POLİTİKA - 20 Ocak 2018 Cumartesi 17:55

AK Parti tam kadro basınla buluştu

A
A
A
AK Parti tam kadro basınla buluştu

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığının ‘basınla bir araya gelme’ toplantısına milletvekilleri ve teşkilat kademeleri tam kadro katıldı.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığının ‘basınla bir araya gelme’ toplantısına milletvekilleri ve teşkilat kademeleri tam kadro katıldı.


Türkiye Petrolleri salonunda gerçekleşen toplantıda yerel ve genel gündem konuları konuşuldu. TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanvekili Sait Kutlu, İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış,Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş ve teşkilatın yönetim kurulu üyeleri katıldı.


Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mehmet Erdoğan, basın mensuplarına özellikle teşekkür ettiğini belirterek, “Sizler yerelde ve genelde hizmetleri kamuoyuyla paylaşılması noktasında önemli çalışmalar yapıyoruz. Bir diğer teşekkürümüz ise 15 Temmuz hain darbe girişimindeki basının taktire şayan rolüydü. 2019 seçimlerine tüm teşkilat mensupları olarak hazır olmak ve bu millete hizmet etmek için çalışacağız. Kentimize yapılan hizmetler için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hizmet etmek için koşturduk, bundan sonra da koşturacağız. Yedi düvel karşımızda, bütün cihan karşımızda ama biz hakt bildiğimiz yoldan vazgeçmedik vazgeçmeyeceğiz. Bu millete hizmet etmeyip, çalanlara karşı tüyü bitmemiz yetimlerin hakkını muhafaza edeceğiz” dedi.


TBMM başkanvekili Ahmet Aydın ise konuşmasında, AK Parti’nin bölge barışı ve dünya barışı için çok büyük öneminin olduğunu belirterek, “Makamlar geçicidir, aslonan insanların gönlüne girebilmektir. Siyasetin tek amacı millete hizmetkar olmaktır. Adıyaman’a hizmet etme noktasında birlikte hareket ediyoruz. Tüm kapıları birlikte çalışıyoruz. Yüzümüze kapatılan kapı olmadı. Söz konusu Adıyaman olunca herkes yardımcı oldu. Her alanda müthiş işler oldu. Eskiden ‘şurada burada var niye Adıyaman’da yok’ diye manşetler atılıyordu. Şimdi ise Adıyaman’da var olupta başka kentlerde olmayan yatırımlarımız var. Adıyaman’da her alanda önemli kamu yatırımları yapılıyor. Dünya’da Türkiye karşı özellikle de Recep Tayyip Erdoğan’a karşı hazımsızlık olduğunu bilmemiz lazım. Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti demek, Türkiye demek, ümmet demek, mazlumların umudu demek olduğunu onlarda biliyor. Dolayısıyla tüm oyunları o şekilde sahnelemeye çalışıyorlar. Recep Tayyip Erdoğan’ı al aşağı edersek, Türkiye’yi eski haline getiririz diyorlar. O yüzden bütün terör örgütlerini taşeron olarak kullanıyorlar. O yüzden ekonomik olarak farklı farklı noktalarda Türkiye’yi bir şekilde köşeye sıkıştırmak istiyorlar” dedi.


Milletvekili Adnan Boynukara ise, Türkiye’nin ciddi bir badireden geçtiğini ve kıskaca alınmak istendiğini belirterek, “Türkiye’de demokrasi darbeler arası demokrasidir. Darbelerin açık amaçları var, birde gizli amaçları var. Açık amaçlar siyasete müdahale, gizli amaç ise daha küresel bağlamdaki amaçlardı. Türkiye’nin son 40 yılını esir alan iki terör örgütü vardır. Birisi FETÖ diğeri PKK’dır. Oyunları kuranlar darbelerin gizli amaçlarını anlamamızı engellemek için farklı oyun kuruyorlar.


Afrin operasyonu konusunda ‘bizim orda ne işimiz var’ diye soruyorlar. Türkiye’nin operasyonlarını eleştiriyorlar. Bizim temel amacımız vatandaşın can ve mal güvenliğini korumasıdır. Türkiye’nin bunun dışında bir amacı yok. Orada bir devlet yoksa, terör örgütleri yuvalanıyorsa ve terör örgütleri canımızı yakıyorsa, buraya müdahale etmekten başka çaremiz yok. Bizim birinci amacımız vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumaktır. Diğer taraftan Misaki Milli haritasını hatırlarsınız. Kurtuluş Savaşında kurucu iradenin Misakı Milli sınırı olarak belirlediği sınır içerisinde Suriye’nin büyük bir kısmı yer alıyor. Dolayısıyla bir biçimde kardeşlik bağı olan, bir içimde vatandaşımız olan kişilerin dertleriyle dertlenmemiz kadar doğal bir şey yok” diye konuştu.


