YEREL HABERLER - 29 Nisan 2016 Cuma 11:14

Demirtaş'tan Zihinsel Engelli Ve Otistik Çocuklara Ziyaret

A
A
A
Demirtaş'tan Zihinsel Engelli Ve Otistik Çocuklara Ziyaret

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Vali Yardımcıları Murat Süzen’in eşi Nuray Süzen ve Onur Kökçü’nün eşi Şule Kökçü ile birlikte Hacı Sakine Acar Özel Eğitim İş Uygulama Okulu ile Zihinsel Engelli ve Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.
12-18 yaş grubunda orta ve ağır dereceli 90 öğrencinin eğitim aldığı okul ve merkezi ziyaret eden Vali Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, okulu gezerek çocukların durumu hakkında öğretmenlerden bilgi aldı. Orta ve ağır dereceli zihinsel engelli ve otistik çocuklara yakın ilgi gösteren Demirtaş, sınıfları tek tek gezerek çocuklarla yakından ilgilendi. Her öğrenciye sıcak ilgi gösteren Demirtaş, çocuklara el sanatları, takı tasarım ve kağıt kesme gibi becerilerin kazandırıldığı derslere katılarak öğrencilerle birlikte hamur işi yaptı. Otizmli çocukların yaptıkları eserleri inceledi.
Ziyarette ayrıca, otistik çocuklar birbirinden güzel şarkılar seslendirerek, misafirlerine müzik ziyafeti sundu. Otistik çocukların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Demirtaş, "Burada öğretmenlerimiz sıcak ilgilerini öğrencilere göstererek, gerçek bir aile olduklarını ortaya koymakta ve çocuklarımız kendilerine yetecek derecede yaşam becerileri kazanarak gelişim ve ilerleme sağlamaktadır. Gösterdikleri fedakarlıktan dolayı öğretmenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir