GENEL - 13 Ekim 2017 Cuma 12:28

Başkan Coşkun, kent konseyi sunduğu projelerin takipçisi olacak

A
A
A
Başkan Coşkun, kent konseyi sunduğu projelerin takipçisi olacak

Adıyaman’ın Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, Besni Kent Konseyi olarak ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini dile getirerek açıklamalarda bulundu.

Adıyaman’ın Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, Besni Kent Konseyi olarak ellerini taşın altına koymaktan çekinmeyeceklerini dile getirerek açıklamalarda bulundu.


Başkan Coşkun, belediyeye sundukları "Emekli dinlenme evi" projelerinin gerçekleşmesini görmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Yenikent Keçili Park’ta yapılan Emekli Dinlenme Evi inşaatını Yönetim Kurulu ile birlikte giderek incelediklerini söyleyen Besni Kent Konseyi Başkanı Battal Coşkun, "Besni Kent Konseyi 3 yılını geride bıraktı. Bu 3 yıl süre zarfında Yönetim Kurulu olarak 15’in üzerinde proje ve teklifler olmak üzere gerekli mercilere sunuldu. Şu anda yaşlıların gelip oturup gazete, kitap, sohbet ederek, çaylarını içip zamanlarını geçirebileceği bir projemizin nihayet gerçekleştiğini görmenin mutluluğu içerisindeyiz. Herkes bilir ki yaşlı insanlar çocuklar kadar kırılgan ve hassastırlar. Onlara bir çocuktan daha fazla itina göstermeli, duygularını rencide etmeden yaşından kaynaklanan bazı durumları hoş karşılamalıyız. Yaşlı insanların üzerlerini örten yaşlılık perdesini kaldırmalı, onlara değer verdiğimizi gönül alıcı sözlerle göstermeliyiz. İnsan doğumundan ölüme kadar farklı süreçlerden geçer ve farklı deneyimler kazanır. Gençler bilebilseydi, yaşlılar yapabilseydi şeklindeki ifadeden yola çıkarak her iki neslin birbirinden alabileceği çok şeylerin olduğu unutulmamalıdır. Genç insanın kendisinden daha önce hayatın basamaklarını adımlayan yaşlıların tecrübe birikiminden yararlanması en akıllıca davranıştır. Tabi ki haklı olarak Besni kamuoyu, Besni Kent Konseyi ne işe yarıyor diye düşünüyorlar. Besni Kent Konseyi Besni’mizin gelişmesi, güzelleşmesi, birlik beraberlik içerisinde yaşanabilir bir Besni için proje ve teklifler sunar. Yaptırım gücü yoktur. STK’lardan oluşan bir sivil toplum kuruluşudur. Maddi geliri yoktur. Tamamen gönüllülük esastır. Verdiği proje ve tekliflerin takipçisi olur. Biz Kent Konseyi olarak Besni için elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyiz. Keşke halk için, hizmet için göreve gelen şahıslar ilk günkü heyecanlarını kaybetmeyip, Besni’ye hizmetkar olsalar, seçimlerde halka verdikleri vaatleri ve projeleri sözde bırakmayıp icraata geçirseler. Kent Konseyi olarak artık kişisel menfaatler için sürtüşmelerin olmadığı bir Besni istiyoruz. Diğer projelerimizin ve tekliflerimizin takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir