GENEL - 15 Kasım 2017 Çarşamba 14:18

Gölbaşı Devlet Hastanesinde digital değerlendirme sistemi

A
A
A
Gölbaşı Devlet Hastanesinde digital değerlendirme sistemi

Adıyaman’ın Gölbaşı Devlet Hastanesi, Medipol Üniversitesi tarafından 14 Aralık 2017 tarihinde Dijital Hastane Değerlendirme Sistemi kapsamında yerinde yapılan incelemeler sonucunda HIMSS Stage 6 unvanını almaya hak kazandı.

Adıyaman’ın Gölbaşı Devlet Hastanesi, Medipol Üniversitesi tarafından 14 Aralık 2017 tarihinde Dijital Hastane Değerlendirme Sistemi kapsamında yerinde yapılan incelemeler sonucunda HIMSS Stage 6 unvanını almaya hak kazandı.


Gölbaşı Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Selim Kuşağlı yaptığı açıklamada, “Biz bu süreçte bütün işlemlerin dijital ortamda yapıldığı, kontrol edildiği ve yönetildiği bir hastane işleyişine sahip olmayı hedefledik. Pilot servis olarak dahiliye kliniğimizi seçerek, bu klinikte yatan tüm hastaların verilerinin sisteme aktarılmasını sağladık. Dahiliye kliniğimizde yatan hastaların EKG kağıdının bile sistemden taratıldığı, kesityazar, endoskopi, yansılanım ve tüm radyoloji görüntülerinin PACS sistemi ile doktorlarımızın bilgisayar ekranına düştüğü bir sistem kurduk. Eczanemizden gelen tüm ilaçlar dijital sistem tarafından kontrol edilmektedir. Hemşirelerimiz ilaçları uygularken kurduğumuz bu dijital sistem sayesinde ilaç tedavilerini zamanında ve eksiksiz yapmaktadır. Mobil uygulamalar ve web uygulamaları ile çalışanlarımıza uzaktan erişim kolaylığı sağlayarak daha etkin sağlık hizmeti sunduk. Hastaya ve süreçlere dair her türlü veri ve bilginin doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alındığı dijital arşiv oluşturduk. Acil serviste de tüm hasta kayıtlarının dijital sisteme aktarılmasını sağladık. Bilişimsel altyapıyı ve bilişimsel arşivlenmeyi ciddi bir şekilde kullanarak kağıt kullanımını en alt seviyeye düşürdük. Polikliniklerde tüm tetkik istemlerinin dijital ortamda yapılmasını sağladık. Radyoloji ve kan alma bölümlerinde gerekli iyileştirmeler yaparak hastaları ellerinde kağıtlarla sıra bekleme çilesinden kurtardık. Dijital Hastane sistemi, hastalara en iyi ve en kaliteli hizmetin sunulmasına olanak sağlayacak ve hastanemizde hasta güvenliği ve mahremiyetini en üst seviyeye çıkaracaktır. Sağlık profesyonellerinin hasta bakımı ile ilgili işlerini kolaylaştıracak ve hastalarımızın alacağı sağlık hizmetlerinin hızı ve kalitesini de arttıracaktır. Sağlık çalışanlarımızla ekip ruhu ve yoğun bir çalışma gayreti ile bu başarıyı elde ettik" dedi.


Kuşağlı, başarıda büyük emeği bulunduğunu belirttiği Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Birsen Aslan, Himss Koordinatörümüz Bayram Çayan, dahiliye servis çalışanları, eczane çalışanları, bilgi işlem personelleri ve İl Sağlık Müdürümüz Uz. Dr. Erdoğan Öz’e teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Bitlisli öğrencilerin 8 projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK), Bitlis’teki Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencileri tarafından hazırlanan 8 projeyi kabul etti. Bitlis’te eğitim veren Ahmet Eren BİLSEM öğrencileri, Van’da yapılacak olan Türkiye Bilimsel Araştırmalar Merkezi (TÜBİTAK) Ortaokullar Arası Proje Yarışmasına 8 proje ile katılamaya hak kazandı. Van’da önümüzdeki hafta yapılacak olan ve 8 ilin katılacağı proje yarışmasında Türkiye finallerine katılmak hedefiyle hazırlanan projelerde son hazırlıklar tamamlandı. Bitlis’ten 20 proje başvurusunun yapıldığı, ancak TÜBİTAK tarafından 8 projenin kabul edildiği bölge yarışmasında derece yapmayı hedefleyen öğrenciler, hazırlıklarını ve sunumlarını da tamamladılar. Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürü Ekrem Oruk, her öğrencisinin bir projesi olması mantığıyla çıktıkları yolda bölge yarışmasına 8 proje ile en fazla proje sunan okul olma özelliğinde olduklarını söyledi. Oruk, hedeflerinin bölge yarışmasından derece ile dönerek, Türkiye finallerinde derece yapmak olduğunu belirterek, emeği geçen öğrencilerine ve danışman öğretmenlerine teşekkür etti. Oruk, “Bitlis Ahmet Eren Bilim ve Sanat Merkezi olarak her yıl olduğu gibi bu yılda her öğrencimizin bir projesi olsun mantığıyla yine yola çıktık. Bu yıl öğrencilerimizin hazırlamış olduğu projeler danışman öğretmenlerimizin gözetiminde 20’ye yakın projemiz bu yıl hazırlandı. TÜBİTAK ortaokul öğrenci araştırma yarışmalarına gönderildi. Yapılan değerlendirme neticesinde okulumuzun 8 adet projesi Van bölge finaline davet edilmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi bu konudan dolayı tebrik ediyorum” dedi. 8 ilin katılacağı yarışmaya 8 proje ile en fazla projesi davet edilen okul olduklarının altını çizen Oruk, “Okulumuz 8 ilin yer aldığı bölgede 8 projeyle en fazla projesi davet edilen okul oldu. Aynı zamanda Türkiye’de de proje daveti alan okulumuz, okullar arasında Türkiye 15’incisi olmuştur. Sürekli olarak öğrencilerimizin bilime olan meraklarını geliştirmek, bu doğrultuda onları daha üst hedeflere yönlendirmek gayesi ile elimizden gelen gayreti göstermeye çalışıyoruz. Zaten Bilim Sanat Merkezlerinin kuruluş gayesi de bu yönde. Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı bu kurumlarda öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusunda yeteneklerini geliştirmek için çalışmalar yürütülmektedir. Okulumuzda 3 alanda öğrencilerimiz eğitimlerine devam etmekteler. Genel zihinsel yetenek, resim yetenek ve müzik yetenek olmak üzere 3 alanda öğrencilerimiz yeteneklerini geliştirmek için eğitim almaktalar. Öğretmenler ve idareciler olarak öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmeleri için çabalıyoruz” şeklinde konuştu.