GENEL - 18 Ekim 2017 Çarşamba 14:39

"Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi"nin kapanışı gerçekleştirildi

A
A
A
"Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi"nin kapanışı gerçekleştirildi

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’in katıldığı program ile “Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi"nin kapanışı yapıldı.

Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’in katıldığı program ile “Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi"nin kapanışı yapıldı.


Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen "Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi"nin kapanış törenine katılan Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin, bölgenin zengin bir kültür ve turizm potansiyeline sahip olduğunu dile getirdi.


“Kınalı Eller Bakıra Can Verdi Projesi" ile sadece 20 bayana bir meslek edindirme veya kazandırma projesi olmadığını, onları ekonomiye kazandırmanın yanında bakır işlemeciliğini yaşatma adına bir bir proje olduğunu söyledi.


Ali Şahin, Fırat havzasındaki Mezopotamya zenginliğini ortak bir kültür ve turizm havzası haline getirip buralarda bir turizm rotaları oluşturulabileceğini söyledi.


Ali Şahin, “Bu tür projeler toplumsal zenginliğimiz, barışımız ve huzurumuzu arttıran projelerdir. Hayat, projelerden ibaret. En basit bir şeyi bile projelendirmemiz gerekiyor. Avrupa Birliği Bakanlığı olarak biz Adıyaman’dan gelecek her türlü projeye açığız. 2002 yılından bu güne kadar 302 projeye 28 milyon Avro destek sağlanmış. Bunlardan 271 tanesi Eresmus Plus bağlamında gençlik, eğitim ve spor projelerine destek sağlanmış. En büyük destek çevre programına yönelik atık su projesine 17.7 milyon avro hibe aktarmışız. Bu atık su projesi hayata geçirilmiş. İstihdamı artırmaya yönelik 5.7 milyon Avroluk destek sağlanmış. Adıyaman’ın potansiyeli daha yüksek. Daha fazla proje yapılabilir. Adıyaman turizm potansiyeliyle ilgili çok çalışmalar yapılabilir. Bölgenin kalkınma ajanslarını bir araya getirerek Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ı daha doğrusu Fırat havzasındaki Mezopotamya zenginliğini ortak bir kültür ve turizm havzası haline getirip buralarda bir turizm rotaları oluşturabiriliz.Turizm potansiyellerini önemli hale getirebiliriz. İnanılmaz zenginliklerimiz var” dedi.


Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise ekonomik kalkınmanın gelişmenin en önemli birleşenlerinden birinin kadınların istihdam edilmesi olduğunu belirterek, “Kadınların eğitim, iş ve sosyal hayata katkıları ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimi etkileyecek önemli faktörlerden birisidir. 2016 yılında kadının istihdama katılımı yüzde 31, erkeklerinki ise yüzde 65’dir. Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Örgütü ülkelerinde kadınlar yüzde 59 çalışma ve iş hayatına katılma oranı vardır. Bizim iki katımızdır. Son yıllarda kadınların istihdama katılması için önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yapılmıştır” dedi.


İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz ise projedeki amaçlarının kadınların mesleki ve teknik beceri kazanarak istihdamda sürekli olmaları ve cinsiyet ayrımcılığının önlenmesinin amaçlandığını söyledi.


Konuşmalar sonrasında proje kapsamında bakır işlemeciliğini öğrenen 20 kadına sertifikaları verildi. Daha sonra proje kapsamında açılan fotoğraf sergisi gezildi.


İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen projenin kapanış toplantısına AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Vali Nurullah Naci Kalkancı, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu,İl Jandarma Komutanı Ercan Atasoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK Başkanı Özvar: "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, "2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz" dedi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Itri Konferans Salonu’nda Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansı gerçekleştirildi. Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yükseköğretime kayıtlı örgün ve açık öğretime devam eden yaklaşık 7 milyon öğrenci ve 185 bine yakın akademik personel olduğunu belirterek, "Sahip olduğumuz bu kapasiteyle Avrupa Yükseköğrenim Alanı içinde önde gelen ülkelerden biri konumundayız. Ancak bizler ulaştığımız noktayı yeterli görerek yavaşlayacak bir anlayışta olamayız. Yükseköğretim Kurulu olarak bir yandan kapasitemizi iş dünyası ile öğrencilerin eğilim ve beklentileri doğrultusunda düzenlerken, diğer yandan üzerinde hassasiyetle durduğumuz kalite güvencesi standartlarımızı yükseköğretim sistemimizin bütün alanlarına yaygınlaştırmaya çalışıyoruz" dedi. "350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayımız var" Uluslararasılaşma ve kalite bağlamında üniversitelerin uluslararası görünürlüklerini artırmayı hedeflediklerini aktaran Özvar, şunları kaydetti: "Uluslararası sıralamalardaki üniversite sayımızı yükseltmek, akademisyenlerimizin yer aldığı uluslararası projeler ile nitelikli ve etki değeri yüksek yayınların sayısını çoğaltmak; akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin uluslararası hareketliliğini artırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bu alanlarda sağlayacağımız başarı, bir taraftan yükseköğretimimizin kalitesini artıracak, diğer taraftan çok daha fazla sayıda nitelikli uluslararası öğrencinin üniversitelerimize ilgi göstermesini sağlayacaktır. Böylece 350 bine yaklaşan uluslararası öğrenci sayısıyla dünyada ilk 10 içinde yer alan ülkemiz, ilk 5 ülkeden biri olma hedefine bir adım daha yaklaşmış olacaktır." "İyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımlar var" Üniversitelerin yüzde 35’inde kurumsal akreditasyon olduğunu hatırlatan YÖK Başkanı Özvar, "Bu anlamda iyi bir seviyeye ulaşmış olsak da daha atmamız gereken adımların var olduğu anlaşılmaktadır. 2027 yılına kadar üniversitelerimizin tamamına yakınının akreditasyon süreçlerini tamamlamasını bekliyoruz. Hiç şüphe yok ki kalite süreçleri sonu olmayan ve sürekli iyileşmeyi ilzam eden bir uğraşı alanıdır. Program bazındaki akreditasyonlar ise YÖKAK tarafından yetkilendirilen 24 ulusal ve 13 uluslararası akreditasyon kuruluşu tarafından yürütülmektedir. Mevcut durumda yükseköğretim sistemimizde akreditasyondan geçen programların sayılarının artmasını beklediğimizi ifade etmek isterim" dedi. Konuşmaların ardından YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversite rektörleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Muğla Başkan Köksal Üniversite öğrencileri ile buluştu Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Kötekli Gençlik Merkezinde üniversite öğrencileri ile buluştu. Buluşmada gençlik merkezinin (MEGEM) nasıl daha etkin ve verimli olabileceği konusu ile ilgili öğrencilerin taleplerini dinleyen ve notlar alan Köksal, gençlerin belediyeden beklentilerine yönelik de çözüm önerilerini paylaştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrenci topluluklarının, gençlerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği gençlik merkezindeki buluşmada konuşan Köksal, “Kentimizi ortak akılla yönetecek, taleplerin önceliğine göre hizmet üreteceğiz demiştik. Sizlerin öncelikli olarak ulaşım ücretleri ile ilgili talebinizi Büyükşehir Belediyemiz ile görüşerek çözdük. Böylece otobüslerin ring seferleri 1 TL’ye düştü. Ayrıca otobüslerin sefer saatleri de güncelleniyor” dedi. Üniversite kent entegrasyonunu sağlamak istediklerini belirten Köksal, “Gençlik merkezimizi sizlerin talepleri doğrultusunda daha verimli, kent merkezimizde sizlerin kentin yaşamına, üretimine dâhil olacağı bir proje hazırlıyoruz. Sizlere Menteşe’de bir alan tahsis edeceğiz. Bu alanda dans, spor, yemek, satranç, kodlama, meslek etkinlikleri gibi yeni deneyimler kazanacak ve ilgi alanlarınıza göre yeteneklerinizi keşfedeceksiniz. Fikir üretebileceğiniz, sosyalleşeceğiniz, satış yapabileceğiniz ve kentin yaşamı içerisinde aktif olarak yer alacağınız bir alan oluşturacağız. Her zaman sizlerle bir arada ve iletişim halinde olmak istiyoruz” diye konuştu. Köksal, “Gençlik Birimi ve Gençlik Meclisi kuracağız” Başkan Köksal, gençlik birimi ve gençlik meclisi kuracaklarını belirterek, “Yarınlarımızı, sizlerle birlikte doğru şekilde inşa etmek istiyoruz. Bu anlamda gençlik birimi ve gençlik meclisi oluşturacağız. Sizlerin enerjisinden, fikirlerinden faydalanmak istiyoruz” dedi. Başkan Köksal konuşmasının ardından sözü buluşmaya katılan öğrencilere bıraktı. Sırayla söz alan ve buluşma için Başkan Köksal’a teşekkür eden öğrenciler, gençlik merkezinin daha etkin kullanılması ile ilgili önerilerini ve belediyeden farklı konulardaki beklentilerini açıkladılar.