YEREL HABERLER - 21 Mayıs 2016 Cumartesi 13:34

40 Hadis Yarışmasının Ödülleri Sahiplerin Buldu

A
A
A
40 Hadis Yarışmasının Ödülleri Sahiplerin Buldu

Adıyaman’ın Kahta ilçe Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Veliler Kitap Okuyor ve 40 Hadis Yarışması projeleri kapsamında yarışmada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen tören ile verildi.
Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen törene Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı, öğretmenler ve öğrenciler ile öğrenci velileri katıldı. Kitap okuma yarışmasına girerek birbirleri ile yarışan veliler, komisyon eşliğinde belirlenen Halit Ertuğrul’un “Gençlik Problemleri ve Çözümleri” adlı kitabını okudu. Daha sonra belirlenen kitaptan kendilerine yöneltilen 50 soruyu çözdüler.
Öğrenciler ise Hadis Yarışması Etkinliği kapsamında kendilerine hadislerden yöneltilen 50 soruyu çözdü. Yapılan sınavlardan sonra açıklanan sınav sonuçlarına göre “Veliler Kitap Okuyor” projesinde Kübra Avcı birinci, Özlem Saray ikinci olurken Nilüfer Çolak ise üçüncü oldu. “40 Hadis Etkinliği” kapsamında sınava giren 9. sınıf öğrenciler arasında Burak Aktanbaş birinci, Lokman Şahin ikinci, Recep Nusma ise üçüncü oldu. 10. Sınıflarda Suat Kütük birinci, Ramazan Ertaş ikinci, Aşkın Yurt üçüncü oldu. 11. Sınıflarda ise Emre Fidan birinci, Enes Polat ikinci ve Ferhat Kömür üçüncü oldu. Veliler Kitap Okuyor projesi kapsamında birinciye yarım altını ve tablo verilirken ikinci ile üçüncüye ise çeyrek altın ve tablo hediye edildi. 40 Hadis Etkinliği projesi kapsamında birinciye çeyrek altını, ikinci ve üçüncüye ise takım elbise hediye edildi. Düzenlenen yarışma ile ilgili açıklama da bulunan Kahta Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Arı, "Biz velilerimizde kitap okurlarsa öğrencilerimize daha faydalı olacağına inanıyoruz. İlk emri oku olan bir dinin temsilcileri olan bizler, imam hatip lisesi gibi bir dini değerlere daha fazla sahip olması gereken bir okuldaki öğrencilerin ve velilerin, bu dinin ilk emrini yerine getirmelerinin elzem olduğunu biliyorduk. Bu anlamda hem velilerin bilinçlenmesi hem de velilerimizin kitap okuma alışkanlıklarının ya da düzeylerinin artırılması için böyle bir kampanya düzenledik. sağ olsunlar velilerimiz gerekli ilgiyi gösterdiler. İkicisi ise hadis etkinlikleri kapsamında hadis yarışmamızdı. Biz iki cihan serveri Hz. Peygamber efendimiz (Sav) hadisi şerifler öğrencilerin arasında hem daha fazla yaygınlaşması hem daha fazla okunması anlaşılması ve yaşanması noktasında böyle bir işe giriştik. Bu konuda diyebilirim ki il düzeyinde en geniş katılımlı yarışma bizim okulda yapıldı. 200 öğrencimiz yarışmaya katılmıştı. 9, 10 ve 11. Sınıflar arasında yapıldı. Burada öğrencilerimiz bizi ziyadesi ile memnun ettiler. Hakikaten güzel sonuçlar ortaya çıkardılar. Biz daha ileriki dönemlerde inşallah hadis yarışmasının yanında, tefsir yarışması, siyer yarışması yapmaya devam edeceğiz. Bu anlamda 28 Şubat sürecinden arta kalan imam hatiplilerin sıkıntılı bir sürecini biliyoruz. Bu süreci inşallah bu tür etkinliklerle bin yıl devam edecek denilen 28 Şubat sürecinin bitiğini bitirildiğinin müjdesi olarak bu tür etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Sınavların faydalı geçtiğini ve devamını temenni eden velilerden Kübra Avcı, “Hadis bir niyetle düzenlenmişti. Bizim bu kitabı okurken günümüzde gençlerin bir takım problemlerini çözüm verdiğini gerçekten anladık, idrak ettik. Sınavın bence amacına çok katılım gerçekleşmese de ulaştığına inanıyorum. Çünkü hani bizim çocuklarımıza, kardeşlerimize ve arkadaşlarımızla karşılaştığımız zaman, birçok sorunlarına cevap verebiliyoruz. Bu kitap vesilesiyle inşallah bu faydalı sınavların devamını bekliyoruz” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan EBYÜ, Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından akredite edildi 2023 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından Kurumsal Akreditasyon Programı’na kabul edilen 21 üniversite arasında yer alan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ), akredite edilerek “Kurumsal Akreditasyon Belgesi” almaya hak kazandı. Kurumsal Akreditasyon Belgesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon” konferansındaki törende; YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak tarafından EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent’e takdim edildi. Törende EBYÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ercan Ekinci, Dr. Öğr. Üyesi M. Kürşat Öksüz ve Öğr. Gör. Nursel Kuyrukluyıldız da yer aldı. Kurumsal Akreditasyon Programı (KAP) sürecinde, YÖKAK Değerlendirme Takımı 4-7 Aralık 2023 tarihleri arasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde saha ziyareti gerçekleştirmişti. Yükseköğretim sisteminin kalite güvencesine ilişkin önemli süreçlerinden biri olan Kurumsal Akreditasyon Programı saha ziyaretinde “liderlik, yönetişim ve kalite”, “eğitim ve öğretim”, “araştırma ve geliştirme” ile “toplumsal katkı” başlıkları altındaki ölçütler PUKÖ (Planlama, Uygulama, Kontrol etme ve Önlem alma) döngüsü kapsamında değerlendirildi Kurumsal Akreditasyon Belgesi Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığa Katkı Sunacak EBYÜ Kurumsal Akreditasyon Raporu YÖKAK’ın yanı sıra Avrupa Kalite Ajansı (EQAR) tarafından yayınlanacak olup üniversite diplomasının uluslararası tanınırlığına önemli bir katkı sunacak. Ayrıca EBYÜ’nün akredite olduğu bilgisi ÖSYM kılavuzunda yer alacak olup üniversitenin ulusal tanınırlığına katkı sağlayacak. Rektör Prof. Dr. Akın Levent: “Üniversitemiz YÖKAK tarafından akredite edilen üniversiteler arasına girme başarısını göstererek ‘Anadolu’da bir dünya üniversitesi’ vizyonuna önemli bir katkı sağlamıştır. Tüm akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza bu süreçteki özverili çalışmaları için teşekkür ederim.” dedi.