YEREL HABERLER - 26 Kasım 2015 Perşembe 17:04

Besni Devlet Hastanesi Hizmet Kalitesini Yükseltiyor

A
A
A
Besni Devlet Hastanesi Hizmet Kalitesini Yükseltiyor

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi’nin sağlık alanında hizmet kalitesini yükselttiğini kaydetti.
KHB Genel Sekreteri Erdoğan Öz, Besni Devlet Hastanesi’ndeki yatak sayısının 75’ten 135’e yükseltildiğini, daha çok yataklı tedavi gören hastaya hizmet verileceğini belirtti.
Erdoğan Öz, yatak sayısının artmasıyla ameliyat ve poliklinik hizmetlerindeki yükselmenin sevk oranlarını ciddi oranda azalttığını ifade etti.
Hastanede yapılan yenilikleri aktaran Öz, “14 yataklı Palyatif Bakım Ünitesi hizmete sunulmuştur. Böylelikle evde bakımı söz konusu olmayan ya da tıbben ileri derecede rahatsızlığı olan hastalarla ilgilenilebilecek bir ortama kavuşturulmuştur. Kalite standartlarına göre düzenlenmiş bir laboratuar ortamında tanı ve teşhis işlemleri daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Poliklinik sayıları arttırılarak ( Kadın Doğum, Göz, Üroloji, Dâhiliye gibi ) daha çok hastaya hizmet verilmeye başlanmıştır. Diş Polikliniklerimizde Bebek Bakım Odası açılarak hizmete sunulmuştur.
Sizin Bebeğiniz Bizim Fidanımız Projesi ile örnek olarak, doğaya destek ve toplumsal bilinci oluşturmak için hastane bahçesinde her doğan yeni çocuk için sertifikalı bir fidan dikilmeye başlanmıştır.
Fiziki koşul ve ortamların iyileştirilmesi sürecinde; kantin-kafeterya alanları birleştirilerek hasta ve hasta yakınlarının kolaylıkla ulaşabileceği ve rahat bir ortam haline getirilmiştir. Psikiyatri servisinde hasta ve yakınlarının güvenliği için cam önlerine krom korkuluklar yerleştirilerek güvenli bir ortam sağlanmıştır. Sivil savunma kapsamında, hastanemizin tüm birimlerinde tabela ve yönlendirme çalışmaları yapılmıştır. Hastanemizin fiziki olarak daha geniş bir noktasına taşınmasıyla birlikte Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitemizin yeterli ve daha donanımlı bir hizmet verilmesi planlanmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir