GENEL - 13 Ocak 2018 Cumartesi 14:55

Adıyaman’da ki işletmeler Çinli turistleri ağırlamak istiyor

A
A
A
Adıyaman’da ki işletmeler Çinli turistleri ağırlamak istiyor

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak, Çinli turistlerin Adıyaman’a getirmek için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Erkan Çakmak, Çinli turistlerin Adıyaman’a getirmek için çalışma içerisinde olduklarını söyledi.


TÜMSİAD Başkanı Erkan Çakmak ve yönetim kurulu üyeleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Erkan Çakmak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensuplarını tebrik ederek, Adıyaman’ın turizmiyle ilgili açıklamalarda bulundu.


Erkan Çakmak, Türkiye’nin 2018 yılı içerisinde hedefinin 1 milyon Çinli turisti ağırlamak olduğunu belirterek, Adıyaman’ın da bu pastadan pay alması gerektiğinin önemine işaret etti.


Erkan Çakmak, TÜMSİAD olarak Adıyaman’da fuar düzenleyeceklerini ve bu yönde bir çalışmalarının olduğunu söyledi.


Adıyaman’ın kalkınması ve hızlı bir para akışının olması için en kolay yolun turizm olduğunun altını çizen Çakmak, “Yazın Adıyaman’da Çin büyükelçisini misafir etmiştik. Turizmle ilgili olarak 2018 yılının Çin’de Türkiye turizm yılı olarak ilan edildiğini söyledi. Adıyaman’ın Çin’de ki turizm pastasından pay alması gerektiğini düşünüyor. Çinli turistler genellikle kültür turizmi yapıyorlar. Deniz kum güneş onları ilgilendirmiyor. İstanbul, Kapodakya, Çanakkale’de ki Truva atının bulunduğu yere gediyorlar. Bu ringe Adıyaman’ı eklemeliyiz. Adıyaman’a gelecek 15-20 bin civarında turist Adıyaman’da kalkınma etkisi meydana getirecektir. Turizm bacasız bir sanayidir. İş gücüne dayanır. Adıyaman turizm ve otelcilik alt yapısında ciddi bir çalışma yaptı. TÜMSİAD olarak Çinli turistler ile ilgili bir çalıştay düzenlemeyi düşünüyoruz. Çinli turistler ciddi bir gelir kapısı olacaktır. Çin’de ki uluslar arası fuarlara katılıp buradaki değerlerimizi onlara ifade edip, turist kazandırmayı düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmada 1 Çinli turist, 3 Avrupalı turist kadar para harcıyor. Çinlilerin Adıyaman’a gelmesi burada domino etkisi yapacaktır. Türkiye’nin 1 milyon Çinli turist hedefi var. Bizde buradan payımızı almak istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Umre ödüllü gençlik bilgi yarışması sonuçları açıklandı Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması’ sonuçları açıklandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından geleneksel hale getirilen lise ve üniversite öğrencilerine yönelik bilgi yarışması düzenlenmişti. İl ve ilçe müftülükleri koordinesinde yurt genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen yarışma sınavının sonuçlarına göre Bayburt’ta lise düzeyinde Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emine Esra Yeşil, üniversite düzeyinde ise Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Esra Arslan İlde birinci olarak Umre ödülü kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilerin isimleri ise şu şekilde: Lise düzeyinde: 1. Emine Esra Yeşil - (Arpalı Zakire Hanım Kız Kur’an Kursu Hafızı ) Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 2. Melek Betül Alagöz - Bayburt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 3. Pınar Üner - Rekabet Kurumu Kız Anadolu Lisesi 4. Mehmet Akif Memiş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi 5. Merve Kardeş - Bayburt Millî İrade Anadolu Lisesi Üniversite düzeyinde: 1. Esra Arslan - Bayburt Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 2. Merve Argun - Bayburt İlahiyat Fakültesi 3. Dilara Han - Bayburt İlahiyat Fakültesi 4. Yavuz İhsan Selim Zehir - Bayburt İlahiyat Fakültesi 5. Ömer Faruk Urhan - Bayburt İlahiyat Fakültesi Öğrenciler yarışma sonuçlarını yarisma.diyanet.gov.tr adresinden öğrenebilecekler.