GENEL - 19 Temmuz 2018 Perşembe 15:56

‘Türk Kadının Zaferi Bisiklet Turu’ Adıyaman’da

A
A
A
‘Türk Kadının Zaferi Bisiklet Turu’ Adıyaman’da

Muğla’daki Mor Pedal 48 Kadın Bisiklet Derneğinin yurt çapında ‘El ele elden ele 81 ile’ sloganı ile başlattığı ‘Türk Kadınının Zaferi’ bisiklet turu projesi kapsamında kadınlarla yola çıkan Türk Bayrağı Adıyamanlı Zeliha Yılmaz’a teslim edildi.

Muğla’daki Mor Pedal 48 Kadın Bisiklet Derneğinin yurt çapında ‘El ele elden ele 81 ile’ sloganı ile başlattığı ‘Türk Kadınının Zaferi’ bisiklet turu projesi kapsamında kadınlarla yola çıkan Türk Bayrağı Adıyamanlı Zeliha Yılmaz’a teslim edildi.


Muğla Mor Pedal 48 Kadın Bisiklet Derneği’nin ‘El ele elden ele 81 ile’ sloganı ile tüm Türkiye’de kadın bisikletçiler tarafından gerçekleştirilen ‘Türk Kadınının Zaferi’ bisiklet turu projesi Adıyaman etabında bayrak değişimi yaşandı.


Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş, “Özellikle Türk kadının toplumdaki statüsü, bisiklet sporuna farkındalık oluşturması ve bu anlamda toplum içerisinde kadınlarımızın özellikle trafikte saygın bir şekilde ele alınması, toplum içerisinde spor yapma olanakları, spor yapma imkanını bisiklet yoluyla farkındalık oluşturmak amaçlı. Bu organizasyon 19 Mayıs Gençlik ve Spor Haftasında başlayıp 30 Ağustos Zafer Bayramında sonuçlanacak. Aynı zamanda 81 ilde, bütün illerimizde bu bayrağı kadın sporcularımızın bir birine devrettiği bir organizasyon” dedi.


Malatya’dan bayrağı getirerek Adıyaman’a teslim eden Gün Arzu Erşan ise, “Malatya’dan buraya getirdim bayrağımızı gururla. Özellikle ulu önder Atatürk’e, bize bu hakları kazandırdığı için kadın haklarını bize sonuna kadar kazandırdığı için özellikle Atatürk’e saygımı belirtmek isterim. Bu çalışmanın bize olan katkılarından bahsetmek isterim, sağlıklı yaşam ve kadının gücünü belirtmek isterim aslında bu yol 81 il ve bugünde 49.ilde devam ediyor. Bunun akabinde Zeliha hanım bayrağımızı Şanlıurfa’ya taşıyacak” şeklinde konuştu.


Malatya’dan bayrağı teslim alan Zeliha Yılmaz ise, “Kadın ve bisiklete dikkat çekmek istedik. Trafikte kadına özellikle saygı, sonra kadın bisikletçilere ve bisikletçilere saygı istiyoruz. Türkiye’nin neresinde olursak olalım bisiklete gerçekten hoş bakılması daha trafikte bisiklet ile beraber daha uyumlu trafik akışının sağlanmasını diliyoruz. Ana temamız kadın ve bisikletti, böyle bir projede yer aldığım için çok mutluyum” diye konuştu.


Malatya’dan bayrağı teslim alan Zeliha Yılmaz, aldığı bayrağı Şanlıurfa’ya bisiklette giderek teslim edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Önce öldürdü, sonra yaktı Bahçelievler’de yanan işyerinde bulunan ve önceden öldürüldüğü tespit edilen cinayetle ilgili şüpheli sıfatıyla gözaltına alınan şahsın ifadesine ulaşıldı. Yakalanan şüphelinin, verdiği ifadede, annesine sarkıntılık etmesi üzerine şahsı öldürdüğünü ardından yakmaya çalıştığını söylediği öğrenildi. Öte yandan, olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 2 şüpheli daha yakalanarak gözaltına alındı. Olay, 27 Mart günü Bahçelievler’de Kocasinan Merkez Mahallesi’nde hurda deposu olarak kullanılan iş yerinde meydana gelmişti. Yanan işyerine müdahale eden ekipler içeride elleri arkadan bağlanmış baş ve el kısımlarında kesikler olduğu görülen bir erkek cesedi bulmuştu. Konuya ilişkin yapılan çalışmalar çerçevesinde, iş yerinin Batın D. isimli şahıs tarafından işletildiği, şahıs ile yapılan görüşmede, iş yerinde annesi Hasret D. ile birlikte bulundukları sırada maktul Mustafa Bayraktar’ın iş yerine geldiğini annesine sarkıntılık yaptığını kendisinin de Bayraktar’ı yaralayarak öldürdüğünü daha sonra cesedi yakmaya çalıştığını itiraf etti. Devam eden çalışmalar ve incelenen güvenlik kamerası görüntülerinden, bahse konu olay yeri adrese bir araç ile maktul Mustafa Bayraktar’ın geldiği, aracı maktul şahsın kullandığı, aracın tescil sahibinin Emircan K. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Hasret D. ve Emircan K. isimli şahıslar da gözaltına alındı. Toplam 3 şüpheli şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi için Cinayet Büro Amirliği ekiplerince şüpheliler adli makamlara sevk edildi.
Düzce Orman köylüsüne kredi desteği Orman köylülerinin desteklenmesi projesiyle (ORKÖY) orman köylüsünü bilgilendirmek ve kredi kullanmak isteyenleri tespit etmek için Düzce Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen toplantılar tamamlandı. Düzce’de uygulanan süt sığırcılığı, dış cephe mantolama ve fenni arıcılık projeleri için kullandırılacak krediler kura ile tespit edilerek sahiplerini buldu. 2024 yılında ORKÖY dahilinde Düzce Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Kozluk köyünde 3 aileye 2 şer adet simenter ırkı süt ineği, süt sığırcılığı projesi kapsamında kredi kullandırılacağı, bu kredinin yüzde 20’sinin hibe olduğu, kalanının 2 yıl geri ödemesiz 5 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 5 taksitte geri ödeneceği, Muncurlu köyünde 5 aileye 30’ar kovan fenni arıcılık kredisi kullandırılacağı ve bu kredilerin yüzde 20 sinin hibe olacağı kalanının 1 yıl geri ödemesiz ve 4 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 4 taksitte geri ödeneceği, Darıyeri Yörükler köyünde 17, Darıyeri Hasanbey köyünde 21, Tavak köyünde 11, Çakırsayvan köyünde 13, Yaka köyünde 24, Düverdüzü köyünde 12, Asar köyünde 17 ve Sarıdere köyünde 15 adet olmak üzere toplam 130 aileye dış cephe montalama kredisi kullandırılacağı ve bu kapsamda kullandırılan kredilerin yüzde 20’sinin hibe olduğu, kalanının 1 yıl geri ödemesiz ve 5 yıl boyunca yılda 1 kez olmak üzere faizsiz 5 taksitte geri ödemeli olacağı bildirildi.
Düzce Denizcilik ve taşımanın ülkemiz dış ticaretine katkıları anlatıldı DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından da desteklenmekte olan üniversite öğrencilerinde kariyer farkındalığı oluşturmak, onlara kariyer yolculuklarında destek sunmak amacıyla geliştirilen Kariyer Planlama dersinde ve Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliği ile Denizcilik ve Taşıma Organizatörlüğünün Ülkemiz Dış Ticaretine Katkıları başlıklı seminer düzenledi. Uluslararası Satış Yöneticisi Ayberk Güngördü tarafından verilen seminer, Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Güngör’ün açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında denizcilik ve taşıma organizatörlüğünün bir ülkenin dış ticaretine katkılarına değinen Güngör, Türkiye gibi coğrafi konumu nedeniyle denizciliğin, ülkenin dış ticaretinin ana bileşenlerinden birisi olduğunu ve dış ticaretinde kritik bir köprü işlevi gördüğünü vurguladı. Açılış konuşmasının ardından Ayberk Güngördü öğrencilere kendi kariyer gelişimi hakkında bilgi verdikten sonra, deniz taşımacılığı ve lojistik konularında bilgiler aktardı. Sektörün istediği nitelikleri örneklerle anlatan Güngördü, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak konuşmasını tamamladı. Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Güngör program sonunda Ayberk Güngördü’ye teşekkür belgesi takdim etti.
Ankara Cumhurbaşkanı Erdoğan Roman vatandaşlara hitap etti: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın başkanlığındaki ‘Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı’na telefonla katılarak, “Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne, gerek Tekirdağ, gerekse Kırklareli’nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır” dedi. Bakan Göktaş, Tekirdağ’daki temasları kapsamında Süleymanpaşa Belediyesi Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi’ni de ziyaret etti. Merkezde eğitim alan Roman çocukların davullu mini gösterisiyle karşılanan Bakan Göktaş, merkezi gezerek çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Daha sonra Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli Roman Dernekleri Federasyonu temsilcilerinin katılımıyla, ‘Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı’na başkanlık eden Göktaş, ‘ikinci memleketim’ diye nitelendirdiği Tekirdağ’ın tüm renkleri, farklılıklarıyla ülkenin en kıymetli hazinelerinden biri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Bakan Göktaş ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından toplantıya katılan Roman vatandaşlara hitap etti. Sözlerinin başında Roman vatandaşları selamlayan Erdoğan, “Roman kardeşlerimizin ne kadar kararlı durduklarının haberlerini bu süreç içinde aldım. Pazar günü sandıklara gideceğiz, inanıyorum ki Roman kardeşlerim sandıkları patlatacak” diye konuştu. “Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek” Salondakilerin ‘Evelallah’ karşılığını vermesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Roman kardeşlerim kendilerini vatandaş yerine koymayanlara sandıklarda en güzel cevabı verecek. Gerek Edirne gerek Tekirdağ gerekse Kırklareli’nde böyle bir patlamanın olması o kibirli tiplere en güzel cevap olacaktır” ifadelerini kullandı. “Ayrım yapmaya çalıştılar” Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş da ‘Roman Dernekleriyle İstişare Toplantısı’ndaki konuşmasında, her fırsatta Roman vatandaşlarla bir araya geldiğini belirterek, “Bu ülkenin en güzel renkleri olan sizleri çok seviyoruz” ifadesini kullandı. Tüm vatandaşlara hiçbir ayrım gözetmeksizin hizmet etmeye devam ettiklerini vurgulayan Göktaş, “Biz biriz, beraberiz, birlikte güçlüyüz. Her vatandaşımız bizler için kıymetli. ‘O’ veya ‘bu’ ayrımı yok. ‘Ev hanımları- çalışan kadınlar’ diye ayrım yapmaya çalıştılar, ‘o gazi senin, bu gazi benim’ diye ayırmak istediler. Bu memleket hepimizin, bu çocuklar hepimizin çocukları. Elbirliğiyle kentlerimizi, ülkemizi daha iyi yerlere getireceğiz” diye konuştu. Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı yerlerde Sosyal Yardımlaşma Merkezleri (SODAM) açıklarını dile getiren Göktaş, şunları söyledi: “Sosyal Yardımlaşma Merkezlerimizde mesleki ve sanatsal gelişime yönelik hizmetler sunuyoruz. Sanatsal yeteneklere sahip gençlerimizin Sosyal Yardımlaşma Merkezlerimizde düzenlenen programlarla kendilerini geliştirip, güzel başarılar elde edeceklerine inanıyoruz. Sosyal Dayanışma Merkezlerimizdeki mesleki kurslarla kadınlara sosyal hayat tecrübesi sunmanın yanı sıra mesleki donanım kazandırmayı amaçlıyoruz. Ekonominin içinde daha aktif şekilde yer almaları için eğitim içerikli kurslarımızla önlerini açıyoruz. Kurslarla kazandıkları yeterlilik sayesinde üretime katıldıklarını görmek bizleri son derece mutlu ediyor. Türkiye’de 27 şehrimizde faaliyet gösteren 88 Sosyal Dayanışma Merkezimizle kadınların sosyal, kültürel, mesleki ve kişisel gelişimlerine destek sağlıyoruz.” Bakan Göktaş’a ziyareti sırasında AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Gökhan Diktaş ve Çiğdem Koncagül’ün yanı sıra Cumhur İttifakı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cüneyt Yüksel de eşlik etti.
İstanbul Yakın Doğu Üniversitesi, İnönü ve Bingöl Üniversitesi ile protokol imzaladı Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye’nin köklü yükseköğretim kurumlarından İnönü Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile protokol imzaladı. İmzalanan protokoller kapsamında; üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, ortak araştırma projeleri ve akademik etkinliklerin yapılması hedefleniyor. Yakın Doğu Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile protokol imzaladı. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ’ın katılımıyla düzenlenen protokol töreninde, Yakın Doğu Üniversitesi ve İnönü Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalanırken Bingöl Üniversitesi ile devam eden protokol yenilendi. Kültürel ve sosyal etkileşim arttırılacak, ortak eğitim programları oluşturulacak Üniversiteler arası bilgi ve deneyim paylaşımını çeşitli projelerle artıracak olan protokoller, kurumlar arası iş birliği ve entegrasyonu güçlendirecek. Protokoller kapsamında, üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları, ortak araştırma projeleri ve akademik etkinliklerin yapılması hedefleniyor. Aynı zamanda kültürel ve sosyal etkileşimi artırmak, ortak eğitim programları oluşturmak da protokollerin önemli hedefleri arasında yer alıyor. Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ: Bu iş birliklerine imza atmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyoruz Protokol imza töreninde konuşan Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, üniversiteler arasında geliştirilen iş birliklerinin bilimsel üretimde önemli bir katalizör görevi gördüğünü vurgulayarak “Bu iş birlikleri, farklı disiplinlerden ve coğrafyalardan gelen akademisyenleri bir araya getirerek farklı bakış açılarını, deneyimleri ve uzmanlıkları birleştirme fırsatı sunuyor. Diğer yandan, araştırma projelerinin kapsamını genişleterek daha derinlemesine, kapsamlı sonuçlar elde etmeye de imkan sağlıyor” ifadesini kullandı. “Üniversiteler arası uluslararası iş birlikleri, bilimsel gelişmeyi hızlandırır, yenilikleri teşvik eder” diyen Prof. Dr. Şanlıdağ, “Türkiye’nin köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile yaptığımız iş birlikleri de bilimsel üretimimizi güçlendirerek Türkiye ve KKTC yükseköğretimi arasındaki dayanışmaya da güç katacak. Aynı vizyonu ve bakışı paylaşan değerli mevkidaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Prof. Dr. Şanlıdağ, “İstanbul Üniversitesi ile nadir hastalıkların tanısında kullanılacak yeni bir kit geliştirme projemiz devam ediyor. Aynı şekilde Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile de kit geliştirme projemizin sonuna yaklaştık. Diğer yandan, Ankara Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile de geçtiğimiz haftalarda protokol imzaladık. Bugün, İnönü Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi ile de iş birliği için imza atmaktan büyük bir onur duyuyoruz” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ahmet Kızılay: Çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz İmza töreninde Yakın Doğu Üniversitesi’nin eğitim ve bilimsel çalışmalarıyla hem KKTC hem de Türkiye ve dünyada çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Yakın Doğu Üniversitesi; uluslararası başarıları, öğrenci sayısı, kapasitesi, verdiği uluslararası eğitim, mezun sayısı ve çok yönlü fakülteleri ile örnek gösterilecek bir üniversitedir” dedi. 1975 yılında kurulan ve Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olan İnönü Üniversitesi’nin yarım asırlık tarihi olduğunu da hatırlatan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Yakın Doğu Üniversitesi ile bundan sonraki çalışmalarımızda çok güzel başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. İnönü Üniversitesi’nin sağlık alanında başarılı çalışmalara imza attığını belirten Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Güçlü olduğumuz alanlarda her zaman Yakın Doğu Üniversitesi’ne destek vermek, Yakın Doğu Üniversitesi’nin de güçlü olduğu alanlarda her zaman destek almak isteriz. Bu iş birliği bizim için önemli bir başlangıç. Yakın Doğu Üniversitesi ile öğrenci ve öğretim üyesi değişiminin yanı sıra ortak birçok proje geliştirebileceğimize inanıyorum” dedi. Prof. Dr. İbrahim Çapak: Üniversitemiz arı kompleksi ile de dikkat çekiyor İmzalanan protokole kurumu adına imza koyan Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise Yakın Doğu Üniversitesi ile olan iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek “Yakın Doğu Üniversitesi, sadece Kıbrıs’ta değil dünya genelinde güçlü bir üniversite konumu şunları söyledi: “Bingöl Üniversitesi; tarım, havza, arı ve endemik bitkiler konularında öncü bir üniversite olarak Türkiye’de önemli bir yere sahip. Arıcılık alanında yüksek lisans ve doktora programları ile öne çıkan Türkiye’de benzersiz bir konuma sahip olan üniversitemiz, arı kompleksi ile de dikkat çekiyor. Tecrübelerimizi paylaşmak ve iş birliklerimizi daha da güçlendirmek adına, Yakın Doğu Üniversitesi ile olan iş birliklerimizin devam etmesinden memnuniyet duyuyoruz.” Kendisinin de bir dönem Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yürüttüğünü de hatırlatan Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne geldiğimde kendimi evimde gibi hissediyorum. Gönül bağlarımız hiçbir zaman kopmadı” dedi.
Ankara TDV, Gazze’de 760 bin insana yardım ulaştırdı Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, 7 Ekim 2023’ten günümüze kadar 128 tır malzemenin Gazze’ye gönderildiğini belirterek, “Hijyen, gıda, yiyecek ve ihtiyaç malzemeleri 760 bin insana ulaştı” dedi. İsrail, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Gazze’de on binlerce masum sivili katletti. İsrail saldırılarının şiddeti her geçen gün artarken bölgeye Türkiye tarafından çok sayıda yardım gönderiliyor. Türkiye Diyanet Vakfı ise gönderilen yardımlara öncülük ediyor. TDV Genel Müdürü İzani Turan, Gazze’nin İsrail tarafından dünya ile bağlantısının kesildiğini ve yardımların deyim yerindeyse güç bela ulaştırılabildiğini belirtti. Sınırlar içerisine ne kadar sızılabilirse yardımlar o kadar gidiyor Gazze sınırları içerisine ne kadar sızılabilirse ihtiyaç malzemelerinin o kadar gittiğini söyleyen Turan, TDV’nin her fırsatta bölgeye yardım gönderdiğini açıkladı. Vatandaşların emanetleri zayi edilmiyor Türkiye’de vatandaşların Gazze’ye gönderilmesi için verdiği maddi yardımların hiçbirinin zayi edilmediğini vurgulayan Turan, TDV’nin tüm emanetleri Gazze’ye ulaştırmak için gayret gösterdiğini ifade etti. Tüm dünya ’cani ruh’ ile karşı karşıya Gazze’de masum sivillere terör estiren İsrail’in soykırım gerçekleştirdiğini dile getiren Turan, cani bir ruh ile tüm dünyanın karşı karşıya kaldığını aktardı. “Ramazan sonunda 90 bin kişiye ulaşacağız” Ramazan ayında her gün 3 bin ile 3 bin 500 arasında öğününü Gazze’deki siviller ile buluşturulduğunu anlatan Turan, “Netice itibariyle Gazze’de 90 bin kişiye Ramazan sonunda ulaşmış olacağız. Bunun yanında 500 kişilik iftar sofralarımız ile sıcak yemeklerimiz de Batı Şeria ve Kudüs’te devam ediyor. Böylece biz 100 bine aşkın insanın Ramazan’da sıcak yemek ile yanlarında olmuş olacağız” diye konuştu. Yardımlar zorluklar içerisinde yapılıyor Gazze’ye gönderilen yardımların 3 kanaldan yapıldığını belirten Turan, şunları kaydetti: “Birincisi Mısır’da. İkincisi AFAD ile beraber gemi kaldırdığı anda bize ne tür bir vecibe verirse istedikleri o yardım malzemelerini gemiye yükleyerek gönderiyoruz. Onlar Ariş kapısından içeri sokuyorlar. Çok kolay değil. Zorluklar ile bunlar yapılıyor. Mısır’daki alımlarımız devam ediyor. Orada her türlü tedbirimiz hazır ve Refah Kapısından fırsatını bulduğumuzda hemen içeriye yardımları gönderiyoruz.” TDV’nin Gazze’ye gönderdiği yardımlar 760 bin insana ulaştı Şimdiye kadar 128 tırlık malzemenin Gazze’ye gönderildiğine dikkati çeken Turan, “Hijyen, gıda, yiyecek ve ihtiyaç malzemeleri, 760 bin insana ulaştı. İnsanlığın sınıfta kaldığı bir atmosferden bahsediyoruz. Müslümanlarında acziyetinin fotoğrafı yaşanıyor. Bu bölgede ve Gazze’de. İslam aleminin iyi bir sınav vermediği aşikar. Bütün bu şartlara rağmen şunu ben diyebilirim. En duyarlısı ve ne fazla yardımı içeriye sokmaya çalışan ülke ve vakıf olarak elhamdülillah Türkiye var, bizler varız” ifadelerini kullandı. Filistin, BM tarafından devlet hüviyetine kavuşmalı Bölgedeki sorunların çözüme kavuşması için atılması gereken adımların başında Filistin’in tüm dünya tarafından devlet olarak kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Turan, “Birleşmiş Milletlerin (BM) kabul ettiği bir devlet hüviyetine kavuşur. O zaman devlet hukuku devreye girmiş olacak. Burada zaman zaman ülkemizin yöneticileri suçlanıyor. Çok haksız bir suçlamanın olduğunu insafla söylemek lazım. Devletin dünya konjektürü içerisinde muhatap alacağı bir devlet yapılanması değil, bütün sınırlar Siyonistler tarafından tutulmuş ve onlar ne kadar müsaade ederse bu yardımlar içeri sokulabiliyor” açıklamasında bulundu. “200 Gazze’li öğrenciye her ay burs veriyoruz” İsrail’in saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023 tarihini hatırlatan TDV Genel Müdürü Turan, “Elimiz ve gözümün Filistin’li kardeşlerimiz ile birlikte olacak. Bunun yanında 200 tane Gazze’li öğrenciye biz her ay burs veriyoruz. İstanbul’a Gazze’li hastalarımız gelmiş. İstanbul Müftülüğü ile organize olarak onların iftarların ve sahurlarını organize edeceğiz” dedi. Yardımlar konusunda Gazze, Kudüs ve Filistin’in ilgi alanlarında ilk sırada yer aldığını vurgulayan TDV Genel Müdürü Turan, hem insanlık hem de Müslümanlık gereği mağdurun ve mazlumun yanında olduklarının da altını çizdi.