YEREL HABERLER - 24 Ekim 2016 Pazartesi 16:40

Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

A
A
A
Adıyaman’da “2. Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi

Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneğinin ev sahipliğinde yapılan “2. Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim” çalıştayı gerçekleştirildi.
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Adıyaman Tekstil ve Hazır Giyim çalıştayında Adıyaman ve Türkiye’de ki tekstil ve hazır giyim sektörü masaya yatırıldı.
Adıyaman Üniversitesi Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleşen çalıştaya Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları ve iş dünyasından kişiler çalıştaya katıldı.
Çalıştayın açılış konuşmasını Adıyaman Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ragıp Aras, Adıyaman’ın teşvik yasası başta olmak üzere bazı nedenlerden dolayı mağdur edildiğini dile getirerek, pozitif ayrıcılık yapılması gerektiğini vurguladı.
Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Abdulkadir Çelenk ise, Adıyaman OSB’de ki ve ilçelerde ki OSB’lerin genel durumları ile ilgili bilgiler vererek, çıkacak olan bölgesel teşvik ile istihdamın artacağına inandığını söyledi.
Ticaret Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu ise, yabancı yatırımcılardan çok yerli yatırımcıların kendi kentlerine yatırım yapmasının önemine işaret ederek, yabancı yatırımcıları ‘yörük’ olarak adlandırarak, yerli yatırımcılara ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ise, Adıyaman ve üniversiteden bahsederek mühendislik fakültesi öğrencilerinin son yılında sanayide uygulamalı eğitim aldığını kaydederek, bu sistemi diğer bölümlere de yaymayı düşündüklerini söyledi.
Ekonomi Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Celal Toprak ise, Adıyaman’ın tekstil ve hazır giyim merkezi olmak için elinde üniversite, teknik alt yapı, organize sanayi bölgesi gibi tüm imkanların olduğunu belirterek, bu kadar imkana rağmen işsizliğin olmasının anlaşılamaz olduğunu kaydetti.
Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk, ise sektörlerin gelişmesi için sivil toplum kuruluşlarına büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, “ Sanayici 7 milyarlık dünyada rekabet ediyor. Maliyet faktörlerine özen göstermeliyiz. Ama asla insanlarımızı bir maliyet unsuru olarak görmemeliyiz. Onlar bizim için çok önemlidir, ülkemiz içinde insanımız içinde çok önemlidir. Daha çok düşünen üreten bir yapı oluşturmamız gerekiyor. Adıyaman bizim için çok önemlidir. Biz mermer, cam ve seramik, otomotiv gibi ihracatı yüksek olduğu belirtilen sektörlerin kilogram fiyatı düşüktür. Tekstil ve hazır giyimin kilogram fiyatı yüksektir. Avrupanın zorunlu olarak hazır giyim alması gereken rakam ihtiyacının yüzde 20’sidir. Hızlı servis, maliyet, tasarım, açık hesap gibi avantajlarla bile biz Avrupanın ihtiyacının yüzde 12’sini karşılıyoruz. Çok çaba gösteriyoruz ama nitelikli çaba göstermiyoruz. Kendimizi geliştirelim. Önce kendimizi geliştirirsek ürün nitelikleşir ve katma değer yükselir. Öncelikle şehirlerimizi tasnif, hepsinde ne yapılabilirin düşünülmesi gerekiyor” dedi.