülkerim Arıkan’ı, personelleri ve öğrencileri tebrik ettiğini ifade etti.


YURTKUR Adana İl Müdürü Abdülkerim Arıkan, “Yurtlarımız, öğrencilerimizin barınma ve beslenme aktivitelerin dışında yaptığı faaliyetlerle adeta eğitim ve öğretim yuvası haline gelmiştir. Öğrencilerimizin yoğun sınav maratonu içerisinde değerli vakitlerini ayırarak yaptıkları el emeği göz nuru eserlerinin sergi açılışını yapmak bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.


YURTKUR Adana İl Müdürlüğü’ne bağlı Mahmut Sami Ramazanoğlu Kız Yurdunun düzenlediği sergiye, Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, Başsavcı Vekili Birsen Türkoğlu da katıldı.


Seramik sanatı, örgü, iğne teknikleri, ebru sanatı, keçe süsleme ve kurdele nakışından oluşan 600 ürün bir gün süreyle Ramazanoğlu Konağında daha sonra da Mahmut Sami Ramazanoğlu Yurdu’nda sergilenecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.