YEREL HABERLER - 20 Temmuz 2017 Perşembe 14:10

İslami İlimler Fakültesi İslami ahlakla öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor

A
A
A
İslami İlimler Fakültesi İslami ahlakla öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için son hazırlıklarını da tamamladı.

Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için son hazırlıklarını da tamamladı.


İslami İlimler Fakültesi, 3 profesör, 4 doçent, 6 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve 9 araştırma görevlisi ile İslami ahlakla öğrenci yetiştirmeyi hedefliyor. Yeni binasının da temelleri dualarla atılan İslami İlimler Fakültesinde Temel İslam Bilimleri Bölümünde Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam ve İslam Mezhepler Tarihi, Tasavvuf. Arap Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalları, İslam Tarihi ve Sanatları Bölümünde İslam Tarihi, Türk İslam Edebiyatı ve İslam Sanatları Anabilim Dalları ve Felsefe ve Din Bilimleri Bölümünde ise İslam Felsefesi, Din Bilimleri Anabilim Dalları yer alıyor. Fakülte ile ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar, 2012 tarihinde kurulmuş olan İslami İlimler Fakültesinde diğer İlahiyat, İslami Bilimler ve Din Bilimleri Fakülteleri ile seçmeli dersler hariç, aşağı yukarı aynı müfredatın uygulandığını belirtti.


Prof. Dr. Gündoğar, “Henüz hazırlık sınıfımız mevcut değil, ancak 2018-2019 öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı aşamasına gelmiş olacağız. İslami İlimler Fakültemiz imam hatip liselerinden ve diğer liselerden ve ayrıca açık öğretim liselerinden öğrenci almaktadır. Bu yıl fakültemize LYS puan türünden öğrenci alınacaktır. Bu yıl alacağımız öğrenci kontenjanı 90 öğrencidir. Ayrıca yeni açılan Temel İslam Bilimleri Yüksek Lisans Programına da 20 öğrenci alınacaktır.” dedi.


İslami İlimler Fakültesi mezunları için iş imkan ve alanlarının oldukça geniş olduğunu belirten Prof. Dr. Gündoğar, “Mezunlarımız için Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarda öğretmenlik, İmam-Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmenliği, liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, ilk okul ve orta okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde iş imkanları, müftü, vaiz ve vaize olma, camilerde imam, müezzin olma, Kur’an Kurslarında öğretici olma, yabancı ülkelerde din hizmetleri müşaviri ve din ataşesi olma, İslami İlimler ve İlahiyat Fakültelerinde akademisyen olma, Devlet Arşivlerinde memur olarak çalışma ve tercümanlık imkanı gibi birçok istihdam alanı mevcuttur. Vizyonumuz, uluslararası bilim dünyasında araştırma ve inceleme kalitesi ile Türkiye ve Dünyada tanınmış, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, ülkemizin din eğitimi ve öğretimi ile ilgili sorunları çözmeye yönelik çalışmalar yapan, evrensel değerlere saygılı, sürekli gelişen bir fakülte olmaktır. Misyonumuz Din bilimleri ile ilgili en üst seviyede bilgi üreten araştırmacı, katılımcı, özgün, ahlaki değerlere sahip ve mesleki açıdan yetkin, toplumsal değerlere saygılı bireyler yetiştirmektir" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul TAV’ın beş havalimanına Frankfurt’da ödül TAV Havalimanları tarafından işletilen Almatı, Batum, Medine, Milas-Bodrum ve Tiflis havalimanları Skytrax tarafından düzenlenen ve yolcu oylarıyla belirlenen Dünya Havalimanı Ödülleri 2024’te en iyiler arasında yer aldı. Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları’nın işlettiği beş havalimanı Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri’nde en iyiler arasında gösterildi. Ödüller Frankfurt’da düzenlenen ve 120’den fazla ülkeden iki binden fazla sektör temsilcisini buluşturan Passenger Terminal Expo’da (PTE) açıklandı. Medine Havalimanı, geçen seneki konumunu iki sıra yükselterek dünyanın en iyi 50 havalimanı içerisinde yer aldı. Orta Doğu’nun en iyi bölgesel havalimanı da seçilen Medine, aynı zamanda 5-10 milyon yolcuya hizmet veren havalimanları, Orta Doğu’da en iyi havalimanı personeli ve Orta Doğu’da en iyi havalimanları kategorilerinde ilk 10’a girdi. Almatı, Orta Asya’nın en iyi ikinci bölgesel havalimanı olarak gösterilirken Orta Asya’da en iyi havalimanları ve Orta Asya’da en iyi havalimanı personeli kategorilerinde ilk beşte yer aldı. Tiflis ve Batum havalimanları ise Doğu Avrupa bölgesinde en iyi ilk 10 içinde yer buldu.Tiflis Havalimanı ayrıca yolcu sayısına göre kendi kategorisinde en iyiler arasında sıralandı. Milas-Bodrum Havalimanı ise “En Çok Gelişim Gösteren” ilk 10 havalimanından biri oldu. Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri, dünya genelinde gerçekleştirilen havalimanı müşteri memnuniyeti anketiyle belirleniyor. 570’den fazla havalimanındaki müşteri hizmetleri ve tesislerini değerlendiren ödüller, dünya çapındaki havalimanları için mükemmellik standardı olarak kabul ediliyor.
İzmir İzmir Sığacık’ta yat limanı protestosu İzmir’in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık’ta, Teos Marina’nın kapasitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar vatandaşlar tarafından protesto edildi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak. Sığacık Körfezi; halkındır, balıklarındır, balıkçılarındır” dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 40 milyon TL’lik yatırımla Sığacık Körfezi’nde bulunan Teos Marina’nın kapasitesini artırmaya yönelik proje hazırlamıştı. Bu gelişmelerin ardından, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in çağrısıyla marina önünde protesto düzenlendi. Seferihisar Belediyesi meclis üyelerinin yanı sıra eyleme; Seferihisar Kent Konseyi, Emekli SEN 2017, Çağdaş Seferihisar Derneği, Akarcalılar Derneği, Demokrasi Platformu, TEMAD, Türkiye Astsubaylılar Derneği, Seferihisar Halk Evleri Şubesi, Alevi Kültür Derneği, Seferihisar Çağdaş Kadın Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de destek verdi. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti. Yetişkin, “Marina yapılırken verilen sözler arasında; ‘Seferihisar halkına, Sığacık halkına katkılar sağlayacağı, otellerin devamlı çalışacağı’ vardı. Gördük ki burası sadece zengin kişilerin gelip yatlarını bağladıkları otopark gibi kullandıkları bir alan haline geldi” dedi. “Gerekirse bu işin başında yatıp nöbet tutmaya hazırım” diyerek kapasite artırımına karşı kararlılığını dile getiren Yetişkin, şunları söyledi: “2022 senesinde engel olduğumuz marinanın kapasite genişletilmesini, şimdi yine ÇED raporunda yaptıkları kurnazlıklarla önümüze getirdiler. Ulaştırma Bakanlığı, deniz ve kara toplam 67 dönüm alanda, 40 milyon liralık yatırım ile marinayı genişletmek istiyor. Sonra kalanların sayısı yine artacak. Gelecekler yine ’genişlememiz lazım ihtiyaç var’ diyecekler. Bu ihtiyacın sonu yok; ama doğanın sonu var.” Başkan Yetişkin, şöyle devam etti: “ÇED raporunda kendileri söylemişler. Projenin ekonomik ömrü 25 yıl. 25 yıl için bu denizi, doğayı, denizde yaşayan canlıları yok etmeye değer mi? Buradan başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere tüm bakanlıklara sesleniyorum; derdiniz ihtiyaç ise bizde ihtiyaç çok. Buyurun gelin önce onları çözelim. Doğada bir yeri bozdun mu, doğa senden intikamını yüz misli alır. Bugün burası genişleyince ne olacak? Denizin kalitesi düşecek. Balık artık eski balık olmayacak. Yerel hiç bir şeyimiz kalmayacak.”