YEREL HABERLER - 14 Mayıs 2015 Perşembe 10:17

2014 Yılında Afyonkarahisar'da 967 Çift Boşandı

A
A
A
2014 Yılında Afyonkarahisar'da 967 Çift Boşandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2014 yılında Afyonkarahisar’da 967 çiftin boşandığı belirtildi.
TÜİK tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2014 yılı boşanma istatistikleri sonuçlarına göre boşanan çiftlerin sayısının Türkiye genelinde bir önceki yıla göre yüzde 4,5 artarak 130 bin 913’e yükseldiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Türkiye’de 2014 yılında gerçekleşen 130 bin 913 boşanmada, en çok boşanmanın gerçekleştiği yaş aralığı erkekler ve kadınlarda 30-34 yaş aralığı olarak görülmektedir. 30-34 yaş aralığında boşanan erkekler, toplam boşanan erkeklerin yüzde 21,3’üne denk gelirken aynı yaş grubundaki boşanmış kadınların toplam boşanan kadınlara oranı ise yüzde 20,9’dur. Afyonkarahisar’da 2014 yılında 967 çift boşanmıştır. Afyonkarahisar, Türkiye genelinde boşanma sayısı en yüksek olan 25. il durumundadır. Kaba boşanma hızına bakılacak olursa, Afyonkarahisar ili binde 1,37 ile kaba boşanma hızı en yüksek olan iller arasında Ege bölgesinde son sırada, Türkiye genelinde ise 45. sıradadır. Ege Bölgesi illeri arasında 2014 yılında en çok boşanma 11 bin 69 ile İzmir’de gerçekleşirken en az boşanma ise 793 ile Uşak ilinde gerçekleşmiştir. Kaba boşanma hızı ise Ege Bölgesi’nde binde 2,29 olup Ege Bölgesi illeri arasında kaba boşanma hızı en yüksek olan il binde 2,72 ile İzmir, en düşük hıza sahip olan il ise binde 1,37 ile Afyonkarahisar’dır.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Frenleri tutmayan otomobil, 14 aracı biçti Ümraniye’de frenlerinin tutmaması sonucu kontrolden çıkan otomobil park halindeki 14 araca çarptı. Olay saat 21.45 sıralarında Ümraniye Armağanevler Mahallesi 23 Nisan Caddesi’nde meydana geldi. Frenleri tutmayan 34 DGK 750 plakalı Fiat marka ticari araç, seyir halindeyken Range Rover marka araca çarptı. Çarpışma sonucu lastiği fırlayan 34 DGK 750 plakalı hızını alamayıp 14 araca çarparak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken otomobillerde maddi hasar meydan geldi. Kazayı yapan sürücünün araçtan indikten sonra şok halinde olduğunu gören vatandaşların araması sonucu olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Maddi hasar meydana gelen bazı araçlar çekici yardımıyla götürülürken, kaza sonrası cadde polis kontrolünde trafiğe açıldı. Öte yandan kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü. Kazayı gören Zafer Karagül, "Bu yol tehlikeli. Yukarıdan gelen araba geldiği zaman bu aşağıdan yukarı araba çıkamıyor. Bu yolu tek yola çevirdikleri zaman veyahut yan yolla açtıkları zaman sıkıntı biraz azalabilir. Birkaç defa çöp kamyonu viraj alamadığı için oraya yuvarlandı. