YEREL HABERLER - 03 Şubat 2016 Çarşamba 15:21

Besni Çoraklı Köyü Taziye Evi Hizmete Girdi

A
A
A
Besni Çoraklı Köyü Taziye Evi Hizmete Girdi

Adıyaman’ın Besni ilçesi Suvarlı Beldesine bağlı Çoraklı Köyü taziye evi düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Açılış törenine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Besni Kaymakamı Çağlayan Kaya, Besni Belediye Başkanı İbrahim Öztürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Gürsoy, Besni AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Çiğdem, belde belediye başkanları, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fıra,; “Gittiğimiz her yerde AK Parti’nin bir eserini görmek mümkün. Bugün Suvarlı beldemize bağlı Çoraklı köyümüzün taziye evinin açılışını gerçekleştirdik. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Bizler vatandaşlarımıza ne yapsak azdır. Hemşehrilerimize layık olma adına milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle hizmete açılan taziye evinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Memleketin merkezinden en ücra köşesine kadar hizmeti vatandaşın ayağına götürmeye gayret ettiklerini belirten TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın ise, “Suvarlı Beldemizin şirin bir köyü olan Çoraklı köyümüzde taziye evini hizmete açmanın mutluluğunu yaşadık. Suvarlı beldemizin ve bu beldeye bağlı köylerimizin sorunlarını biliyoruz ve bunları bir bir çözüyoruz. Bugün güzel bir eseri hizmete açmanın sevincini yaşadık. Allah hayırlı uğurlu eylesin. Kadirşinas hemşehrilerimize bizler ne yapsak azdır. Bu ve buna benzer hizmetlerimiz devam edecektir. Bu vesileyle Çoraklı köyü taziye evinin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Üniversiteli öğrenciler Spil’de çevre temizliği yaptı Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıf öğrencileri Spil Dağı Milli Parkı’nda sosyal sorumluluk projesi kapsamında çevre temizliği yaparken, öğrenciler eşsiz bir güzelliğe sahip olan milli parkın korunması için tüm vatandaşlara önemli görevler düştüğünü söyledi. Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıf öğrencileri, Spil Dağı Milli Parklar Müdürlüğü ile birlikte sosyal sorumluluk projesi kapsamında ahşap seyir terası ve çevresinde çevre temizliği yaptı. Eşsiz manzarası, endemik bitki örtüsü ve faunası ile son yıllarda çok fazla ziyaretçi ağırlayan Spil Dağı Milli Parkında çevre kirliliği yaşanmaması ve vatandaşların daha duyarlı olmaları konusuna dikkat çekmek için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Fevzi Çiftçi, "Manisa Celal Bayar Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. sınıf öğrencileri olarak sosyal sorumluluk projesi adı altında çevre temizliği ve milli parklarda temizlik konusunda çalışmalarımız var. Spil Dağı Milli Parkında çevre temizliği yapmak istedik arkadaşlarımızla birlikte Milli Parklar Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak Spil Dağındaki atıkları toplamaya başladık ve ekip arkadaşlarımızla güzel bir çalışma yaptık. Etrafta çok fazla bebek bezi ve mendiller var. Vatandaşlarımız bu konuda biraz daha duyarlı olması gerekiyor. Bu tip atıklar doğada kolay kaybolmuyor hatta yaban hayvanları bunları yemeye çalışıyor ve ölebiliyorlar. Biz de bu konuda insanların daha duyarlı olması için bu çalışmayı yaptık." dedi. "Vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı" Çevre hassasiyetine dikkat çekmek için gönüllü arkadaşlarıyla birlikte temizlik yaptıklarını vurgulayan Çiftçi, "Çöpleri topladık ve etraf artık daha temiz görünüyor. İnsanlar buraya geldiğinde daha rahat gezebilir ve manzaranın keyfini çıkarabilir. Hayvanlarda bu konuda daha fazla rahatsız olmaz. O yüzden bu çalışmayı sadece kendi adımıza değil bütün insanlara örnek olması için yapmak istedik. Görünen ortada. Etrafta çok fazla çöp var. İnsanlarımız bu konuda çok bilinçsiz. Piknik yaparken veya yemek yerken etraf çok kirletiliyor. Bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Sadece bu küçücük alandan 3-4 torba çöp çıktı. Bunun böyle olmaması gerekiyor." diyerek vatandaşların çevre temizliği konusunda daha hassas olmalarını istedi.
Kastamonu Vali Dallı’dan olimpiyatlara hazırlanan şampiyon sporculara moral desteği Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu kamp merkezinde olimpiyatlara hazırlanan milli güreşçi Taha Akgül, milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, milli güreşçi Feyzullah Aktürk ve diğer milli sporcularla iftar yemeğinde bir araya gelerek moral desteği verdi. Milli sporcuların Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları’na hazırlıkları, Kastamonu’da bulun Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde devam ediyor. Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Feyzullah Aktürk’ün de aralarında olduğu milli sporcular, Paris Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye bayrağını dalgalandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kastamonu Valisi Meftun Dallı da milli sporcular ve antrenörlerle iftarda bir araya gelerek moral desteği verdi. Sporcularla sohbet eden Vali Dallı, başarı dileklerinde bulundu. Sporculara aldıkları başarılarla yaşattıkları gurur için teşekkür eden Vali Dallı, "Bu akşam iftarımızı, Kastamonu Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi’nde olimpiyatlara hazırlanan, aralarında olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Taha Akgül, dünya ve Avrupa şampiyonu, olimpiyat ikincisi boksörümüz Buse Naz Çakıroğlu ve Avrupa şampiyonu güreşçimiz Feyzullah Aktürk’ün de bulunduğu kıymetli milli sporcularımız ve değerli hocalarıyla birlikte açtık. Bayrağımızı göndere her çektirişlerinde, İstiklal Marşımızı her okutturuşlarında milletçe göğsümüzü kabartan sporcularımızın ve hocalarının her birine Allah’tan sağlık, afiyet, güç kuvvet ve hayırlı uzun ömürler diliyorum. Allah, başarılarını daim eylesin" dedi.
Kütahya Polis şehir magandalarına göz açtırmıyor Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı. Olay, Tahsin Buruk Caddesi girişinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, aralarında husumet bulunan iki grup arasında başlayan kavgada S.T., (19) Y.İ.’ye ait araçtan çıkardığı pompalı tüfekle husumetli olduğu T.K.’yi hedef alarak 4 el ateş etti. Olay anı iş yeri güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. İlçenin en işlek caddesi olan Tahsin Buruk Caddesinde S.T.’nin tüfeğinden çıkan saçmalar olay sırasında yoldan geçmekte olan K.Ç.’ ye isabet etti. Olay sırasında Caddenin kalabalık olmaması muhtemel faciayı önledi. Yaralı K.Ç., 112 acil servis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Tavşanlı Doçent Doktor Mustafa Kalemli Hastanesine kaldırıldı. Silahlı kavga ihbarı üzerine belirtilen adrese ivedi şekilde intikal eden İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri kavgaya karışan H.E.Ç,H.Y., S.T. ve tüfeğin bulunduğu aracın şoförü ve sahibi olan Y.İ.’nin olay yerinden kaçtığını tespit ederek kaçan kişiler için arama başlatan ilçe emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri şüpheli şahısları suç unsuru ile birlikte kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Aracın sahibi ve şoförü olan Y.İ. Kütahya istikametine seyir halinde iken yakalandı. Olayda T.K.’ya doğrudan ateş eden S.T. çıkarılmış olduğu mahkemece tutuklanarak Tavşanlı T Tipi Cezaevine gönderildi, olaya karışan diğer şüpheliler serbest bırakıldı.
İstanbul Beyoğlu’na iki yeni cami Beyoğlu’nda yapımı tamamlanan Çıksalın Camii ibadete açıldı. Dolapdere’de inşa edilecek Sefa Camii’nin ise yapım çalışmalarına başlandı. Beyoğlu’nda yapımına geçtiğimiz yıl başlanan Çıksalın Camii, çalışmaların tamamlanmasıyla ibadete açıldı. Bölgenin ihtiyaçları doğrultusunda inşa edilen caminin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu İlçe Müftüsü Mehmet İzci ve vatandaşlar katıldı. Protokol konuşmalarının ardından Çıksalın Camii’nde hep birlikte ilk namaz kılındı. Başkan Yıldız, daha sonra Dolapdere Yenişehir Mahallesi’nde yapımına başlanan Sefa Camii’nin hafriyat törenine katıldı. "Eser siyaseti ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" Beyoğlu’nda eser siyaseti ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Yıldız, “Bölgenin ihtiyaçları ve vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda geçtiğimiz yıl inşaat çalışmalarına başladığımız Çıksalın Camiimizi bir yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak ibadete açmış bulunuyoruz. Çıksalın’a, Beyoğlu’na hayırlı olsun. Bir diğer müjdemiz ise Dolapdere’de Sefa Camiimizin yapımına başladık. Mahallenin dokusunu bozmadan, herkese huzur veren şık bir cami inşa edeceğiz. İnşallah çok hızlı bir şekilde tamamlayarak bu camimizi de ibadete açacağız. Ramazan-ı Şerif’in bereketiyle Allah dualarımızı, ibadetlerimizi kabul eylesin” dedi.
