POLİTİKA - 13 Ekim 2018 Cumartesi 17:51

AK Parti İl Danışma Meclis toplantısı gerçekleştirildi

A
A
A
AK Parti İl Danışma Meclis toplantısı gerçekleştirildi

AK Parti Adıyaman İl Danışma Meclisi toplantısı, milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

AK Parti Adıyaman İl Danışma Meclisi toplantısı, milletvekillerinin katılımı ile gerçekleştirildi.


Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Divan Başkanlığını Nihat Karaaslan’ın yaptığı AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısının açılış konuşmasını İl Başkanı Mehmet Dağtekin yaptı.


Mehmet Dağtekin konuşmasında, “AK Parti ailesi olarak sade üyesinden Cumhurbaşkanımıza kadar bir aileyiz. Bu aileyi bir dava bir araya getirdi. Bu davanın geçmişi özümüze dayanan bir davadır. Allah’ın izni ile gelecek nesillere iletilecek olan bir davadır. Liderimizin arkasında dil dik durarak mücadelemizi vereceğiz. AK parti teşkilatı olarak dövüşün, kavganın, çekişmenin olmadığı, sorunlara odaklanan bir çaba içerisinde olacağız. Biz enerjimizi bir birimizle didişerek değil, sarılarak kucaklaşarak, çok daha büyük hedeflere ulaşmak için harcayacağız” dedi.


Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise konuşmasında, belediyenin çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, “Önemli bir sürece girdik. Yerel yönetimler seçimlerinin arifesindeyiz. Adıyaman Belediyesi olarak 4 buçuk yıldan beri çalışıyoruz. AK Parti’ye yakışır, Recep Tayyip Erdoğan’ın bir temsilcisi olarak görev yapmaya çalıştık. Paranın dönmedi, ihalelerin parayla verilmediği, hiçbir işin parayla yapılmadığı bir belediyecilik yapmaya çalıştık. 500 kilometreye kadar asfalt yaptık. Benden önceki 20 yılda belediye başkanlığı yapan başkanlarımız buradalar. Bizim dönemimizde yapılan asfalt, alt yapı, kaldırımları bizden önceki dönemle mukayese etmeye hazırız” dedi.


Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise konuşmasında istişarelere önem verdiklerini belirterek, “İl teşkilatları olarak her ay il danışma meclisi toplantılarını yapıyoruz. Yerel seçimler sürecine girdik. Bu süreçte yapmış olduğumuz hizmetleri anlatmalıyız. Yerel ve merkezi hizmetleri anlatmalıyız.Ülkemiz her alanda büyüyor. İçerideki hainlerle birlikte dış mihraklar, ülkemizin yükselişini durdurmak istiyor. Yapılan hizmetler göz önündedir” ifadelerini kullandı.


Milletvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, “AK Parti olarak 15 yılda Türkiye’nin iktidar probleminden ziyade muhalefet sorunu olduğunu gösterdik. Ekonomiyi sağlamlaştıran, demokrasiyi geliştiren bir iktidar olduk. Millet kendi gücüyle, kendi içinden çıkan kişilerle hizmeti kendine seferber etti. Önce içme suyu bile olmayan köyler şimdi spor sahası istiyor. Evet bunlarda olacak. Vatan millet sevdalısı başka bir parti düşünebiliyor musunuz? Biz yeniden kaldığımız yerden çok daha güçlü bir şekilde çıkmak zorundayız. Türkiye’yi Türkiye yönetiyor. Türkiye’yi Amerika yönetmiyor” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da yetişen turp, pırasa ve ıspanaklar deprem bölgesi Malatya’dan talep görüyor Çukurova’nın bereketli topraklarında üretilen turp, ıspanak ve pırasa deprem bölgesi Malatya için hasat ediliyor. Bölgede yetişen ürünlerin hasadı sürerken, kadınlar Ramazan ayında zorlu mesailerini sürdürüyor. Kozan’da üretilen ve ramazan ayında zorlu mesailerini sürdüren tarım emekçileri bölgede ürettikleri ıspanak turp ve pırasaları hasat ederek tazyikli sularda yıkayarak kasalarla deprem bölgesi Malatya için hasat ediyor. Kadınlar bölgede üretilen pırasa, turp ve ıspanakları topraktan sofralara ulaştırmak için mesai yaparken erkekler kasalarla kamyonlar ile nakliyelere hazırlıyor. Gün boyu suyun içinde süren zorlu mesai Ramazan’da devam ederken, ürünler deprem bölgesi Malatya’ya sevk ediliyor. Kadın üreticilerden Necla Peksoy, zorlu mesai sürdürdüklerini kaydederek, “Sabah saat 7’de mesaiye başlıyoruz. Gün boyu mesaimiz sürüyor. Kozan’da ürettiğimiz ıspanak, pırasa ve turpları tüketiciler için hazırlıyoruz” dedi. Mevsimin sıcak geçtiğini, hasadın zorlaştığını söyleyen Murat Doğanay ise, “Ramazan’da zor oluyor ama ürünler bereketli bölgeden talep görüyor. 16 saat boyunca biz yolda oluyoruz. Haftada 3 sefer olmak üzere bölgeleye geliyoruz. 8 ila 10 ton arasında hasat bölgeye ulaşıyor. Bu toprakların bereketli olması maddi açıdan avantajlı olması deprem bölgesinden rağbet görüyor” diye konuştu. Tarlada kilosu 10’TL’den alıcı bulan ıspanaklar deprem bölgesi Malatya için özenle hazırlanıyor.