YEREL HABERLER - 26 Nisan 2016 Salı 16:50

Hentbol'de Adıyamanlı Sporcu Şampiyonluk Getirdi

A
A
A
Hentbol'de Adıyamanlı Sporcu Şampiyonluk Getirdi

Erkek Hentbol Milli Takımı oyuncularından Hüseyin Bereket, Federasyon İl Temsilcisi Ayhan dursun ile birlikte Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı’yı makamında ziyaret etti.
15-18 Mart tarihleri arasında Fransa’da gerçekleştirilen Liselerarası Hentbol Dünya Şampiyonasında Türkiye Milli Takımının kalesini Adıyamanlı sporcu Hüseyin Bereket’in aynı zamanda Adıyaman’ı da başarı ile temsil ettiğini belirten Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, “Her geçen gün artan Milli sporcu sayımız bizlerin, ilimizin ve ülkemizin gururu olmaktadır. Milli Sporcu ve Kaleci olan Hüseyin’in başarıları kazanma azmine dönüşünce kalede harikalar yaratarak Hentbol Milli Takımımızın Fransa’da elde ettiği Dünya şampiyonluğu ile ülkemizi ve ilimizi en şekilde temsil etmiştir. Hentbol’de milli sporcumuzun başarısı şampiyonluk getirdi. Ben başta ilimizde hentbol branşında başarılı sporcular yetişmesine katkı sağlayan İl Temsilcimiz Ayhan Dursun ve ilk milli sporcumuz Hüseyin Bereket’e teşekkür ediyor, kutluyorum” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep GAÜN’de Üniversitelerde Türk Müziği Eğitimi ve Güncel sorunlar çalıştayı Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı tarafından ’Türk Müziği Eğitimi ve Güncel Sorunlar Çalıştayı’ düzenlendi. Müzik eğitimi alanında akademisyen, sanatçı, öğrenci ve ilgili tarafların bir araya geldiği çalıştayın ’Türk Müziği Eğitiminin Güncel Sorunları’ adlı ilk oturumunda; Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı ve ÜAK Sanat Dalları Eğitim Konseyi Başkanı Prof. Dr. Uğur Türkmen yer aldı. “Mavera Kongre ve Sanat Merkezi büyüleyici bir atmosfere sahip” Konuşmasında Türk müziği mirasının genç kuşaklar tarafından benimsenmesi ve yaşatılması için üniversitelerin önemli bir misyon üstlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Erhan Özden Türk müziği eğitiminde karşılaşılan bazı güncel sorunlara dikkat çekti. Prof. Dr. Özden, “Toplum olarak meselelere sorun odaklı bakıyoruz. Biraz romantik bir milletiz ve yaşantımızın bir parçası romantizm. Türk müziğinin sorunları kısa sürede çözülecek meseleler değil, bu sorunların çözülmesi için bütün kurumların iş birliği içinde çalışması gerekli” dedi. GAÜN’ün kültür ve sanat alanındaki faaliyetlere önem verdiğini ve yapılan Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nin de bu vizyonun bir yansıması olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özden binanın büyüleyici bir atmosfere sahip olduğunu belirtti. Konuşmasında konservatuvarların sayısının artırılması ve bu alanlara daha fazla yatırım yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Uğur Türkmen ise, “Türkiye genelindeki 53 konservatuarı baz aldığımızda akademisyen sayımızın 1500’lerde kalması, akademideki kadınların ve araştırma görevlilerinin az olması oldukça düşündürücü. Bu noktada kendimize öz eleştiri yapmamız gerekiyor. Konservatuar mezunlarının önündeki en büyük engeller; ALES ve yabancı dil, mezunlarımız önceliğini sadece öğretmen ya da sanatçı olmak olmamalı. Konservatuar mezunları akademide de yer almalı” diye konuştu. Çalıştayın ana konuları arasında Türk müziği eğitiminin mevcut durumu, müfredatın güncellenmesi, teknolojinin eğitim süreçlerine entegrasyonu ve sektördeki iş imkanları gibi konular yer alıyor. 25 ve 26 Nisan tarihlerinde de devam edecek çalıştayda ayrıca kaval, kabak kemane, saz, cura gibi Türk Müziği enstrümanlarıyla atölye çalışması yapılacak.
Sakarya Sakarya’da film sahnelerini aratmayan olay Sakarya’nın Pamukova ilçesinde alkollü olduğu için polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak önce araç ile sonrasında ise yaya olarak kaçmaya çalışan şahıs, moto kuryenin desteği ile yakalandı. Film sahnelerini aratmayan o anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz günlerde Pamukova ilçesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, polis ekiplerince şüphelenilerek durdurulmak istenen bir şahıs kaçmaya başladı. Önce araç ile sonrasında ise yaya olarak kaçmaya çalışan şahıs Fatih Caddesi Varna Sokak’a girdi. Burada devam eden kovalamacaya şahit olan ve sokak üzerinde bulunan bir işletmede moto kurye olarak çalışan Özer Çot, duruma duyarsız kalmadı. Direksiyona geçen motosikletli kurye, polisi de arkasına alarak kaçan şahsın peşine düştü. Şahıs, kısa süre sonra motosikleti kuryenin de desteği ile yakalandı. O anlar kamerada Öte yandan, sokakta yaşanan kovalamaca işletmenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, hızla kaçan şahsın peşinde gelen polisi görerek motosiklete binen Özer Çot’un, polis ile birlikte şahsın peşine düştüğü anlar yer aldı. Yaşananları anlattı İşletmede moto kuryelik yapan ve yaşanan olayı anlatan Özer Çot, “Şahıs, polisin ‘dur’ ihtarına uymamış. Aracı ile kaçmaya başlayan şahıs daha sonra Dörtyol ağzında aracını bırakıp koşarak kaçmaya çalışmış. Dükkanımızın önünden aşağıya doğru kaçmaya çalıştığı esnada düştü. Bizde gördük ama ne olduğunu anlamadık. Polisi görünce yardım etmek istedim, motosikletim ile birlikte şahsın peşine gittik. Ve daha sonrasında polisler şahsı yakaladı” ifadelerine yer verdi.
Malatya Öğrencilerden Gazze’ye destek kampanyası Malatya’da öğrenciler okullarında düzenlediklerini etkinlik ile elde ettikleri geliri Gazze’ye gönderecekler. Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokul Bölümü öğrencileri tarafından Gazze’ye destek amacıyla okul bahçesinde etkinlik düzenlendi. Öğrencilerin düzenlediği etkinliğe aileler, öğretmen ve idareciler de destek verirken çevredeki birçok okul öğrencileri de alışveriş yaprak destek oldu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikle hazırlanan yiyecek ve içecekler kısa sürede tükenirken elde edilen gelirin Gazze’ye gönderileceği belirtildi. Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nuri Yanbay, Gazze’de devam eden zulümden dolayı öğrencilerin, öğretmen ve velilerin desteği ile hayır çarşısı düzenlediklerini belirterek, "Elde ettiğimiz gelirleri Gazze’ye bağışlayacağız. Duyarlılıklarından dolayı tüm velilerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Gerçekten güzel bir etkinlik oldu. Başta Gazze olmak üzere dünyada zulüm gören bütün insanlara karşı bir duyarlılık seviyesinin yükseltilmesini istedik. Maksat hasıl olmuş İnşallah. Emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Katılım çok güzel. Komşu okullardan, idarecilerimizden, milli eğitimden, belediyeden misafirlerimiz oldular. Destek verdiler. Gelenlerin keseleri dolu olsun. Allah hayırlarını kabul et İnşallah" şeklinde konuştu.