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu Başkanı Tarkan Kadooğlu, ülke gündemindeki konjektörel değişimlerden iş dünyasının etkilendiğine işaret ederek, “Dünya üzerinde bir çok ülkenin uzun yıllar yaşayacağı gündemi bizler 1 yıl içerisinde yaşadık. İçeride ve dışarıda yaşadığımız terör süreciyle ülkemizin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu hepimiz görüyoruz. Demokrasi dışı güçlerin ülkeyi kaosa süreklemek istemesine asla müsaade etmeyeceğiz. Elbette olumsuzluklar ülke ekonomisinde artçı sarsıntılar yaşamıştır ancak 15 Temmuz yakaladığımız uzlaşma kültürüyle bu şoklara karşı dayanıklı olduğumuzu gösterdik. Şimdi yapmamız gereken üretimin önünü açabilecek ekonomik ve yapısal reformların hızlandırmaktır. Yapısal reformlarla büyümenin önünü açacağına inanıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, yatırımcılar için Adıyaman’ın her yönüyle avantajlı olduğunu belirterek, “ Fabrikanızı seviyorsanız, çoluk çocuğunu seviyorsanız Adıyaman’a gelin. Adıyaman’ın suyu, havası, ortamı, güvenliği, her şeyiyle güzel. Burada bir fabrikanız olduğunda başınızı yastığa koyduğunuzda rahatça uyuyacaksınız. Adıyamanlı o fabrikaya sahip çıkar. Adıyaman’da güvenlik sorunu yok. Adıyaman’da kadın ve erkek işçi potansiyeli yüksektir” diye konuştu.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin, “Ülkemizde iş sağlayan, ekmek sağlayan işadamlarımız büyük bir fedakarlık ve çaba içerisindeler. Ekonomik, sosyal anlamda imkanlar sunuyorlar. Onlara minnettarız. Hepinize ve hepsine minnet borçluyuz, teşekkür borçluyuz. Bütün dünyanın bir köy haline geldiği, teknoloji ve iletişim çağının yaşandığı, hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşadığı bir dönem yaşıyoruz. Kalkınmayı sağlamak için işverenlerimiz önde olacak biz onlara destek olacağız. Özel sektör, işadamları, sivil toplum kuruluşları bu toplumun önünde gidecek biz destekleyeceğiz. Bizler Adıyaman’da devletin temsilcisi olarak her türlü görevi, her türlü imkanı girişimcilerimizin imkanına sunmak zorundayız” diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Çalıştay verilen aradan sonra “Adıyaman ve çevresinin potansiyeli nasıl harekete geçirilir?” ve “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da tekstil ve hazır giyimde sektörel kümelenme” konularında panel gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Afyon Zafer Müzesi restorasyonunda sona gelindi Afyonkarahisar Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kurtuluş Savaşı döneminde karargah binası olarak da kullanılan Zafer Müzesi restorason çalışmalarında sona gelindiği ve İl Özel İdaresinin de katkıları ile projeye 7 milyon 130 bin 487 TL bütçe ayrıldığı belirtildi. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Zafer Müzesi restorasyon işinin Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edildiği ve bu çerçevede restorasyon projesinde belirtilmiş olan analizler sonucunda yapıya sonradan eklenen ve zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı vurgulandı. Açıklamada, “Zafer Müzesi restorasyon inşaat işleri için ise Zafer Kalkınma Ajansına, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdaremiz ortaklığı ile 7 milyon 130 bin 487 TL bütçeli, proje hazırlanmış 25 Nisan 2023 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalanmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı 2023 ve 2024 yılı yatırım bütçeleri ve Afyonkarahisar Valiliğinin mali desteği ile ‘Zafer Müzesi 2. Etap Güçlendirme, Restorasyon ve Tefrişat Yapım İşi İhalesi’ yapılmış, ihale ile iç cephe çelik konstrüksiyon gezinme platformu ve ince sıvalar tamamlanmış; ahşap, kapı ve pencerelerin boyası ile teşhir ve tanzim dolaplarının imalatı da yapım aşamasındadır. Zafer Müzesi restorasyon işinin yüzde 80’i tamamlanmış olup yaz aylarında ziyarete açılması planlanmaktadır. Zafer Müzesi restorasyonu tamamlandığında orijinal hali olan Cumhuriyet öncesi mimari yapısına kavuşacaktır. Ayrıca iç mekân düzenlemesi ile o dönemde kullanılan materyallerle Zafer Müzesi zenginleştirilerek, savaş zamanı yaşananlara ışık tutan bir müze haline gelecektir” ifadelerine yer verildi.
İzmir Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ adlı resim sergisi açıldı İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilay İzmir Şubesi’nin birlikte düzenledikleri ‘Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek’ adlı resim sergisi bugün 15 Temmuz Şehitleri Konferans salonunda gerçekleştirildi. Yeşilay Cemiyeti İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı yaptığı konuşmada, "104 yıldır, Yeşilay Cemiyeti’nin Türk toplumunun sağlıklı nesiller yetiştirmesi için bağımlılıkla mücadele etmektedir. Toplum sağlığı, aile sağlığı, kişi sağlığı açısından dünyanın bağımlığı önleme ve mücadele konusunda en köklü ve örnek sivil toplum kuruluşudur. Bu anlamda bağımlılıkla mücadelede tüm kurum ve kuruluşların işbirliği içinde olması çok önemlidir. Bugün burada güzel bir yardımlaşmanın ve dayanışmanın örneğini görebiliyoruz. İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Yeşilay Cemiyetimiz, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çocuklarımızın iyilik tohumlarını yeşertmek için elle verdi. Bağımlığın farkındalığını kazanmış nesiller yetiştirmek çok kıymetlidir. Bu doğrultuda Milli Eğitim camiası ile işbirliği içinde çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmak kutsal bir görevdir. Yeşilay’ın bağımlılıklar konusunda mücadelesi her zaman toplumsal iyilik seferberliği içinde devam ediyor ve yarın da bu mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bu yarışmaya değer verip katılan öğrencilerimizi ve onlara bu eserleri üretmelerine ilham veren öğretmenlerimizi özellikle tebrik etmek istiyorum. Öğrencilerimizin bağımlılık konusunda farkındalıklarını güzel eserlere dönüştürmesi daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir yarını hep birlikte yaşayacağımız konusunda umutlarımızı haklı çıkarıyor" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi de öğrencileri zararlı alışkanlıklar konusunda bilinçlendirerek sağlıklı bir nesil yetiştirmek açısından eğitim camiasının önleyici rolünü kullanarak tüm öğretmenleriyle birlikte bu konuda seferber olduklarını ifade etti. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmelerini; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarını ve Yeşilay cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen resim yarışmasından ödül alan öğrencilerin eserlerinden oluşan sergi açılışına, Yeşilay Derneği İzmir Şube Başkanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, okul müdürleri, yarışmada dereceye giren öğrenciler ve veliler katıldı. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yarışması’nda her kategori ve kademede il birincisi olan öğrencilere ödülleri ve başarı belgelerinin verilmesi ile sona erdi.
Osmaniye Osmaniye’de Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları başladı Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap müsabakaları, 12 takımın katılımıyla Osmaniye’de başladı. Osmaniye İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü hokey sahasında gerçekleştirilen müsabakalarda, 2 grupta 12 takım 8-12 Mayıs’ta Osmaniye ve Kırklareli’nde yapılacak play-off turuna katılmak için mücadele ediyor. Türkiye’nin ilk hokey sahasının yapıldığı Osmaniye’de olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Türkiye Hokey Federasyonu Başkanvekili Bayram Yüksel, "Süper Lig 1. etap müsabakaları 12 takımla 17-21 Nisan arasında Osmaniye’de başladı. Kızlar Alanya’da, erkekler burada play-off ve play-out çıkacak takımlar belli olacak. 8-12 Mayıs arasında hem Osmaniye’de ve Kırklareli’nde ayrıca bunun ikinci müsabakaları oynanacak. Aynı zamanda milli takımda seçme kriterleri de burada belli oluyor. Sporcular burada izleniyor. Osmaniye’de olmaktan federasyon olarak memnunuz, Türkiye’de ilk hokey sahamız Osmaniye’de yapıldı. Yıllarca buraya gidip geliyoruz, salon müsabakası da yapıyoruz, açık alan yapıyoruz. Osmaniye bizden, biz Osmaniye’den çok memnunuz. Bundan sonra da devam edecek" dedi. Genç bir takıma sahip olduklarını söyleyen Osmaniye Alfa Spor Kulübü antrenörü Bekir Topaloğlu ise, "Bu branşa çocukluğumda sporcu olarak başladım, şimdi antrenör olarak devam ediyorum. Kendi grubumuzdaki 2 maçımızı tamamladık. Önümüzdeki 3 maçımıza bakacağız. İlk önce hedefimiz play-off da yer almak. Sonraki hedefimiz olarak da ilk 3’de dereceye girebilmek için mücadele edeceğiz. Genç bir takımız çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah başarılı olacağımızı ümit ediyorum" dedi.