Milletvekili İbrahim Halil Fırat’da konuşmasında, “Biz vesayet odaklarıyla çarpışa çarpışa geldik ve Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diyerek geldik. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü olması için çalıştık. Biz aziz milletimizin herşeyin en iyisine layıktır. Yapılan hizmetler noktasında çok iyi yerlere geldiğimizi müşahede ediyoruz. Sağlıkta, eğitimde, kültürde, tarımda, her yönüyle Türkiye büyüyor ve gelişiyor. Adıyaman’da da yatırımlar aynı paralelde hizmetlerin en güzelini alıyor. Bizler Adıyaman’a hizmet etmeden gurur ve onur duyuyoruz. Milletvekillerimiz birlikte hareket ederek, Adıyaman için tüm kapıları açmaya çalışıyoruz. Tüm kapılar birlikte olunca açılıyor” dedi.


Milletvekili Salih Fırat ise konuşmasında, Türkiye’nin yaptıklarını özellikle son beş yılda engellemek için çok yönlü bir çalışma olduğunu dile getirerek, “Türkiye’nin iyi gidişatından rahatsız olanlar bizi engellemek istediler. Önce sahte hocalar, hain FETÖ’cüler çözüm sürecini baltalamaya çalıştı. Örgüt silah bırakmasın diye elinden geleni yaptı. Daha sonra Gezi olaylarıyla süreç başlatıldı. Bu işin içinde de sahte hocalar vardı. Halk isyanı yapmak istediler. 17-25 Aralık sürecinde darbe yapmak istediler. 30 Mart yerel seçimlerinde, 7 Haziran seçimlerinde karşımızda çalıştılar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini oylamaya sunduk. 2019 yılında inşallah Türkiye yeni hükümet sistemiyle tanışmış olacak. Şimdide bu hükümet sistemi olmasın diye her şeyi yapıyorlar” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yeni Türkiye Partisi il ve ilçe kongreleri için start verdi Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Yeni Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yerel seçimlere isim değişikliği nedeniyle son anda katılma kararı almıştı. Yeni Türkiye Partisi’nin bir çok il ve ilçede mecliste vekilleri bulunan Gelecek Partisi ve Deva Partisi gibi yeni kurulan partileri geride bıraktığı ve seçime girdiği bölgelerde ismini duyurmayı başardığı belirtildi. Bunun ardından Yeni Türkiye Partisi, “İhtiyacımız Olan Tek Şey Yenilenmektir” sloganıyla Türkiye genelinde il ve ilçe kongreleri için start verdi. Yeni Türkiye Partisi, 28 Nisan’da il ve ilçe başkanlarını Ankara’da toplamayı kararlaştırdı. Ahmet Reyiz Yılmaz, Türkiye için “güç birliği” mesajı verdi Ülke genelinde yeni olarak çıkan birçok siyasi partinin, medyada kendilerine büyük fırsatlar sunulmasına rağmen halkta bir karşılık bulamadığını söyleyen Yılmaz, "Son seçimler bize göstermiştir ki halkımız umudunu mevcut partilerin dışında yeni siyasi aktörlerin çıkışına bağlamıştır. Gerek seçimlere katılım oranında sandığa giden seçmen azlığı gerekse milliyetçi kanadın tarihinde hiç olmadığı biçimde emanet olarak kerhen CHP adaylarına oy vermiş olması memlekette siyasetin de siyasi aktörlerin de 2028 seçimlerine kadar gömlek değiştireceği ve yeni isimlere alan açacağını ortaya koymaktadır. Bu çerçevede , Yeni Türkiye Partisi, doğru kadrolarla bu yenilik arayışına kucak açacak en doğru adres olacaktır. Gerek sandığa gitmeyen gerek mecburen CHP’ye oy verdim diyen vatansever yurttaşlarımız gerekse İYİ Parti’den ve diğer partilerden kopan seçmenimizden ortak paydası ’vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü’ olan herkesi Yeni Türkiye Partisi çatısı altında görev almaya davet ediyorum. Gün bugündür. Bu davetimize Atatürk gibi ’Benim naçiz vücudum bir gün ölecektir ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ diyen herkesin bu davete icabet etmesini istiyorum" diye konuştu.
