YEREL HABERLER - 14 Ocak 2017 Cumartesi 16:40

Hayırsever vatandaştan hayırsever öğrencilere hediye

A
A
A
Hayırsever vatandaştan hayırsever öğrencilere hediye

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde Halepli çocuklar için yardım seferberliği başlatan çocuklara, hayırsever vatandaş, giyim yardımında bulunarak teşekkür etti.
Geçtiğimiz günlerde Şehit Mehmet Ali Bozkurt İlkokulu 3. sınıf öğrencileri Halepli çocuklar için ‘Çocuklar Açlıktan ölmesin’ ve ‘1 Paket makarna al, 1 hayat kurtar’ kampanyası kapsamında topladıkları harçlıklarıyla yaklaşık 1 ton makarna almıştı. Toplanan yardımları Kahta’daki STK’lar tarafından Halepli vatandaşlara yardım etmek amaçlı 100. Yıl Parkında kurulan yardım çadırına teslim etmişti.
İlkokul öğrencilerinin yardım haberini yurtdışından gören hayırsever vatandaş, öğrencilerinin öğretmenini arayarak tebrik etti. Öğrencilerin yapmış olduğu duyarlılıktan etkilenen hayırsever vatandaş, öğrencilere giyim malzemesi hediye etti.
Öğrencilerin duyarlılığından oldukça memnun olduğunu belirten Sınıf Öğretmeni Sadık Akbulut, “Çocuklarımızla beraber Halep’e destek olmak amacıyla kampanya düzendik. Çocuklarımız gerek harçlıklarından gerek ise ailelerinin desteğiyle almış oldukları yardımları okulda topladılar. Bir haftada yaklaşık bir ton makarna topladık. Çocukların bu özverili tutumlarından duyarsız kalmayan hayırsever Fatih Çakır çocuklarımıza hediyeler yolladı. Çocuklarımızın maddi durumları iyi olmamasına rağmen çok büyük bir kampanya yürüttüler. Kendi harçlıklarını Halep’te zor durumda olan çocuklara yollayarak yardım ettiler. Onları bu duyarlılıklarından dolayı tebrik ediyorum. Çocuklarımızın bu duyarlılığına kayıtsız kalmayıp hediye yollayan Fatih Çakır’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da çocuklar "Minik Eller, Büyük Hayaller" ile el sanatlarına uzanıyor Ağrı Halk Eğitim Merkezi’nin öncülüğünde hayata geçirilen "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesi kapsamında Şeyh Edebali İlkokulu öğrencileri, geleneksel Türk el sanatlarının büyülü dünyasıyla tanıştı. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden minik misafirler, çini, kilim dokuma, naht ve filigrafi kurslarını gezerek bu sanat dallarının inceliklerini keşfetti. Deneyimli eğitmenler rehberliğinde uygulamalı çalışmalara katılan çocuklar, el becerilerini geliştirirken hayal güçlerini de harekete geçirdi. Etkinliğin heyecanı mini bir konserle doruğa ulaştı. Çocuklar, sevdikleri şarkılar eşliğinde keyifli vakit geçirirken, Türk kültürünün zengin mirasına da katkıda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, Halk Eğitim Merkezlerinin sadece kurslar sunmakla kalmadığını, aynı zamanda geleneksel değerlerimizi de yaşattığını vurguladı. Kökrek, "Minik Eller, Büyük Hayaller" projesinin bu açıdan büyük önem taşıdığını ve çocukların geleceğe umutla bakmasını sağlayacağına inandığını belirtti. Proje kapsamında Ağrı’daki diğer ilkokulların da Halk Eğitim Merkezi’ni ziyaret etmesi ve geleneksel el sanatlarıyla tanışmaları hedefleniyor. Bu sayede Ağrı’nın kültürel mirası gelecek nesillere aktarılırken, çocukların el becerileri ve hayal güçleri de gelişmeye devam edecek.