GENEL - 17 Ocak 2018 Çarşamba 16:08

Ailelere yarıyıl önerileri

A
A
A
Ailelere yarıyıl önerileri

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cebrail Çirkin, yarıyıl tatili nedeniyle ailelere önerilerde bulundu.

Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cebrail Çirkin, yarıyıl tatili nedeniyle ailelere önerilerde bulundu.


Adıyaman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Cebrail Çirkin, 2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonuna gelindiğini ve yaklaşık 18 milyon öğrencinin karne alacağını ifade etti.


Cebrail Çirkin, ailelerin çoğunluğu e- okul sisteminde çocuklarının not ve davranış durumunu gördüğünü, bu süreçte önemli olan karnenin nasıl olduğundan çok nasıl okunacağı ve karneye bakış açısının nasıl olması gerektiğini vurguladı.


Çocuğun karnesi değerlendirilirken notların iyi veya kötü olmasını etkileyen tüm faktörleri irdelemek gerektiğini kaydeden Cebrial Çirkin, “İyi veya yanlış yapılanların neler olduğunu bilmek karneyi sadece çocuğun gayret ve çabalarının veya boş vermişliğinin sonucu olarak görmemek, onları öncelikle nasıl daha kişilikli, daha uyumlu ve daha sağlıklı ve daha başarılı yetiştiririm sorularına odaklanarak plan ve program yapma düşüncesinde olmanın gayretini göstermeliyiz.


Anne, baba ve öğretmen olarak öncelikli gayemiz başarılı çocuk değil, kişilikli, uyumlu maddi ve manevi değerleri özümsemiş, sorumluluklarının farkında olan çocuklar yetiştirmektir. Bunu başardığımız zaman okul ve ders başarısı kendiliğinden gelecektir.


Çok az çocuk birçok olumsuzluklara rağmen başarılı olur, çocuklardaki başarı çoğunlukla aile tutumları, okul politikası ve öğretmen-öğrenci ilişkilerinin kalitesi sonucunda gelir, çocukların psiko-sosyal gelişimleri ile sınıf seviyelerine göre oluşturulan okul politikası, rehberlik faaliyetleri, düzenlenen kurslar ve bunun sonucunda öğrencilerde oluşacak tatlı rekabet ile öğretmenlerin gelişim dönemi ve özelliklerini bilerek öğrencilerle yaptıkları sıcak samimi aynı zamanda seviyeli muhabbetler başarının yakalanmasındaki en önemli neden olacaktır” dedi.


Aileleri uyaran Çirkin, “Karneler elimize geçtiğinde öncelikle olumlu yönlere yani yüksek notlara bakmalıyız ve çocuğumuza biz sana güveniyorduk. Seni takdir ediyorum, başaracağını biliyorum demeli ve yüksek notlarla ilgili çocuğun duygu ve düşünceleri alınmalıdır. İkinci değerlendirmemiz ise olumsuzlukların yani kırık notların irdelenmesi olacaktır. İfadelerin özenle seçilmesi. Kırıcı yargılayıcı kelimeler asla kullanılmadan öncelikle çocuğun duygularına ve açıklamalarına yer vermeliyiz. Aşırı tepkiden kaçınarak öfkelenmemeli, kişiliği eleştirmeden ders bazlı konuşmak gerekir. Özellikle kardeş kıyaslamasından kaçınılmalı ve karneyi övünme ve utanma nedeni olarak görmemeliyiz. Tatil süresince çocuklara sürekli ders çalışma baskısı yapılmamalı oyun ve eğlence ön planda olmalı Liseye ve üniversiteye hazırlık yapan çocuklarımızın tatilin tamamına dağıtılmış bir programla eksik ve yetersizliklerin tamamlanması sağlanmalıdır. Çocukların ilgi alanları ve yaşları göz önünde bulundurularak sorumluluklar verilmeli ve yapmaları sağlanmalıdır. Çocuğun ilgisi ve yeteneği doğrultusunda aktivitelerin düzenlenmesi ve bazı aktivitelerde çocuğun akranlarıyla bir araya gelip sosyalleşerek eğlenmesi ve bilgilenmesi de çocuğun motivasyonun artmasında önemli olacaktır. Çocukla birlikte kitap okuma zamanının planlanması ve buna uyulması da çocuğun zihinsel gelişimi açısından çok önemlidir.


Çocukların 3T ( Telefon,Tablet ve TV) ve bilgisayardan mümkün olduğu kadar uzaklaştırılması aile içi ilişkilerin artırılmasına fırsat tanıyacak olumlu iletişime katkı sağlayacak etkinliklere yer verilmesi onların gelişimleri açısından etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."