GENEL - 10 Ağustos 2018 Cuma 09:34

(Özel) Kurbağa adamlar su altındaki suçları aydınlatıyor

A
A
A
(Özel) Kurbağa adamlar su altındaki suçları aydınlatıyor

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kurbağa Adamlar, su altında her türlü suçun önlemesine ve aydınlatılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.

Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kurbağa Adamlar, su altında her türlü suçun önlemesine ve aydınlatılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor.


Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis ve Malatya’da, su altı arama ve kurtarma operasyonları gerçekleştiren Koruma Şube Müdürlüğüne bağlı Su Altı Grup Amirliğinde görevli Kurbağa Adamlar suya atılan suç unsurları, boğulma vakaları, kayıplar gibi su altında her türlü suçun önlemesine ve aydınlatılmasına yönelik çalışma yapıyor.


Boğulma vakalarının yanı sıra su altında da olay yeri incelemelerinde bulunan Kurbağa Adamlar, 2013 yılından bu yana sorumlu oldukları illerde 65 boğulma vakası, 3 adet suç aleti, 3 adet araç çıkartma ve 45 defa da devlet büyüklerini koruma gibi görevlerde yer aldı. Kurbağa adamlar aynı zamanda barajda mahsur kalan 5 kişiyi de boğulmaktan son anda kurtardı.


Gece gündüz demeden 24 saat vardiyalı çalışan Kurbağa Adamlar, kendilerine ihbar düştüğü esnada olay yerine ulaşmak için en kısa yolu tercih ederek araçla ya da tekneyle olay yerine intikal ediyor. Yaptıkları başarılı çalışmalardan dolayı hem emniyet teşkilatında hem de vatandaşların gönlünde taht kuran Kurbağa Adamlar, takdirle karşılanıyor.


Kurbağa adamlar gittikleri olayların yanı sıra boş kaldıkları süre içerisinde de çevik ve fit kalmak için de sık sık antrenmanlar yapıyor.


Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Kurbağa Adamlardan Polis Memuru Beytullah Şan, “Su Altı Grup Amirliğimiz Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğümüzde 2013 yılında kurulmuş ve 2013 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Merkezi Adıyaman olmak üzere Gaziantep, Kilis, Malatya ve Kahramanmaraş olmak üzere toplam 5 ilde faaliyet göstermektedir. Su Altı Grup Amirliğimiz toplam 5 ilde meydana gelen boğulma vakaları, kayıp şahıslar, karada işlenip suya atılan suç aletlerinin aranıp çıkarılması görevlerini ifa etmekteyiz. Su Altı Grup Amirliğinde 65 boğulma, 3 araç çıkartma, 5 canlı kurtarma, 45 devlet büyüğü görevleri olmak üzere 2013 yılından bu yana toplam da bu kadar görev ifa etmiştir. Özellikle yüzme bilmeyen vatandaşlarımızın dibini görmedikleri, derinliklerini bilmedikleri bel kısmını geçebilecek sulara girmesinler. Yüzme bilen vatandaşlarımızda kendilerine aşı güvenip fazla açılmasınlar. Mesai gözetmeksizin 24 saat görevde hazır bir şekilde bekliyoruz. Bize ihbar yetiştiği andan itibaren hemen kısa sürede hazırlıklarımızı yapıp görev yerine giderek görevimizi yapıyoruz” dedi.


Daha sonra konuşan Kurbağa Adamlardan Polis Memuru İbrahim Yüksek ise "Bizler Adıyaman su altı ekibi olarak başta suda boğulmalar olmak üzere suça atılan her türlü suç aletini ve güvenlik önlemlerini almakta görevliyiz. Bu görevlerimizi 7/24 esaslı yapmaktayız. İhbar geldiği anda gece ya da gündüz fark etmiyor olay yerine intikal ederek görevimizi yapıyoruz” şeklinde konuştu.


Kurbağa Adamlardan Polis Memuru Mehmet Ergene, “Her türlü sularda dalış eğitimini aldık. Elimizden geldiğince görevimizi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.


Fit ve çevik olmak amacıyla olaylar dışında antrenmanlar yaptıklarını vurgulayan Kurbağa Adamlardan Polis Memuru Mehmet Uçgun, “Su aleti arama çalışması eğitim dalışında su yapısının bulanık olduğu derinliğin 20 metre olduğu görüşün olmadığı görülmüştür. Yaptığımız metal arama dedektörü aracılığıyla yaptığımız dalışta 20 metre derinlikte suç aletine ulaştık, netice aldık, başarılı bir eğitim dalışı oldu” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Bilecik Belediyesinden sivrisinek ilaçlama çalışması Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kent merkezi ve mücavir alanlarda kapsamlı ilaçlama çalışması gerçekleştiren ekipler, birçok mahalledeki çocuk park ve bahçe alanları, sulak alanlar, rögarlar, mazgallar ve kanallar başta olmak üzere birçok noktada ilaçlama çalışması yaparak, haşere oluşumlarını engellemeye çalışıyor. Yaz mevsimi ile birlikte, toplum sağlığını tehdit eden oluşumlara karşı ilaçlama çalışmalarına hız veren ekipler, çalışmalar çerçevesinde ayrıca çöp tenekeleri ve çevresi ile şehir çöplüğünde sivrisinek, kene ve diğer haşerelere karşı ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan çalışma ile sinek oluşumunu artıran faktörler hakkında bilgi verildi. Açıklamada, "Çevreye atılan atıklar ve içinde biriken sular, çukur alanlar, inşaat alanları, havuz ve göllerde biriken sular sinek oluşumlarını artırıyor. Larva oluşumlarını engellemek veya azaltmak için çevre temizliğine önem vermeli, su birikintilerine yol açacak kirliliklerin temizlenmesi ve çöp konteynerlerindeki temizliğe dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Bilgilendirici açıklamada ayrıca larva oluşumunu artıran diğer maddeler arasında; bina bodrum katlarında bulunan zemin suları, inşaat çevreleri ve asansör boşlukları, bahçelerde ağzı açık bidon, varil, büyük su tankları, lastik, saksı altlığı gibi ortamlardaki suların sivrisinek oluşumuna neden olduğu vurgulandı. Vatandaşlarımızın çevrelerini kontrol etmeleri ve oluşan bu tarz ortamların ortadan kaldırılması konusunda uyarının yapıldığı açıklamada ayrıca hazırlanan bilgi içerikli broşürler ile vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi amaçlıyoruz" denildi.
Bursa Erkan Aydın: "Osmangazi’de yapacak çok işimiz var" Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı ve BGC Yönetim Kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, önümüzdeki dönemde yapılması planlanan çalışmalara ilişkin bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Yapacak çok işimiz var. Seçim öncesi verdiğimiz sözleri bir bir tutacak ve halkımıza en iyi hizmeti üretmenin çabasında olacağız” dedi. Kurulduğundan bu yana ilk defa CHP’li bir yönetimin iş başına geldiği Osmangazi ilçesinin, birçok il belediyesinden büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Erkan Aydın, çevre kirliliğinden altyapı çalışmalarına kadar tüm belediye hizmetlerinde hizmet çıtasını yükseltme azminde olduklarını söyledi. Bursa medyasının gücünü çok iyi bildiğini ve önümüzdeki dönemde basınla iş birliği içinde çalışacağını da ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Belediye hizmetlerimizi sürdürürken bizlere ayna tutacak en önemli unsurların başında basın geliyor. Bu nedenle, sizlerden biri olan ve uzun yıllar basın sektöründe görev yapan Mutlu Esendemir arkadaşımız, önümüzdeki dönem Osmangazi Belediyesi Başkan yardımcısı olarak görev alacak. Bu süreçte basınımızla dayanışma içinde olacağız.” Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a, basına verdiği önem nedeniyle teşekkür eden BGC Başkanı Nuri Kolaylı da, Bursa yararına yapılacak çalışmaları desteklemeye hazır olduklarını ifade etti. Bursa basınını oluşturan gazete, radyo, televizyon ve internet haber sitelerinin köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve en güçlü yerel medyanın Bursa’da görev yaptığını söyleyen Kolaylı, Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 550 üyesiyle sektöre ve sektörde çalışan basın mensuplarına hizmet ürettiğini vurguladı. Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı’nın yanı sıra, Başkan Vekili Fuat Kars, Başkan yardımcıları İhsan Altıkardeş, Hakan Işıkkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Huriye Gül Kolaylı, Ersin Yıldıran, Musa Öztürk, Mehmet Ali Ekmekçi, Ruhi Berber, Cemal Ekentok, Enhar Güneş ve Gökhan Taşkın ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç katıldı.