YEREL HABERLER - 10 Ocak 2017 Salı 13:46

Başkan Kutlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü unutmadı

A
A
A
Başkan Kutlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü unutmadı

Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Adıyaman’da görev yapan basın mensupları onuruna yemek verdi.
Adıyaman Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Adıyaman basını ve il protokolü, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen yemekte buluştu.
‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla Türkiye Petrolleri Adıyaman Bölge Müdürlüğü Salonunda gerçekleştirilen yemeğe Vali Abdullah Erin, Jandarma Alay Komutanı Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez, Belediye Başkan Yardımcıları Said Kutlu, Reşit Bilgin ve Vecihi Yüksek, Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Z. Abidin Kıymaz, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Burak Cansel ile il merkezi ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları katıldı.
Programda misafirlerine hitaben ‘hoş geldin’ konuşması yapan Belediye Başkanı Kutlu, “Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir aradayız. Adıyaman’da görev yapan bütün gazeteci arkadaşlarımızın gününü kutluyorum. Gazetecilik, demokrasinin, insan haklarının, insan hak ve özgürlüklerinin, haberleşme hürriyetinin bir sigortasıdır. Adıyaman’da da bunu en iyi şekilde yapan çok kıymetli arkadaşlarımızla bir araya gelmek bizleri mutlu etmiştir. Davetimizi kırmayıp bu soğuk günde buraya kadar teşrif eden bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Daha sonra kürsüye davet edilen GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise yaptığı konuşmada, “Böyle önemli günde meslektaşlarımızla bir araya gelmemize vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Genelde olayların, hadiselerin, kazaların başında bir araya gelen basın camiasını unutmayıp, bugün bir araya getirmek büyük bir inceliktir. Bugün ki programı gerçekleşmesini sağlayan Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu’ya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ise yaptığı konuşmada, yemeği tertip eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya teşekkür ederek, şunları söyledi:
“10 Ocak 1961 yılında kanunlaşan 212 sayılı yasa ile çalışma koşulları düzenlenen basın mensupları için ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaya başlanan 10 Ocak tarihini unutmayıp, bugün burada bizleri ağırlayan Belediye Başkanımız Fehmi Hüsrev Kutlu’ya ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Gazetecilik büyük özveri, gayret ve fedakarlık isteyen bir meslektir. Adıyaman basını her zaman devletinin yanında olan, milletin birliği için gayet gösteren ve ülkenin bütünlüğüne kastedenlere karşı akıllıca davranan bir yapıya sahiptir. Bundan dolayı halkın haber alma hakkını sağlayan tüm meslektaşlarımın, üyelerimin ve arkadaşlarımın gününü kutluyorum.”
Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Burak Cansel ise yaptığı konuşmada, bu anlamlı günü tertipleyen Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu’ya teşekkür etti.
Son olarak söz alan ve basın camiasının gününü kutlayan Vali Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü çok anlamlı bulduğunu söyleyerek, “Basın mensuplarının daha rahat bir şekilde haber kovalayabileceği, toplumun gelişip-kalkınmasına yön verebileceği ortamların oluşması çok önemlidir. Ülkemizin maruz kaldığı sıkıntılardan dolayı bugün belediye başkanımızın müziksiz, eğlencesiz, sadece yemek yiyip, sohbet edebileceğimiz şekilde tertip ettiği bu gecede siz değerli arkadaşlarımla birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu vesileyle bizi bir araya getiren belediye başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” dedi.
15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Adıyaman’da halkın, basının, il protokolünün ve her kesimin tek yürek olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Erin, “Halkımız 15 Temmuz’da dimdik durarak, hainlere gereken cevabı açık bir şekilde vermişti. Bir ay boyunca her kesimden vatandaşının, il protokolünün, basın mensuplarının Hükümet Meydanı önünde bir araya gelerek tek yürek olduğu Adıyaman’da herkes devletine bağlılığını tüm dünyaya göstermişti. O gün gösterdiğimiz milli birlik ruhunu bundan sonra da sürdürmek zorundayız. Çünkü hain terör örgütleri 15 Temmuz’dan sonra da kademeli olarak memleketimizin güzel vilayetlerinde bombalar patlatarak, masum, suçsuz, güzel insanların canına kıymaya devam etmektedir. Bu hain terör örgütlerinin tek amacı ülkemizi güçsüzleştirmek, Türkiye’nin güvensiz bir ülke olduğu imajını tüm dünyaya yaymaktır. Bu da 15 Temmuz gibi bitecek inşallah. Bu vesileyle bizi bu akşam bir araya getiren belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyor, tüm basın mensubu arkadaşlarımın gününü kutluyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Giresun Kuyumcu soygunuyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama Giresun’un Bulancak ilçesinde bir kuyumcudaki silahlı soyguna ilişkin gözaltına alınan 3 şüphelinin tutuklanmasıyla ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Giresun İli Bulancak İlçesinde “silahlı yağma” olayı 18.04.2024 günü gündüz saatlerinde mülhakatımız olan Bulancak ilçe merkezinde bulunan bir kuyumcuda meydana geldi. Suçun faili olduğu değerlendirilen 3 şüpheli yakalanarak aynı gün gözaltına alındı. Yine kolluk birimleri tarafından yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde olayda kullanılan suç aletleri ve gasp edilen ziynet eşyalarının da ele geçirildi. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve delillerin de derc edilmesi üzerine şüphelilerin gözaltından çıkartılarak Bulancak Cumhuriyet Başsavcılığında hazır edildikleri, şüphelilerin savunmalarının alınmasına müteakip üzerlerine atılı “silahla yağma ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Tutuklanan şüpheliler Espiye Ceza İnfaz Kurumuna gönderilerek, soruşturma işlemlerinin hâlen devam ettiği ve gerek görülmesi durumunda gelişmelerden ayrıca bilgi verileceği hususları, Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 5/2 nolu ve 153/1 nolu genelgeleri uyarınca kamuoyunun bilgisine sunulur” denildi.
Diyarbakır Diyarbakır’a hafta sonu 1 milyona yakın taraftar gelmesi bekleniyor TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden ve 77 puan ile lider olan Amed Sportif Faaliyetleri Başkanı Aziz Elaldı, “Emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişi gelecek. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamı da 1 milyon insanın il dışından gelmesi. Bizim sevincimize ortak olmak için, karnavalımıza katılmak için gelecekler” dedi. Basın mensuplarıyla Kayapınar ilçesindeki Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde bir araya gelen Elaldı, Iğdır maçı ile ilgili birçok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Elaldı, stadyumun toplam kapasitesi 33 bin kişilik olduğunu, ama emniyetin ve belediyenin verdiği bilgilerde hafta sonu Diyarbakır’a 1 milyona yakın kişinin geleceği öngörüldüğünü söyledi. Emniyetin rakamı 600 bin, belediyenin rakamına göre ise 1 milyon insan il dışından gelmesi beklendiğini aktaran Elaldı, “Bizim sevincimize ortak olmak için karnavalımıza katılmak için gelecekler. Bu gelen insanların çoğu stadyuma girip o şampiyonluk maçını birebir yaşamak istiyor. Bilet satışlarımız bitti. İki gündür bundan dolayı da bir takım tatsızlıklar oluştu. Böyle büyük organizasyonda eksiklikler olabiliyor. Ama nihayetinde talep çok fazla olduğu için ne kadar özen göstersek de illaki aksaklık oluyor. Taraftarlarımızdan, camiamızdan ve halkımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi. İl Spor Güvenlik Kurulu’nca yapılan toplantıda alınan taraftar yasağına ilişkin de konuşan Elaldı, “Iğdır’dan gelen arkadaşlarımız var. Biz onlarla beraber bu maçı izleyeceğiz. İskenderun’da yaptığımız tribünü burada yapacağız. Iğdır’dan isteyen taraftar gelsin, biz onları misafir edeceğiz” ifadelerinde bulundu.