ASAYİŞ - 19 Kasım 2017 Pazar 10:09

Uyuşturucu bağımlısı seyis hırsızlıktan yakalandı

A
A
A
Uyuşturucu bağımlısı seyis hırsızlıktan yakalandı

Adana’da uyuşturucu ve hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı bulunan seyis, iki araçtan akü ve cep telefonu çalmaktan gözaltına alındı.

Adana’da uyuşturucu ve hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı bulunan seyis, iki araçtan akü ve cep telefonu çalmaktan gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, ilk olay Seyhan ilçesi Yeşiloba Mahallesi’nde bir kamyon garajında 4 Ağustos’ta meydana geldi. Kamyonunun kapısını kilitlemeden tuvalete giden Yücel Kuşdemir, aracına döndüğünde cep telefonunun yerinde olmadığını fark etti. Olayla ilgili çalışma başlatan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Polis, cep telefonunu çalan kişinin motosikletini belirleyerek, plakayı yakın takibe aldı. Yeşiloba Mahallesi’ndeki sebze halinde park halindeki bir kamyonette bulunan iki akünün de 27 Ekim’de aynı motosikletli şahıs tarafından çalındığı tespit edildi. Güvenlik kameralarını taramaya devam eden polis ekipleri, hırsızlık zanlısının seyis Ziya Gökhan A. olduğunu tespit etti. Zanlı, kent otogarında keşif yaparken polisler tarafından gözaltına alındı. Uyuşturucu ve hırsızlıktan çok sayıda suç kaydı bulunan seyis, emniyetteki sorgusunda kuzenine ait motosikletle hırsızlık yaptığını itiraf etti. Sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilen zanlı, adliyeye sevk edildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.