GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 09:19

Başkan Dağtekin: “Adıyaman mermeri dünyanın dört bir yanında olmalı”

A
A
A
Başkan Dağtekin: “Adıyaman mermeri dünyanın dört bir yanında olmalı”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış beraberindeki heyet ile birlikte Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneğine ziyarette bulundu.

AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış beraberindeki heyet ile birlikte Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneğine ziyarette bulundu.


Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneğinin son yapılan kongresinde yeniden başkanlığa seçilen Başkan Coşkun Atız’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirildi.


Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, “İlimiz ve ülke ekonomisi için çok önemli bir sektör olan ve bu sektörde ilimizde yatırım yapmış işletme sahiplerini bir çatı altında toplayan Adıyaman Mermerciler ve Madenciler derneği kendilerine yakışır bir şekilde kongrelerini yaparak mevcut başkanlarıyla yola devam kararı aldılar. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Mermer sektöründe yaşanan sıkıntılar, işletmelerin karşılaştıkları sorunları bizlere ilettiler. Madem ki fabrikalarımız ocak işleten firmalarla işleri yürüyecek, katma değeri yükselecek. Bu vesileyle şu anda ilimizde faaliyetini sürdüren yatırımcı kardeşlerimizin sorunlarını iktidar partisi olarak çözme, yardımcı olma sorumluluğumuz var. Daha önce kendileri bizlere yapmış oldukları ziyarette bizlere sektörle ilgili yaşadıkları sorunları bizlere aktarmışlardı bizlerde bu sorunları en kısa zamanda çözme adına gerek milletvekillerimiz, gerekse de bizler üstüme düşeni yapmak için gayret sarf ediyoruz. Biz sürekli il olarak başka illerin gerisinde değil ilerisinde olan bir ekonomik yapıya kavuşmanın gayreti içerisindeyiz. Bununda bir tanesi mermerdir. Yani sektörleri itekleyerek daha iyiye götürmek durumundayız .Mermer Organize bölgesinin kurulması konusunda yer tahsisi yapılmış durumda ve bunun hızlanması, bir an evvel faaliyete geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Bununla birlikte madem ki ilimiz artık mermerle anılmaya başladı, Adıyaman’ın artık kendi adıyla bir mermere var ve bu mermeri ilimiz yatırımcıları, inşaat sektörü, kamu kurum ve kuruluşları tercih etmeli, kendi markamızı inşaatlarda kullanmalıyız. Biz Adıyaman sevdalısıyız ve bu sevdayı her yönüyle bütünleştirmeliyiz. Adıyaman Mermeri, Adıyaman’ın dört bir tarafında, kurumlarında ışıl ışıl parlamalıdır” dedi.


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Adıyaman Mermerciler ve Madenciler Derneği Başkanı Coşkun Atız ise, “Dernek olarak AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış’a ziyaretlerde bulunmuştuk. Bugünde sağ olsunlar kendileri ve beraberindeki heyet bizlere iadeyi ziyarette bulunup, öncelikle yakın bir zamanda gerçekleştirmiş olduğumuz kongre neticesinde şahsıma hayırlı olsun dileklerin ilettiler, hem de sektörümüzle ilgili daha önce ele almış olduğumuz konular üzerinde yeniden istişarede bulunduk. İnşallah Mermer Organize Sanayi bölgesinin kurulmasıyla birlikte ilimizdeki mermer sektörü çok daha iyi yerlere gelecektir. Bu vesileyle bugün bizlere nezaket ziyaretinde bulunan, dertlerimizle dertlenen, ilimizdeki yatırımcı arkadaşlarımızla ilgili güzel temennilerde bulunan değerli başkanlarımıza şahsım ve yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Valisi Davut Gül, “ İstanbul’da kuralsızlığı kural olmaktan çıkaracağız” İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Ticaret Müdürlüğünde göreve başlayan denetim personelleri ile bir araya geldi. Vali Gül, “İstanbul, ortalama bir şehir değil. Sizlerle birlikte kuralsızlığı kural olmaktan çıkaracağız. Piyasanın dengesini bozanlarla mücadele edeceksiniz, biz de yanınızda olacağız” dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Ticaret Müdürlüğünde göreve başlayan denetim personelleri ile bir araya geldi. İstanbul Sanayi Odası Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Dr. Nail Anlar, İstanbul Ticaret İl Müdürü İsmail Menteşe ile denetim personelleri katıldı. Programda İstanbul Valisi Davut Gül ve İstanbul Ticaret İl Müdürü yeni başlayan denetim personellerine hitap etti. Görevine başlayan personelleri tebrik ederek konuşmasına başlayan Vali Gül, “Hepinizi tebrik ediyorum. Allah, kazasız, belasız, yüz akı ile emekli olmanızı nasip etsin. Kamu görevlisinin en büyük sermayesi, başı öne eğilmeden emekli olabilmesi. İnşallah, ilk günkü heyecanınızla emekli olacaksınız. Sizlere emek veren ailelerinizi ve öğretmenlerinizi tebrik ediyorum. İstanbul, ortalama bir şehir değil. Sizlerle birlikte kuralsızlığı kural olmaktan çıkaracağız. Piyasanın dengesini bozan kişilerle sizler mücadele edeceksiniz. Biz de yanınızda olacağız. Fırsatçılık yapılmasına ve ihtiyaç sahibi ailelerimizin rızkının çalınmasına müsaade etmeyeceğiz. Görevinizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İhtiyaç duyduğunuz her anda yanınızdayız” ifadelerini kullandı. Vali Gül’ün, denetim personellerini tebrik ederek uğurlamasının ardından program sona erdi.
Kocaeli Ermeni çeteleri tarafından şehit edildiler Kayığıyla yıllarca halka hizmet veren ve 1. Dünya Savaşı sırasında ayrılıkçı Ermenilerin kurmuş olduğu çeteler tarafından Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde şehit edilen Hüseyin Kaptan, ailesi ve tüm şehitler dualarla anıldı. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü tarafından şehitlerimize ahde vefa örneği olarak ve ihya edilip ziyarete açılan Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı’nda anma programı gerçekleştirildi. Ermeni çeteleri tarafından hunharca katledilerek şehit edilen Hüseyin Kaptan ve ailesi için yapılan şehitlik ve anıt, ziyarete açıldığından beri şehitlerin hatıralarını ve kahramanlıklarını geleceğe taşımaya, tarih bilinci oluşturmaya devam ediyor. Şehitliğin ziyarete açılışının 3. yıl dönümünde gerçekleştirilen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 17 Ağustos Camii İmam Hatibi Veysel Karakaş’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam eden programda günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. “Türklere karşı katliamlar yapmışlardır” Programda konuşan başkan Yasin Özlü, “Başiskele’mizin tarihinde nice kahramanlıklar, nice zaferler, nice güzel hâtıralar bulunmaktadır. Ancak bunların yanında tarihimizde acı kesitler de vardır. Ermeniler, Osmanlı Devleti zamanında kendilerine sunulmuş olan özgürlük ortamında huzur ve refah içerisinde yaşamışlardır. Osmanlı Devleti’nin son zamanlarında yaşanan sıkıntılı durumu fırsat bilen bazı ayrılıkçı Ermeniler, kurmuş oldukları çetelerle Türklere karşı katliamlar yapmışlardır” dedi. “Kocaelili hemşehrilerimizin aziz hatırasını yaşatacak” Yenilenen şehitliğin 2021 yılında ilk kez ziyarete açıldığını belirten Özlü, “Başiskele Belediyesi olarak, şehitlerimizin aziz hatırasına hürmeten yeni bir anıt ve şehitlik yaptık ve 24 Nisan 2021’de ilk kez ziyarete açarak tüm dikkatleri Şehidimiz Hüseyin Kaptan ve ailesine yapılan katliamın üzerine çekmiştik. Yapmış olduğumuz bu anıt ve şehitlik Kocaeli’nde bir ilk olup, 1. Dünya Savaşı sırasında, Milli Mücadele döneminde ve daha sonrasında şehit edilen bütün Kocaelili hemşehrilerimizin aziz hatırasını yaşatacak, onlara olan saygımızı gösterecektir. Sözde Ermeni soykırımı yalanı ile milletimizi yaftalamak isteyenlere en güzel, en anlamlı cevabı Başiskele’mizden veriyor, tarihimizin gerçeklerini geleceğe taşıyoruz. Vatan, millet, bayrak ve dinimizin uğrunda şehit olan bütün vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Ebedi mekanları cennet, ruhları şad olsun” diye konuştu. Öte yandan gerçekleşen programa, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, ilçe protokolü, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, Şehit Hüseyin Kaptan’ın torunları ve çok sayıda vatandaş katıldı.