YEREL HABERLER - 29 Haziran 2015 Pazartesi 17:16

Zengin'den “Yaratılmışların En Yücesi” Konulu Konferans

A
A
A
Zengin'den “Yaratılmışların En Yücesi” Konulu Konferans

Adıyaman Belediyesi Ramazan Etkinlikleri Kapsamında Yazar Zafer Zengin tarafından “Yaratılmışların En Yücesi” konulu konferans verildi.
Demokrasi Parkında her akşam teravih namazı sonrası Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Hayrat Vakfı ve Adıyaman Belediyesi ortaklığında düzenlenen konferans öncesi 9 Nefes Neyzenler Gurubu tarafından tasavvuf müziği dinletisi yapıldı.
Konferansta konuşan Yazar Zafer Zengin, Kur’an-ı Kerim’deki tevafukları ve Hz. Muhammed’i anlattı. Zengin, “Bizler eğitim hakikatini kehanetin her tarafında görebiliriz. Kehanetin her yerinde tevafuk var, ama biz farkına varmadan bilinç işine girerek tesadüf diyoruz. Tesadüf kelimesine şu anlamlar yüklenmiştir; Bilinçsiz bir denk geliş, bilinçsiz bir rastlantıdır. Tevafuk ise bilinçli bir denk gelme, bilinçli bir uyum bilinçli bir ölçüdür. Dolayısıyla bilimin dünyasında tesadüf yoktur. Her şey bilinçli, ölçülü ve uyumludur. Kehanetteki bütün dengeler ve kanunlar, o birbiriyle münasebetten olan varlık, uyum, denge; bir bilincin, bir şuurun, bir iradenin neticesidir” dedi.
Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile beraber Yazar Zafer Zengin’e teşekkür plaketi sunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ise, “Değerli hocamıza teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan değerler vardır. Peygamber efendimizi tanımalıyız örnek alarak tanımamız gereklidir. İslam alemi büyük sıkıntı içerisindedir. Allah yardımcımız olsun. Adıyaman mütevazı bir şehir. Ramazan etkinliklerini düzenleyen değerli Belediye Başkanımıza ve personellerine teşekkür ediyorum, güzel manevi bir atmosfer var” dedi.
Düzenlenen Konferansa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti Gurup Başkanvekili Ahmet Aydın, milletvekillerinden Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti İl Başkanı Seyfettin Bilen, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir