GENEL - 24 Kasım 2015 Salı 09:20

(Özel Haber) Özlem Öğretmenden ‘Fedakarlık' Örneği

A
A
A
(Özel Haber) Özlem Öğretmenden ‘Fedakarlık' Örneği

Adıyaman’da Özlem Bilgiç öğretmen, bedensel engelli Mervegül Aslan’a evinde eğitim vererek, kaslarının gelişmesi için ise fiziksel hareketler yaptırıyor.
Fedakar ve özveri örneği sergileyen Adıyamanlı öğretmen Özlem Bilgiç, hem eğitiyor hem öğretiyor. Doğuştan bedensel engelli olan 15 yaşındaki Mervegül Aslan, Adıyaman Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirdiği öğretmenden, kendi evinde eğitim alıyor. Konuşmakta güçlük çeken ve bedensel engeli olan Mervegül Aslan, haftada iki gün Özlem Bilgiç öğretmen ile eğitimine evinde devam ediyor.
7 yaşında ilkokul birinci sınıfa giden ve sadece 2 ay eğitim aldıktan sonra engeli nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan, Mervegül Aslan, azmi ile kendisine hayran bırakıyor. Okulu bıraktıktan sonra rehabilitasyon merkezine giden Mervegül Aslan, harfleri ve rakamları biliyor. Okumayı öğrenin Mervegül Aslan, öğretmenini çok seviyor.
Özlem Bilgiç, bedensel engelli öğrencisinin evine her gittiğinde önce kaslarının güçlenmesi için sportif hareketler yaptırıyor. Kalem tutmakta zorlanan Mervegül Aslan’ın parmak ve bilek kaslarının gelişmesi için hareket yaptıran Özlem Bilgiç, daha sonra diğer vücut kaslarının gelişmesi için hareketler yaptırıyor. Mervegül Aslan’ın, kas gelişiminin yanı sıra, el becerilerinin de gelişmesi için öğretmeni, resim, boyama, kesme, hamurla şekiller yaptırıyor.
“MERVEGÜL’E KONUŞMAK ÇOK İYİ GELİYOR”
Özlem Bilgiç, Mervegül’ün çok zeki olduğunu ve çok iyi anlaştıklarını belirterek, “Mervegül yürüme ve konuşma problemi olan bir öğrencimiz. Haftanın 2 günü onun evine geliyorum. Her geldiğimde ilk önce Merve’nin kalem tutması biraz zor olduğu için kaslarını gevşetmek amacıyla biraz el, kol ve parmak hareketleri, ondan sonra oyun hamurlarıyla oynama hareketleri yapıyorum. Onun dışında Merve’yle bol bol kâğıt kesimi çalışmaları yapıyoruz. Boyama çalışmaları yapıyoruz. Merve zaten çevresinde ki eşyaların hepsini rahatlıkla bilen, ancak konuşmakta güçlük çeken ve içindekini ifade etmekte zorlanan bir çocuk. Merve, her şeyi biliyor; fakat ifade ederken zorlanıyor. Onun için Merve ile bol bol konuşuyorum. Konuşmak Merve’ye iyi geliyor. Sürekli ailesiyle beraber olduğu için, farklı bir kişiyle beraber olmak onu mutlu ediyor. İçindekileri dökmek onu mutlu ediyor” diye konuştu.
LAPTOP VE ÇALIŞMA MASASI İSTİYOR
Anne Yüksel ve baba Orhan Aslan’ın en büyük çocuğu olan Mervegül Aslan, kendisinin çalışma masasına ihtiyacı olduğunu ve laptop ile hem oyun oynamak hem de ders çalışmak istediğini dile getirdi.
Bilgisayarda oynamayı çok sevdiğini ancak bilgisayarının olmadığını kaydeden Mervegül Aslan, “Bilgisayarla oynamayı seviyorum ama bilgisayarım yok. Ama bilgisayarımın olmasını istiyorum. Hem ödev için, hem oynamak için” dedi.
Mervegül Aslan ve ailesini evinde ziyaret eden Halk Eğitim Müdürü Aziz Özbilgiç ise kimsenin eğitim hakkının elinden alınamayacağını vurgulayarak, “Adıyaman Halk Eğitim Merkezi olarak örgün eğitim dışında kalmış, özürlü bireylerimizin tamamına ulaşmak istiyoruz. Onların kesinlikle bu eğitim haklarından yararlanmaları için gayret sarf ediyoruz. Öğretmenimizi görevlendirdik. Öğretmenimiz haftada 2 gün geliyor. Bu kızımıza eğitim veriyor. Tabii sadece eğitim değil, onunla beraber fiziksel gelişime de destek sağlıyor. Bizim bu durumda Adıyaman merkezde 4-5 evde eğitim veriyoruz. Bizim amacımız, hiç kimsenin eğitim dışında kalmaması ve herkese ulaşarak azami derecede eğitimden yararlanmalarını sağlamak. Toplumda mümkün olduğu kadar, bu insanların tüketici değil üretici konuma getirmek istiyoruz. O aileleri gerek moral motivasyonu konusunda, gerekse diğer konularda bir nebze dahi olsa rahatlatmak bu bizim en büyük görevimiz” diye konuştu.
İşsiz olan Baba Orhan Aslan ise, kızına evinde eğitim verilmesinden dolayı devlet yetkililerine teşekkür ederek, “Allah devletimizden razı olsun. Adıyaman Halk Eğitim Müdürü ve Yardımcısı’ndan Allah razı olsun. İki senedir eğitim alıyoruz. Evde eğitim görüyor. Kızıma faydası çok oluyor. Kendisini çok geliştirdi. Kızım benden laptop istiyor fakat ben işsiz olduğum için alamıyorum. Sürekli bir iş olsa kızımın istediği laptopu alabilirim” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market, Anadolu’nun 9 farklı şehrinde iftar sofraları kurarak iş ortakları ve müşterileriyle mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin’den Amasya’ya, Uşak’tan Erzincan’a Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sofralarda eski mahalle iftarları geleneği yaşatılıyor ve paylaşmanın önemi vurgulanıyor. Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market; bereket ve dayanışma ayı Ramazan’da iş ortakları ve müşterileriyle Seç Market mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin, Erzincan, Amasya, Uşak, Samsun, Adana, Antalya, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 farklı ilde mağazalar önünde kurulan sofralarda Seç Market yöneticileri, iş ortakları ve mahalle sakinleri birlikte iftar yapıyor. Seç Marketler’de satılan öz markalı ürünler kullanılarak hazırlanan özel yemeklerin ikram edildiği iftar buluşmaları mahalleliden büyük ilgi görüyor. “Ramazan’da paylaşmayı seçiyor, eski mahalle iftarlarının sıcaklığını yaşatıyoruz” Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 700’ü aşan iş ortağıyla perakende sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirten Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Seç Market iş modelimiz sayesinde esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ederken Seç Market tabelası altında mağazası modern bir görünüme ve işleyişe kavuşuyor. Mahalle sakinleri de ‘mahalleden biri’ olan, tanıyıp güvendikleri esnaftan, ulusal çapta bilinen kurumsal bir marka altında, uygun fiyatlarla alışveriş yapıyor. Seç Market olarak sürekli destek olduğumuz esnaf kültürümüzün de bir parçası olan dayanışmayı bu yıl birlik, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’da pekiştirmek istedik. Türkiye’nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz. Seç Market olarak ‘Ramazan’da paylaşmayı seç’ diyerek güzel sohbetler eşliğinde Ramazan sofrasının bereketini iş ortaklarımız ve mahalle sakinleriyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”
Eskişehir Eskişehir İl Müftülüğünden üniversite öğrencilerine iftar yemeği Eskişehir İl Müftülüğü ve Osmangazi İlahiyat Fakültesi, Ramazan ayının bereketini ve manevi atmosferini üniversite öğrencileriyle paylaşmak için bir araya geldi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde düzenlenen iftar programına İl Müftüsü Bekir Gerek ve eşi Hatice Gerek, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel, İl Müftü Yardımcıları Aytekin Akçin, Faruk Latifoğlu, İsrafil İğde, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Fatih Tok ve Dr. Öğr. Üyesi Yılmaz Arı, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. Programda konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade ederek, "Her zaman olduğu gibi bu Ramazan ayında da öğrencilerimizin yanındayız. Onların manevi atmosferini paylaşmak ve bu bereketli sofrada bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi. Gerek, ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel’e ve fakülte personeline teşekkür etti. ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Adıgüzel de yaptığı konuşmada, İl Müftülüğü ile birlikte düzenlenen bu programdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İl Müftülüğümüze bu anlamlı program için teşekkür ediyoruz. Bu tür programlar öğrencilerimiz için büyük önem taşıyor. Ramazan ayının manevi atmosferini birlikte yaşamak ve paylaşmak bizleri mutlu ediyor." dedi. Program, yapılan duanın ardından İl Müftüsü Bekir Gerek’in öğrencilerle hasbihali ile sona erdi.