POLİTİKA - 22 Kasım 2017 Çarşamba 12:44

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz:

A
A
A
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz:

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Biz başkaları gibi ‘Türkiye isterse sıkıntıya girsin, isterse bir kardeş kavgası başlasın ama biz iktidar olalım’ diyemeyiz” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Biz başkaları gibi ‘Türkiye isterse sıkıntıya girsin, isterse bir kardeş kavgası başlasın ama biz iktidar olalım’ diyemeyiz” dedi.


Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bazı ilçelerde gerçekleştirdiği projelerin açılışına ve temel atma törenlerine katılmak üzere Adana’ya gelen Sadir Durmaz, MHP Adana İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.


Partililerle sohbet eden Durmaz, Türkiye’nin yaşadığı sıkıntıları anlattı. Bu süreçte MHP’nin başta terörle mücadele olmak üzere bazı alanlarda hükümete verdiği desteğin sığ değerlendirmelere konu olduğunu hatırlatan Durmaz, bu desteğin Türkiye’nin bekası için verildiğini söyledi.


15 Temmuz’la birlikte Türkiye’nin ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Durmaz, “Türkiye dört cephede birden, sadece darbeye teşebbüs eden FETÖ ve arkasındaki unsurlar değil aynı zamanda PKK’nın, DEAŞ’ın, başkaca bir takım unsurların içinde yer aldığı terör örgütlerinin saldırılarına muhatap kalmıştır. Suriye’deki durumu biliyorsunuz. Şimdi merkezi hükümetle normalleşme sürecine girilse de, Irak’la yaşanan sorunlarımız vardı. Diğer taraftan, Türkiye siyasi ve ekonomik olarak değişik cephelerden baskı altında tutulmaya çalışılan bir dönemi yaşıyor. Yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin beka sorunu ile karşı karşıya kaldığı bir zeminde ‘Söz konusu vatansa gerisi teferruattır’ ilkesiyle davranan, siyasetin özüne, öznesine millet ve vatan sevgisini koymuş bir hareket, elbette, ‘Ben hükümeti yıpratayım, isterse Türkiye bölünsün’ anlayışı ile hareket etmeyecekti, edemeyecekti. Türkiye’nin birliğine, dirliğine, bekasına sahip çıkacaktı. MHP’nin Genel Başkanının, MHP’nin genel merkezinin yaptığı tam da budur. Yani biz, başkaları gibi ‘Türkiye isterse sıkıntıya girsin, isterse bir kardeş kavgası başlasın ama biz iktidar olalım’ diyemeyiz” şeklinde konuştu.



7 Haziran sürecindeki koalisyon baskısı


Durmaz, 7 Haziran’dan sonra kendilerini ısrarla PKK ile yan yana getirmeye çalışanların, PKK ile bir koalisyona zorlayanların, sonrasında, o koalisyonda yer almadıkları için kendilerini suçlayanların şimdi hükümetle olan ilişkimizi ya da bu manada verdikleri desteği sorguluyor olmalarının da ayrı bir garabet olduğunu ifade etti.


Sadir Durmaz, MHP’nin ülkenin birliği, dirliği neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceklerini söyleyerek, “Çünkü bizim nihai amacımız bu ülkeyi, bu milleti bir ve bütün olarak yaşatmaktır. Bir Türk milliyetçisi bundan farklı düşünemez. Dün ne söylediysek bugün haklı çıkmış Genel Başkanımızın liderliğinde emin adımlarla Türkiye’yi selamete çıkarmak gece-gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Teşkilatlarımızın da aynı anlayışla çalıştıklarını görmek bizi mutlu ediyor. Keza belediyelerimizin yerel yönetimlerde MHP’nin üretken belediyecilik anlayışına uygun olarak görev aldıkları her yerde şehrin sosyo-ekonomik, kültürel gelişimine katkı yapacak projeler ürettiklerini görmek de yine bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Tavlaşoğlu; Pulur Çayı dinlenme alanı olacak 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiren Cumhur İttifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, hazırladığı projeleri vatandaşlarla paylaşıyor. A’dan Z’ye hemen herkesin ihtiyaçları gözetilerek hazırlanan projeler arasında bilhassa Ilıca Mahallesi’nde bulunan Pulur Çayı’nın ıslahı da dikkatlerden kaçmıyor. Tavlaşoğlu, göreve geldiklerinde Ilıca’nın tam ortasından geçen Pulur Çayı’nın sel ve taşkın risklerine karşı ıslahının yapılacağını, buranın halkın dinlenme ve mesire alanı olacağını söyledi. Yapılacak çevre düzenlemesi sayesinde vatandaşların buralardan istifadesinin sağlanacağını dile getiren Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, “Büyükşehir Belediyesinin de destekleri ile Pulur çayının etrafında halkın oturup dinleneceği kamelyalar ve çocuk oyun alanları kuracağız. Yıllarca Ilıca’da piknik yapmak için mesire alanlarını kullanan vatandaşlarımız, Pulur çayının çevresine yapacağımız çağdaş makyajla, görsel güzelliğe sahip bir alanda dinlenme imkanı bulabilecekler. Emsalleri batı illerinde var olan dere ıslahlarının daha da güzelini Ilıca’ya kazandırmak istiyoruz. Nasip olur 31 Mart tarihinde halkımız bize yetki verirse en kısa sürede bu projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. “Ilıca yeni çarşı yolu ana artere bağlanacak” Cumhur ittifakı Aziziye Belediye Başkan Adayı Eyüp Tavlaşoğlu, Ilıca gezilerinde sürekli olarak gelen talepler arasında Yeni Çarşı yolunun ana artere bağlanma talepleri geldiğini de hatırlattı. Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapısı hazırlanan Yeni Çarşı yolunun seçimlerin ardından ana artere bağlanacağını söyleyen Tavlaşoğlu, “Ilıca Bahçelievlerde kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasıyla birlikte Yeni Çarşıda oluşan yoğunluk yolun ana artere bağlanmasını zaruri hale getirecek. Böylelikle Yeni Çarşı esnafının ticari aksı da istenilen düzeye ulaşmış olacak. Bu yol üzerinden toplu ulaşım araçlarının geçmesi ile de çarşı ekonomik canlılığını kazanmış olacaktır.” dedi.