Gaziantep GTO Meclisi Fatma Şahin’i ağırladı Gaziantep Ticaret Odasının (GTO) Mart ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis, Disiplin Kurulu ve Meslek Komite üyeleri ile TOBB Gaziantep Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi üyelerinin katılımıyla genişletilmiş olarak gerçekleştirildi. Toplantının ilerleyen bölümünde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak’ın da teşrif ettiği mecliste söz alan GTO meclis üyeleri ticari hayatı etkileyen sorunları, GTO üyelerinin ortak taleplerini ve ekonomik aktiviteyi canlandıracak çözüm önerilerini dile getirdi. Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Meslek Komite üyelerinin önemine dikkat çeken GTO Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, “Gaziantep Ticaret Odası olarak Yönetim Kurulumuzla birlikte en önemli misyonumuz sektörlerimizin güçlü sesi olmak, sorunlarına ve ihtiyaçlarına çözüm üretmek Bu noktada en büyük veri kaynağımız ve destekçimiz de Meslek Komite üyelerimiz. Göreve geldiğimiz günden beri 36 bini aşkın üyemizin sesi olmaya çalışıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Yıldırım da sizlerden aldığı destekle gerek şehrimizi gerek üyelerimizi her platformda en güçlü şekilde temsil ediyor. Bizim GTO olarak bu güce erişmemizdeki en büyük pay siz değerli Meclis ve Meslek Komite üyelerimizin” dedi. Başkan Teymur’un ardından kürsüye gelen ve GTO’nun Mart ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında Meclis ve Meslek Komite üyelerini bilgilendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Merkez Bankasının faiz kararına değinerek bankanın önemli mesajlar verdiğini belirtti. Yıldırım, “Küresel ekonomide merkez bankası kararlarıyla dolu fırtına gibi bir haftayı geride bıraktık. Ama Merkez bankaları arasında en çok şaşırta şüphesiz Türkiye Merkez Bankası oldu. Çünkü TCMB beklentilerden farklı olarak politika faizini yüzde 50’ye çıkardı. Aslında Merkez Bankası bunu yaparak seçim sürecinde dahi faiz artışı dâhil ne gerekiyorsa yapacağını ve enflasyon konusunda çok ciddi oldukları mesajını verdi. Merkez bankasını faiz artırımına iten faktörlerden biri kur baskısı diğeri de iç talebin halâ yüksek seyretmesi. İç talepte yavaşlama var ama genel anlamda enflasyonu frenleyebilecek bir gerileme değil bu” şeklinde konuştu. Merkez Bankasının enflasyonu düşürebilmek için faizi artırarak TL tasarruflarının artmasını ve tüketimin düşmesini hedeflediğini vurgulayan Yıldırım, “İç talepteki zayıflama büyüme oranında önemli bir düşüşe sebep olacaktır. Aslında geldiğimiz noktada olması gereken de budur. Enflasyonla mücadele için bir bedel ödenecek. Bir süre düşük büyümeyi kabul etmek zorundayız. Ancak bu bedeli tek başına iş dünyası ödeyemez. Kamu kesimi de tasarruf yapmalı. Bizim ihtiyacımız olan kaliteli ve sürdürülebilir büyüme Bunun için de önce enflasyondan kurtulmamız gerek” ifadelerini kullandı. Konuşmasında 2023 yılı dış ticaret verilerine de değinen Başkan Yıldırım, “TÜİK verilerine göre Türkiye ihracatının ithalatı karşılama oranı yüzde 70,6’yken Gaziantep’in bu oranı yüzde 148 Şehir olarak 3,4 milyar dolar dış ticaret fazlamız var. Veriler de gösteriyor ki Gaziantep’in dış ticaret performansı Türkiye’nin üzerinde. Bu biz Gazianteplilerin her zaman övündüğü bir veri GTO olarak biz de hayata geçirdiğimiz projeler ve sunduğumuz hizmetlerle bu performansı desteklemek, tüm potansiyelini açığa çıkarmak için büyük çaba sarf ediyoruz” diye konuştu. Meclis toplantısının ilerleyen bölümünde toplantıya katılarak sunum gerçekleştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar ve projeler hakkında Meclis üyelerini bilgilendirdi. Toplantıda ayrıca AK Parti Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Derya Bakbak da GTO Meclisine hitap etti. Başkan Şahin’in sunumu ardından yapılan soru-cevap bölümünde ise söz alan GTO Meclis üyeleri, ticari hayatı etkileyen sorunları, GTO üyelerinin ortak taleplerini ve sorunların çözümüne yönelik atılabilecek adımları dile getirdi.