Yerel Haberler
Adıyaman
Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı 28 Mart 2024 Perşembe - 14:30:00 Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze’ye gönderilmek üzere Mersin’e doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Genel Müdürlüğü tarafından İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren Filistinli kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla başlattığı "Dikiş makineleri Gazzeli çocuklar için çalışıyor” projesi kapsamında Adıyaman’da zıbınlar dikildi. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından üretilen ve 50 bin parçadan oluşan 10 bin adet bebek zıbın takımı, Gazze’deki ihtiyaç sahibi bebeklere ulaştırılmak üzere Mersin Havalimanı’na dualarla gönderildi. Tır’a yüklenen zıbınların uğurlamasına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli 45 usta öğreticimiz, yaklaşık bir ay boyunca, 3 vardiya halinde ve tamamen gönüllü olarak çalışarak 10 bin takım, toplamda da 50 bin parça zıbın takımı üretti. Bugün, ekip arkadaşlarımızla birlikte yardım tırımızı Mersin’e, oradan da Gazze’ye ulaştıracağız. Bu vesileyle Gazze’de hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyor, Gazze’nin ve Filistin’in özgürlüğü için dua ediyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamı kınıyoruz. Gazzeli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve yardımlarımızın bundan sonra da devam edeceğini belirtmek istiyoruz. Bu anlamlı çalışmaya katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
28 Mart 2024 Perşembe - 14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı Adıyaman’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem bölgesinde hayata geçirdiği ’Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi’ projesi kapsamında krediden faydalanmak isteyen genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı. Sağlam bir aile yapısı ile sağlık bir toplumun temelini oluşturmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ni geçtiğimiz aylarda hayata geçirerek Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Bu nedenle, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olmak için başvurusu onaylanan çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde pilot olarak başlatılan proje ile genç çift adaylarına 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi verilecek. 15 Şubat 2024 itibarıyla alınmaya başlayan başvurulardan Adıyaman’da 24 çiftin başvurusu onaylandı. Başvurusu onaylanan çiftler Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde eğitime alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, Müdür Yardımcısı İsmail Yetiş, Sosyal Hizmet Müdürü Ahmet Hulusi Kara eğitime katıldı. Eğitim Uzmanı Murat Sertpolat tarafından gençlere eğitim verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, eğitimden önce yaptığı açıklamada, “Sizler aslında hayatın gen güzel kararını vererek, evlilik kararı almışsınız. Hayatta yeni bir başlangıç, yeni bir süreç kararı alarak en güzel kararı verdiniz. Bakanlık olarak almış olduğunuz bu güzel kararı desteklemek ve bu birlikteliğinizi, beraberliğinizi mutlu bir şekilde, sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeniz için ve destek olmak için bir proje başlattık. Biz bu proje kapsamında sizleri iki yönüyle destekliyoruz. Birincisi maddi anlamda sizi destekliyor olacağız. Belli bir miktarda ekonomik destek veriyoruz. Bu destek 2 yıl geri ödemesiz, geri kalan iki yılında eşit taksitlerle geri ödenecek. Öte yandan sizleri hem eğitim hem de danışmanlık yönüyle destekliyor olacağız. Amacımız toplumun temeli olan, geleceğimizin teminatı olan sizlerin başlatmış olduğu bu aile yapısının sağlıklı bir şekilde ileriye gitmesi, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasıdır” diye konuştu. Kredisi onaylanan gençler ise deprem sonrası maddi olarak zorluk içerisinde olduklarını ve bu kredinin mutlu bir yuva kurmak adına çok faydalı olduğunu dile getirdi.
28 Mart 2024 Perşembe - 13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi Adıyaman’da, Türkiye genelinde yapılacak olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kentteki seçim sandıklarında görevli sandık başkanlarına yönelik eğitimler ve bilgilendirmeler İl Seçim Kurulu Müdürü Cengiz Kırmızıgül tarafından verildi. Müdür Kırmızıgül, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Adıyaman’da 412 bin kişinin oy kullanacağı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların daha rahat oy kullanabilmeleri her türlü tedbirin ve çalışmaların yapıldığı belirtildi. Sabah saat 07:00’da başlayıp 16:00’da tamamlanacak olan seçimlerde oy kullanıldığı zaman pusulalara, atılacak olan imzalara dikkat edilmesi, oy kullanma esnasında engelinden dolayı zorlanan kişiler için sadece bir kişinin refakatçi olabileceği ve bir başkasına refakatçi olamayacağı vurgulandı. Eğitimde, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için belirlenen bazı konteyner kentlere de sandıkların kurulacağı, yaşanabilecek sorun ve sıkıntı anlarında durumun anında kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gibi konular hakkında da bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirmeler sonrası slayt sunumu gerçekleştirildi. Sandık kurulu başkanlarına verilen eğitim sonrası kent merkezinde ve köylerde sandıklarda görevli memurlara da eğitim verilecek.
Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı
28 Mart 2024 Perşembe - 14:30 Adıyaman’dan Gazze’ye 10 bin bebek zıbını yola çıktı Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından üretilen 10 bin bebek zıbın takımı Gazze’ye gönderilmek üzere Mersin’e doğru yola çıktı. Milli Eğitim Bakanlığının Hayat Boyu Genel Müdürlüğü tarafından İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren Filistinli kadın ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla başlattığı "Dikiş makineleri Gazzeli çocuklar için çalışıyor” projesi kapsamında Adıyaman’da zıbınlar dikildi. Adıyaman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından üretilen ve 50 bin parçadan oluşan 10 bin adet bebek zıbın takımı, Gazze’deki ihtiyaç sahibi bebeklere ulaştırılmak üzere Mersin Havalimanı’na dualarla gönderildi. Tır’a yüklenen zıbınların uğurlamasına katılan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, "Halk Eğitimi Merkezi’nde görevli 45 usta öğreticimiz, yaklaşık bir ay boyunca, 3 vardiya halinde ve tamamen gönüllü olarak çalışarak 10 bin takım, toplamda da 50 bin parça zıbın takımı üretti. Bugün, ekip arkadaşlarımızla birlikte yardım tırımızı Mersin’e, oradan da Gazze’ye ulaştıracağız. Bu vesileyle Gazze’de hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralılara acil şifalar niyaz ediyor, Gazze’nin ve Filistin’in özgürlüğü için dua ediyoruz. Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan bu katliamı kınıyoruz. Gazzeli vatandaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu ve yardımlarımızın bundan sonra da devam edeceğini belirtmek istiyoruz. Bu anlamlı çalışmaya katkıda bulunan tüm arkadaşlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı
28 Mart 2024 Perşembe - 14:09 Evlenmek için kredi alacak depremzede gençlerin eğitimi başladı Adıyaman’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının deprem bölgesinde hayata geçirdiği ’Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi’ projesi kapsamında krediden faydalanmak isteyen genç çiftlerin evlilik öncesi eğitimleri başladı. Sağlam bir aile yapısı ile sağlık bir toplumun temelini oluşturmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi’ni geçtiğimiz aylarda hayata geçirerek Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Bu nedenle, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacıyla Aile ve Gençlik Fonu kurulmuştu. Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi ile evlenmeyi planlayan çiftlere ekonomik, psikolojik ve sosyal destekler sunarak evliliklerinin daha sağlam bir temele oturmasına yardımcı olmak için başvurusu onaylanan çiftlere evlilik öncesi ve sonrası eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlanacak. Adıyaman, Gaziantep (İslahiye ve Nurdağı ilçeleri), Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde pilot olarak başlatılan proje ile genç çift adaylarına 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin TL tutarında faizsiz kredi verilecek. 15 Şubat 2024 itibarıyla alınmaya başlayan başvurulardan Adıyaman’da 24 çiftin başvurusu onaylandı. Başvurusu onaylanan çiftler Adıyaman Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nde eğitime alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, Müdür Yardımcısı İsmail Yetiş, Sosyal Hizmet Müdürü Ahmet Hulusi Kara eğitime katıldı. Eğitim Uzmanı Murat Sertpolat tarafından gençlere eğitim verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Hasan Bilici, eğitimden önce yaptığı açıklamada, “Sizler aslında hayatın gen güzel kararını vererek, evlilik kararı almışsınız. Hayatta yeni bir başlangıç, yeni bir süreç kararı alarak en güzel kararı verdiniz. Bakanlık olarak almış olduğunuz bu güzel kararı desteklemek ve bu birlikteliğinizi, beraberliğinizi mutlu bir şekilde, sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmeniz için ve destek olmak için bir proje başlattık. Biz bu proje kapsamında sizleri iki yönüyle destekliyoruz. Birincisi maddi anlamda sizi destekliyor olacağız. Belli bir miktarda ekonomik destek veriyoruz. Bu destek 2 yıl geri ödemesiz, geri kalan iki yılında eşit taksitlerle geri ödenecek. Öte yandan sizleri hem eğitim hem de danışmanlık yönüyle destekliyor olacağız. Amacımız toplumun temeli olan, geleceğimizin teminatı olan sizlerin başlatmış olduğu bu aile yapısının sağlıklı bir şekilde ileriye gitmesi, sağlıklı bir şekilde gelecek nesillere aktarılmasıdır” diye konuştu. Kredisi onaylanan gençler ise deprem sonrası maddi olarak zorluk içerisinde olduklarını ve bu kredinin mutlu bir yuva kurmak adına çok faydalı olduğunu dile getirdi.
Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi
28 Mart 2024 Perşembe - 13:56 Adıyaman’da sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi Adıyaman’da, Türkiye genelinde yapılacak olan 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi sandık kurulu başkanlarına eğitim verildi. Adıyaman Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından kentteki seçim sandıklarında görevli sandık başkanlarına yönelik eğitimler ve bilgilendirmeler İl Seçim Kurulu Müdürü Cengiz Kırmızıgül tarafından verildi. Müdür Kırmızıgül, sandık başkanlarına seçim sürecinde yapılması ve yapılmaması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Adıyaman’da 412 bin kişinin oy kullanacağı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşların daha rahat oy kullanabilmeleri her türlü tedbirin ve çalışmaların yapıldığı belirtildi. Sabah saat 07:00’da başlayıp 16:00’da tamamlanacak olan seçimlerde oy kullanıldığı zaman pusulalara, atılacak olan imzalara dikkat edilmesi, oy kullanma esnasında engelinden dolayı zorlanan kişiler için sadece bir kişinin refakatçi olabileceği ve bir başkasına refakatçi olamayacağı vurgulandı. Eğitimde, vatandaşların daha rahat oy kullanabilmesi için belirlenen bazı konteyner kentlere de sandıkların kurulacağı, yaşanabilecek sorun ve sıkıntı anlarında durumun anında kolluk kuvvetlerine bildirilmesi gibi konular hakkında da bilgiler verildi. Yapılan bilgilendirmeler sonrası slayt sunumu gerçekleştirildi. Sandık kurulu başkanlarına verilen eğitim sonrası kent merkezinde ve köylerde sandıklarda görevli memurlara da eğitim verilecek.
Öğrencilerden takdir edilecek davranış
28 Mart 2024 Perşembe - 10:20 Öğrencilerden takdir edilecek davranış 6 Şubat depreminde Adıyaman’da, enkaz altında kalarak engelli duruma gelen veya yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılamayan vatandaşların yardımına öğrenciler koşuyor. Öğrenciler, “Ben her yerde varım” projesi kapsamında takdir edilecek davranışa her gün imza atıyor. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce başlatılan “Ben her yerde varım” projesi kapsamında Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü öğrencileri deprem bölgesi Adıyaman’da, enkaz altında kalarak engelli hale gelen veya yaşlılıktan dolayı ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşların yardımına koşuyor. Proje kapsamında belirlenen kişilerin konteynerleri, öğrenci ve okul öğretmenleriyle birlikte ziyaret ediliyor. Öğrenciler burada temizliklerini yapamayan kişilerin konteynerlerini temizleyerek pırıl pırıl bir hale getiriyor. Dip bucak temizlik yapan öğrenciler aynı zamanda kişilerin kıyafetlerini katlayıp, yataklarını toparlayıp bulaşıklarını da yıkıyor. Temizlikten sorumlu öğrenciler, temizlik işlerini yaptıkları sırada yemekten sorumlu öğrenciler ise Perre Uygulama Otelinin mutfak kısmında da yemek hazırlıyor. Usta öğreticilerin kontrollerinde öğrenciler tarafından hazırlanan yemekler bu defa yine belirlenen ihtiyaç sahibi kişilerin konteynerlerine tek tek bırakılıyor. Hem temizlik hem de yemek ihtiyaçları karşılanan kişiler, örnek davranış sergileyen öğrencilere ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti. İhtiyaç sahibi kişilere yemek hazırladığı için oldukça mutlu olduğunu dile getiren öğrencilerden Elif Su Salık, “Biz Perre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri olarak burada yardıma ihtiyacı olan ailelere ve tek yaşayan kişilere yemek yapıp onlara dağıtıyoruz” dedi. Öğrencilerin yaptığı temizlik ve yemeklerden dolayı çok sevindiğini söyleyen Ramazan Şahin, “Çok teşekkür ediyorum Allah razı olsun, sağ olsunlar. Kendi yemeğimi yapamıyorum, yardımlarda bulunuyorlar. Ben engelliyim, beyin kanaması geçirdim, tek yaşıyorum. Allah razı olsun sağ olsunlar, evi temizlediler burası çok güzel oldu” sözlerini kullandı. Depremde enkaz altında kalarak engelli duruma düşen Filiz Sırtıkara ise konuşmasında, “Bu uygulama bizler için çok iyi oldu. Depremde engelli olduk, evimizin temizlenmesi, yemeklerin getirilmesi bizleri düşünmeleri çok iyi oldu. Evi temizlediler, yemek getirdiler. Sağ olsunlar getirenlerden de devletimizden de, herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, “Ben her yerde varım” projesi Mesleki ve Teknik Genel Müdürlüğümüzün başlatmış olduğu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu kapsamda bugün depremde engelli durumuna düşen ve yaşlı vatandaşlarımızın evlerini temizlediler. İftarlık yemekleri öğretmen ve öğrencilerimiz yaparak vatandaşlarımızın evlerine kadar ulaştırdılar. Bundan çok büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çocuklarımızın sosyal hayata dokunmaları, birlik ve beraberliklerini sağlamaları bizleri mutlu ediyor” diye konuştu.
Adıyaman Üniversitesi TSE kalite yönetim sistemi belgesi aldı
27 Mart 2024 Çarşamba - 15:57 Adıyaman Üniversitesi TSE kalite yönetim sistemi belgesi aldı Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 19-21 Aralık 2023 tarihleri arasında yürütülen belgelendirme tetkik sürecini başarıyla tamamlayan Adıyaman Üniversitesi, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazandı. TSE yetkilileri tarafından gerçekleştirilen tetkikler sonucunda üniversitenin kalite yönetim sistemi süreçlerinde herhangi bir uygunsuzluk belirlenmedi. TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi düzenlenen tören ile TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin tarafından Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş’e takdim edildi. Törende konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Kalite Yönetim Sistemi Belgesinin kurumlar için kendilerine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu belirterek, “Dünyadaki teknolojik gelişmeler son yıllarda olağanüstü bir eğilim göstermektedir. Kaliteliyi yakalamak adına bu teknolojik gelişmelere ayak uydurmak ve bilişim sistemlerini kurumlara entegre etmek gerektiğini düşünüyorum. Keza kaliteli yönetimlerin var olması teknolojiyle birlikte insanların uyum içerisinde gelişmesine bağlıdır. Bizler, Adıyaman Üniversitesi olarak 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş-Pazarcık merkezli depremlerin ardından önümüze bakarak dengeli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Hem fiziksel hem de mental anlamda hasarlarımızı onarıp, öğrenci sayımızı artırarak eğitim faaliyetlerine devam ediyoruz. Bugün alacağımız belge, Adıyaman Üniversitesi için bu büyük bir başarı ve gururdur. Bizler için çok meşakkatli bir süreç oldu. Kalite sürecinin başından beri yanımızda duran ve Üniversitemizin kalitesinin artması için gayret gösteren tüm akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’nin Üniversitemiz ailesi için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise, kalite yönetim sistemlerinin dünyanın her tarafında aynı şekilde uygulanan tek standart olduğunu belirterek, Türk Standartları Enstitüsünün ulusal ve uluslararası alandaki çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, standart kavramının var olabilme adına önemli bir kavram olduğuna dikkat çekti. Birçok kurumun TSE standartlarına ulaşabilmek adına önemli bir çaba sarf ettiğini belirten Vali Dr. Varol, “Gerekli standartları yakalayarak TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni almaya hak kazanan Adıyaman Üniversitesini kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, 6 Şubat 2023 tarihli depremlerin ardından Üniversite bünyesinde gerçekleştirilen tadilat ve iyileştirme çalışmalarına ait görsellerinin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından TSE ile Adıyaman Üniversitesi arasındaki kurumsal iş birliği protokolünün imzaları TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Kelleş tarafından atıldı. İmza töreni sonrası TSE Başkanı Şahin, TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni ve bayrağını Rektör Prof. Dr. Kelleş’e teslim etti.
Doktorlar, aile hekimliği çalışanlarının hak kaybı için açıklama yaptı
27 Mart 2024 Çarşamba - 15:53 Doktorlar, aile hekimliği çalışanlarının hak kaybı için açıklama yaptı Deprem bölgesinde görev ki aile hekimliği çalışanlarının hak kayıplarının giderilmesi için Adıyaman’da doktorlar açıklamada bulundu. Adıyaman 14 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin girişinde yapılan basın açıklamasını Tabipler Odası Başkanı İsmail Tosun yaptı. Deprem bölgesinde zor şartlar altında aile hekimlerinin görev yaptığını belirten Başkan İsmail Tosun, “Adıyaman’da 6 Şubat depremlerinin üzerinden bir yıldan daha uzun bir zaman geçmiş olmasına rağmen 12 ASM ve 3 tane konteyner kentte ki konteynırlarda aile hekimliği hizmeti zor şartlar altında verilmektedir. Bu aile sağlığı merkezlerinde elektrik, su, internet, bekleme alanları gibi birçok zorluk günlük olarak sürmektedir. Şehrimizde çok sayıda konut yapılmış olup halen hızlı bir şekilde devam etmesine rağmen sadece 3 tane ASM yapımı devam etmektedir. Acilen yapımı beklenen ASM’lerin yapımına geçilmelidir. Ayrıca deprem sonrasında bir yıl süre ile uygulanmayan performans, sabitlenen hyp, teşvike dair muayene sayıları Şubat ayı itibariyle kaldırılmıştır. Deprem bölgesinde nüfusta yaşanan il dışı ve il içi göç nedeniyle çok sayıda aile hekimliği biriminde nüfus azalması yaşanmış olup bu durum halen devam etmektedir. Nüfusların düşüşü, performans kesintileri, hyp ve muayene sayılarının düşüşü nedeniyle birçok aile hekimliği biriminde gelir kayıpları oluşmuş bazı aile hekimleri biriminde yüzde 35 oranında gelir kaybı yaşanmıştır. Bu kayıplar geri ödenmelidir. Gelir kayıplarının önümüzdeki aylarda da devam edeceği açıktır. Bu nedenle ilimizde aile hekimliği çalışanları için performansa bağlı çalışma sisteminden vazgeçilmelidir. Herkese eşit, tavandan şartsız ödeme yapılmalıdır” dedi.
Tutdere: “Posterlerinizi seçim karargahımıza asacağım”
26 Mart 2024 Salı - 16:01 Tutdere: “Posterlerinizi seçim karargahımıza asacağım” CHP Adıyaman Milletvekili ve Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Tutdere, kendisine ait posterlerin sökülmesi üzerine bütün adaylara çağrıda bulunarak, “Bütün adaylar posterlerini göndersinler, seçim karargahıma asacağım” dedi. Seçim çalışmaları kapsamında her akşam seçim koordinasyon merkezinde vatandaşla bir araya gelen Tutdere, Adıyaman Belediyesinin Cumhuriyet, Sümerevler ve Eskisaray Mahallerinde bulunan kendisine ait posterleri söktüğünü iddia ederek açıklamalarda bulundu. Diğer partilerin afiş ve posterlerinin kaldırılmadığına dikkat çeken Tutdere, “Siz Tutdere’nin posterini kaldırabilirsiniz ama gönüllerdeki Tutdere sevgisini asla kaldıramazsınız. Bizler sükunetle, birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkese de, tüm partilerden de aynı nezaketi ve aynı duyarlılığı bekliyoruz. Dün gece saat 00.00’da Adıyaman Belediyesi bazı bölgelerde afişlerimizi kaldırdı. Belediyeye de, diğer partili arkadaşlara da sesleniyorum, biz birbirimize tahammül edeceğiz. Biz hepimiz hemşehriyiz, diğer partililer hakkında da karar var, kimse o karara uymadı. Sadece Tutdere’nin posterini kaldırıyorlar. Siz Tutdere’nin posterini kaldırabilirsiniz ama gönüllerdeki Tutdere sevgisini asla kaldıramazsınız” şeklinde konuştu. Seçim sürecini birlik ve beraberlik atmosferini bozmadan geçirmek istediklerinin altını çizen Tutdere, belediye başkan adaylarına, posterlerini CHP Seçim Koordinasyon Merkezine asma çağrısında bulundu. Tutdere, “O kardeşlerimize çağrı yapıyorum. Duysunlar, biz herkesi seviyoruz, bütün adayların posterlerini göndersinler, seçim karargahıma asacağım. Hoşgörümüzle herkesi, bütün hemşehrilerimizi başımızın tacı yapıyoruz. Ben hepinizi seviyorum, birlik ve beraberlik içerisinde Adıyaman’ımıza sahip çıkacağız. Seçimi kazanacağız, Adıyaman değişecek, hepiniz hizmetle buluşacaksınız” diye konuştu.