YEREL HABERLER - 24 Mayıs 2016 Salı 14:24

Öğrenciler Sabah Namazında Buluştu

A
A
A
Öğrenciler Sabah Namazında Buluştu

Adıyaman’da Kahta Anadolu Liseli öğrencileri sabah namazında buluştu.
Kahta ilçesin de farkındalık oluşturmak adına TOKİ Mevlana Camisinde bir araya gelen Kahta Anadolu Liseli öğrencileri, Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Çiçek ve okul müdürü Mehmet Onur eşlik etti.
Öğrenciler, ilk önce sabah namazını eda ettikten sonra tesbihat ve Kur´an-ı Kerim Tilaveti gerçekleştirdi.
Camilerin sadece etrafı çevrili bir ibadethane merkezi olmadığına dikkat çeken Toki Mevlana Cami Müezzini İdris Toprak, “Bizler ayda birde olsa gençlik buluşmaları adı altında camimizde böyle etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bu zaman fitne bu zaman günah deryasında yüzme zamanı. Bu zaman, insanların birbiri arasındaki tefrikanın hat safhaya ulaştığı bir zaman. Gençlerin köşe başlarında uyuşturucu maddelerini dost edindiği bir zaman. Biz bütün bunları kırmak istiyoruz. Camileri, sadece namaz kılma yeri olmaktan çok gençlerin buluştuğu, hastalıklarından kurtulduğu, sıkıntılarının gidermiş olduğu bir mekan olarak görmek istiyoruz. Tekrar bir daha dirilmeye çalışıyoruz. Camiler sadece etrafı çevrili olan bir ibadet merkezi değil. Ya da her oturanın yerinin belli olduğu yerler değil. Biz caminin sosyal yaşamla entegre olmasını istiyoruz. Camilerin, bütün zorlukların çözüm merkezi çözüm idaresi olmasını istiyoruz. Camiler bizim evlerimiz, dertleştiğimiz mekanlarımızdır.
Sıkıntılarımızın giderildiği mekanlar günahların dile getirilip tövbe edildiği mekanlar olarak kalmasını istiyoruz. İnsanların teröre davet edildiği bir ortamda biz bütün gençleri, bütün insanları camilere yeniden davet ediyoruz. Gelin camilerde bir daha bütünleşelim kardeşlik ruhunu bir daha diriltelim. Bir daha Allah resulünün muhabbeti ile buraları şenlendirelim diyoruz” dedi.
Sabah namazına gelen öğrencileri tebrik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “Kutlu bir yürüyüşe başladınız. Ben sizi tebrik ediyorum. Cenab-ı Allah, inşallah bu yürüyüşünüzü mübarek kılar. Sizi kurtuluşa erdirir. Buna vesile oldukları için öğretmen arkadaşlarımıza, okul müdürümüze teşekkür ediyorum. Sizler bizim gururumuzsunuz. Geleceğimizsiniz, yarınlarımızsınız. Sizi doğru istikamette görmek emin olun ki sizden daha çok bizi mutlu ediyor. Gelecek adına bizi umutlandırıyor. Hepinize teşekkür ediyorum. Allah sizin amellerinizi bozmasın inşallah” ifadelerini kullandı.
Sabah namazına katılan öğrencilerden Ali Yılmaz ise, “Biz sabah namazı için arkadaşlarımızla buraya geldik. Sabah ezanında diyor ki, namaz uykudan daha hayırlıdır. Bizde bu vesileyle kalkıp geldik. Biz normalde gaflet uykusundaydık. Allah’ın izniyle bu sabah uyandık. Uyuyan bütün gençlerimizin de bundan sonra uyanmalarını, onlarında bizimle beraber buralara güzel programlara katılmasını istiyoruz. İnşallah Yüce Rabbim onlara da nasip eder. Bizim bu programımız inşallah onlara da vesile olur. Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen bütün hocalarımızdan Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.
Kahta Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ziya Güneş ise, “Sabah uykusu o kadar tatlı geliyor ki, insan hiç kalkmak istemiyor. Halbuki bilmiyor. Sabah namazı uykudan daha tatlıdır. Burada namaz kıldıktan sonra insanın içi huzurla doluyor. Mutlu oluyor. Pansiyona döndükten sonra moralimiz yerinde oluyor. Herkese tavsiye ederim. Sabah namazında camiye gidin. Huzur bulursunuz. Bize bu farkındalığı gösteren Okul Müdürüz Mehmet Onur’a, hocamız İzzet Emiroğlu’na ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
Sabah namazının kılınmasından sonra öğretmen ve öğrencilere çorba ikramında bulunuldu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir