YEREL HABERLER - 23 Kasım 2015 Pazartesi 15:37

TEOG'a Girecek Öğrencilere Okullarında Seminer Verildi

A
A
A
TEOG'a Girecek Öğrencilere Okullarında Seminer Verildi

Adıyaman’ın Sincik İlçesinde TEOG Sınavına girecek olan ilköğretim 8. sınıf öğrencilerine, sınav öncesi seminer verildi.
Sincik ilçe merkezinde yer alan okullarda eğitim gören ilköğretim 8. sınıf öğrencilerine yönelik Kahta Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Ardıç, Rehberlik Öğretmenleri Vedat Bakır ve Ali Çiçek tarafından seminer verildi.
İlçe merkezindeki okulları dolaşarak TEOG sınavına girecek olan öğrencilere verimli ders çalışma, sınav kaygısı ve test çözme becerileri hakkında seminer verildi. Ayrıca bu okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik özel eğitim ve rehberlik konularında bilgilendirme çalışması yapıldı.
Sincik, Gerger ve Kahta’nın çalışma bölgeleri olduğunu belirten Kahta Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Murat Ardıç, "Gönül isterdi ki Sincik genelindeki okullarımıza yılda en az dört defa gidelim, fakat iş yoğunluğumuzun fazla olmasından, araç ve personel eksiğimizin olmasından dolayı gidemiyoruz. Ancak yılda 1-2 kez merkeze gelerek en azında sınav öncesi öğrencilerimize sınav için tavsiyelerde bulunuyoruz. Çocuklarımıza bazı konularda faydamız dokunacaksa bizi mutlu eder. İnşallah verdiğimiz bilgiler öğrencilerimizin işine yarar. Teknik bilgiler veriyoruz. Çok ders çalışmak yetmiyor; bazen öğrenciler teknik hatalar yapıyor. İnşallah sınav öncesi bu seminerler öğrencilerimiz için verimli olur" şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir