ASAYİŞ - 18 Ocak 2018 Perşembe 10:15

Öz kardeş katili yakalandı

A
A
A
Öz kardeş katili yakalandı

Adana’da öz kardeşini 5 yıl önce öldürüp firariyken yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası alan hükümlü, bir eve yapılan operasyonda yakalandı.

Adana’da öz kardeşini 5 yıl önce öldürüp firariyken yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası alan hükümlü, bir eve yapılan operasyonda yakalandı.


Olay, 4 Ekim 2013 tarihinde Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, oğluna oyuncak almak için evden çıkıp, ‘Cuma Pazarı’na doğru giden Muhammet Said Tarhan’ın yolu aralarında daha önceden husumet bulunan öz kardeşleri Soner, Halit ve Erdal Tarhan tarafından kesildi. Taraflar arasındaki sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, her iki grup da kavgaya bıçakları da karıştırdı.


Halit Tarhan, “Sen, kardeşimiz Soner’i daha önce vurdun. Şimdi de biz seni vuracağız” dedikten sonra üç kardeş, Muhammet Said Tarhan’a bıçakla saldırdı. Kardeşler birbirlerini bıçaklarken, ağabeyi Muhammet Said Tarhan’ın ardı ardına sapladığı bıçak darbeleri sonucu ağır yaralanan Soner Tarhan, kaldırıldığı Adana Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kardeş katili olan ağabey olaydan sonra kaçtı.


Tarhan, ‘katil zanlısı’ olarak her yerde aranırken, yargılandığı davada da ‘yakın akrabayı öldürme’ suçundan 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına mahkum edildi. Polis, tam 5 yıldır izini kaybettirmeyi başaran Tarhan’ın peşini bırakmadı ve onu, Narlıkuyu Mahallesi’nde saklandığı evde yakaladı.


Muhammet Said Tarhan işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.