GENEL - 09 Kasım 2018 Cuma 14:49

Bağımlılıkla Mücadele seminerine katılan kursiyerlere belge verildi

A
A
A
Bağımlılıkla Mücadele seminerine katılan kursiyerlere belge verildi

Adıyaman Halk Eğitim Merkezinin farkındalık ve önleyici eğitim seminerleri kapsamında ‘Bağımlılıkla Mücadele’ seminerine katılan kursiyerlere katılım sertifikaları verildi.

Adıyaman Halk Eğitim Merkezinin farkındalık ve önleyici eğitim seminerleri kapsamında ‘Bağımlılıkla Mücadele’ seminerine katılan kursiyerlere katılım sertifikaları verildi.


Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi ile ortaklaşa gerçekleştirilen eğitim seminerine katılan 250 kursiyere sertifikaları verildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç ve Adıyaman Gençlik ve Kültür Evi Sorumlusu Yeşim Çelik Süzer sertifika hak kazanan kursiyerlere verildi.


Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç sertifika dağıtım töreninde yaptığı açıklamada, “Adıyaman Halk Eğitimi Merkezi olarak, genel, mesleki ve teknik, okuma yazma, açık öğretim faaliyetleri kapsamında halkımıza kaliteli bir hizmet sunmaktayız. Bu hizmetleri ilimizde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluş, özel sektör ve sivil toplum kurumlarıyla paydaş kurum olarak sunuyoruz.


Kurslarımıza gelen kursiyerlerimize ve görev alan kadrosuz usta öğreticilerimize yönelik toplum hizmeti kapsamında farkındalık ve önleyici tedbirler kapsamında seminerler vermekteyiz. Bağımlılıkla Mücadele, İhmal ve İstismar, Aile İçi İletişim, Değerle Eğitimi, Akran Zorbalığı, Kadın Hakları ve Boşanma, Ergenlik Sorunları, Geleceği Planlama konularında eğitimler veriliyor. Her ay bir konu ele alınarak, alanında uzman kişiler tarafından seminer şeklinde sunulmakta ve kursiyerler e yaygın sistemine işlenerek sertifikalandırılmaktadır. Ekim ayında yapılan ‘Bağımlılıkla Mücadele’ kapsamındaki seminerlere katılan 250 kursiyer ve kadrosuz usta öğreticiye törenle sertifikalarını verdik” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."