Mardin Mardin’de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı Mardin’de 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Tuncay Akkoyun başkanlığında yapıldı. Kamu kaynaklarının etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, koordinasyonu gerektirecek konuların görüşülerek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Mardin Artuklu Üniversitesi Kılıçlar Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Akkoyun, kentte 2024 yılı 1. dönem itibariyle kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından 294 projenin uygulandığını kaydetti. Bunlardan 24 projenin tamamlandığını, 99 projenin devam ettiğini, 171’inin ise etüt proje aşamasında olduğunu aktaran Akkoyun, bu projelerin toplam tutarının 47 milyar 650 milyon 859 bin lira olduğunu, 2024 yılı 1. dönem sonu itibariyle 1 milyar 95 milyon 940 bin lira harcama yapıldığını bildirdi. Kamu yatırımlarını koordineli bir şekilde hızlı ama kaliteli yapılması için talimat veren Akkoyun, "Mardin’i daha yaşanabilir daha güzel yere getirebilmek için gayret ediyoruz. Valilik olarak vatandaşa faydası olacak her türlü işlerde her zaman vatandaşımızın yanındayız. Zamana çok dikkat etmemiz lazım. Bir kamu hizmeti zamanında gitmesi gerekiyor. Geciktirmeyelim, zamana yaymayalım. Bir işi hızlı yapayım derken de kaliteden ödün vermeyelim. Bir işi hem hızlı yapacağız, hem kaliteli yapacağız. Bütün kurumlar koordinasyona önem versinler" dedi. Toplantı, yatırımcı kuruluşların yöneticilerinin faaliyetleri hakkında bilgi vermesi ve koordinasyon gerektiren hususların görüşülmesi ile sona erdi.
Ankara Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti KASIDER-Kadın Sigortacılar Derneği’nin Quick Sigorta desteğiyle düzenlediği Yangın Sigortalarında Etkin Hasar Yönetimi Eğitim Serisi, Quick Tower ev sahipliğinde gerçekleşti. Türk sigorta sektörünün duayen hasar yöneticilerinin katkılarıyla zenginleşen eğitim serisi, sektör profesyonellerine yangın sigortalarında etkin hasar yönetimi konusunda kapsamlı bir bilgi sundu. Quick Tower’ın ev sahipliğinde 17 Nisan’da gerçekleşen etkinlikte 20’den fazla eğitmen yer alırken katılımcıların eğitim sertifikalarının TSEV’de yapılacak sınav sonrası Sigorta Haftası’nda dağıtılacağı duyuruldu. Eğitimde Türk Ticaret Kanunu & Genel Şartlar ilgili bölümleri, yangın restorasyonlarında dikkat edilmesi gerekecek tüm hususlar, Türkiye’de bir ilk ve tek olan ve yangın hasarlarında hasar mahalline götürülerek önemli bir fark oluşturan ve büyük katma değer sağlayan gezici tır laboratuvarının Hendek’te ziyaret edilmesi ve burada canlı örnekler ile saha eğitimi alınması, bugüne kadar yapılan büyük restorasyon hasarlarının incelenmesi gibi birçok konu ele alındı. “Quick Sigorta gibi kuruluşların desteği önemli” KASIDER Başkan Sema Tüfekçiler, “Eğitime katılan tüm eğitmenlerimize bizlere aktardıkları tecrübe ve deneyimleri için çok teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sektörde eğitime verdiğimiz önem kıymetli sponsorlarımız ile hayata geçiriliyor. Bu eğitimde mekanı ve öğlen yemeği için bize destek veren, bizlerin her daim yanında olan ve KASIDER’in kıymetli bir partneri olan Maher Holding Sigorta Grubu’na çok teşekkür ediyoruz” dedi. BİMTES CEO’su Cemil Islıkçı ise şunları aktardı: "KASIDER’in düzenlediği bu kıymetli eğitime sponsorluk yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Eğitimde yer alan tüm eğitmenlere ve katılımcılara teşekkür ederiz. Quick Sigorta gibi önemli kuruluşların desteğiyle, sektördeki eğitim ve bilgi paylaşımı daha da güçleniyor." “Daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor” Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar, ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti şöyle ifade etti: "Quick Sigorta ve Corpus Sigorta’dan oluşan Maher Holding Sigorta Grubu olarak, eğitime ve KASIDER’e destek vermekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu tür inisiyatifler, sektördeki bilgi ve deneyimi artırarak daha güçlü bir sigorta topluluğu oluşturmamıza yardımcı oluyor. Bu değerli eğitim serisinin, sektördeki genç yeteneklerin yetişmesine ve bilgi birikiminin artmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Quick Sigorta ve Corpus Sigorta ileriye dönük olarak da sektörün eğitim ve gelişimine olan desteğini her zaman sürdürmeye devam edecek.”