GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 12:01

(Özel Haber) ‘Evlenme Kütük Defteri’ müftüye teslim edildi

A
A
A
(Özel Haber) ‘Evlenme Kütük Defteri’ müftüye teslim edildi

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve personeline verilen eğitim sonrasında ‘Evlenme Kütük Defteri’ teslim edildi.

Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü ve personeline verilen eğitim sonrasında ‘Evlenme Kütük Defteri’ teslim edildi.


Adıyaman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen tarafından Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, Müftü Yardımcısı Mustafa Altun ve 3 müftülük personeline nikah kıyma ile ilgili bilgiler verildi. Mehmet Şen’in makamında gerçekleşen eğitimde evlenme yönetmeliği, evlenme kütük defterinin doldurulması, evlenme bilgi formu, evlenme beyannamesi ve diğer konular anlatıldı. Eğitim sonunda Adıyaman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen tarafından Müftü Mehmet Ali Öztürkçü’ye ’Evlenme Kütük Defteri’ teslim edildi.


Müftü Mehmet Ali Öztürkçü, eğitimde detaylı bir şekilde nikah kıyma ile ilgili bilgiler aldıklarını belirterek, “İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürümüz yeni kanun çerçevesinde yapılacak nikah hakkında teferruatlı bilgiler verdi. Kağıt üzerinde, defter üzerinde, uygulamalı olarak bilgilendirdi. Bizde bundan sonra nikah kıymaya bu bilgiler ve kanunlar çerçevesinde görevimizi yapmaya gayret edeceğiz. Yeni evlenen bir çift gelip Müftülüğe müracaat edecek. Biz onun müracaatını alacağız. Ona bir süre vereceğiz, o süre içerisinde onların evlenmesine mani bir hallerinin olup olmadığını İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden ve sistemimizden araştıracağız. Şayet evlenmelerine mani bir halleri yoksa ise tespit ettiğimiz günde Müftülüğe gelerek nikahlarını kıyacağız” dedi.


Adıyaman İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Mehmet Şen ise evlenme yönetmeliği ile ilgili teferruatlı bir bilgilendirme yapıldığını kaydederek, “Evlenme kütük defterinin nasıl doldurulacağı, evlenme şartları, evlenme beyannamesinin doldurulması, evlenme bildirimi ile ilgili bilgiler verildi. Erkek ve çiftlerden birinin ikamet ettiği yerde kendilerine müracaat ettikleri zaman muhakkak Müdürlüğümüzden bilgi almak şartıyla evlenme yapabilecekleri kendilerine anlatıldı. Evlenme kütük defterini kendilerine teslim ettik” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir