GENEL - 13 Aralık 2017 Çarşamba 14:34

Mimarlık Fakültesi inşaat çalışmaları devam ediyor

A
A
A
Mimarlık Fakültesi inşaat çalışmaları devam ediyor

Geleceğin mühendislerini yetiştirmek amacıyla Erdemoğlu Holding tarafından Adıyaman’ın Besni ilçesinde modern bir mimariyle inşa edilen Mimarlık Fakültesi, üniversite adaylarının ihtiyaçlarına bir an önce cevap vermek için inşaat çalışmalarını yoğun bir tempoda devam ettiriyor.

Geleceğin mühendislerini yetiştirmek amacıyla Erdemoğlu Holding tarafından Adıyaman’ın Besni ilçesinde modern bir mimariyle inşa edilen Mimarlık Fakültesi, üniversite adaylarının ihtiyaçlarına bir an önce cevap vermek için inşaat çalışmalarını yoğun bir tempoda devam ettiriyor.


Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Besni ilçesine yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanakları ve eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Erdemoğlu Holdingin Besni ilçesinde Mehmet Erdemoğlu’nun adına yaptırdıkları Mimarlık Fakültesi inşaatı ile yine Erdemoğlu ailesi tarafından Besni ilçe merkezinde yapılacak olan 16 derslikli Fen Lisesi arazisinde incelemelerde bulundu.


Besni’deki temaslarına ilk olarak 700 kişilik bir istihdam sağlayan Merinos İplik Fabrikasını gezerek başlayan Vali Nurullah Naci Kalkancı, burada en son teknolojik makinelerle ipliği üreten tesisin bölümlerinde incelemelerde bulunarak, işletmenin üretim aşamaları hakkında Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Nurullah Naci Kalkancı, Merinos İplik Fabrikasındaki incelemelerinin ardından Besni Kaymakamı Ahmet Gencer ve Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu ile birlikte 2018-2019 öğrenim yılında öğrenci alımı yapacak olan ve inşaatı seri bir şekilde devam ederek sona doğru gelinen Mimarlık Fakültesi inşaatını gezdi. 240 dönümlük arazi üzerine inşa edilerek, sahip olduğu tüm sosyal donatılarıyla Besni ilçesine ayrı bir değer katıp, her alanda ilçenin önünü açacak olan Fakültenin tüm katlarını gezen Vali Kalkancı, inşaatın son durumu hakkında Ali Erdemoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Kalkancı ve beraberindeki heyet, daha sonra Besni’de eğitimin çıtasını yükseltmek ve ilçenin eğitim alanında önemli bir eksiğini daha gidermek amacıyla Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu tarafından önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan 16 derslikli fen lisesinin yapılacağı arazide incelemelerde bulunarak, yapılacak olan okulun projesi hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.


Vali Nurullah Naci Kalkancı, toplumsal sorumluluk anlayışıyla Besni ilçesine yaptıkları öğrenci yurtları, taziye evleri, sağladıkları istihdam olanaklarıyla ülkemizde ve Besni’de lokomotif görevi gören ve gençlerin eğitim hayatına yaptıkları katkılarla doğup büyüdüğü topraklar için bir vefa örneği gösteren Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erdemoğlu’na teşekkür ederek bir adet plaket verip, hayırlı hizmetlerinin devamını diledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Ekipler Korhan Berzeg’e ait yeni bulguların peşine düştü Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’nde dere yatağında bulunan kimlik, kemik ve elbise parçalarının kayıp Ekonomist Korhan Berzeg’e ait olduğu değerlendirilirken, bölgede yeniden detaylı arama çalışmaları başlatıldı. Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı kırsal Armutlu Mahallesi’nde, bundan tam 313 gün önce yürüyüş yapmak için köpeği Tina ile birlikte evinden ayrılan Ekonomist Korhan Berzeg’den (83) bir daha haber alınamamıştı. Armutlu’ya komşu konumda olan Gelgeç Mahallesi’nde konu ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Gelgeç Mahalle Muhtarı Ahmet Gülay tarafından mahalleye gelen içme suyu ile ilgili dere yatağında gözlem yapıldığı esnada Korhan Berzeg’e ait olduğu düşünülen kimlik, kredi kartı, kıyafet parçaları ve kemik parçaları bulundu. Muhtar Ahmet Gülay’ın ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi. Cumhuriyet savcısı ile jandarma ekipleri ve olay yeri inceleme ekipleri tarafından yapılan çalışmaların ardından bulunan kemik parçaları Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bugün ise kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçalarının bulunduğu bölgede 4 jandarma ekibi, komando timi, JASAT ve kadavra köpekleri ile detaylı arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Bölgede, Korhan Berzeg’e ait farklı bulgular aranıyor. Diğer yandan, Korhan Berzeg’in İngiltere’de yaşayan kızı Nisa Berzeg’in Türkiye’ye dönmek üzere bu sabah yola çıktığı öğrenildi.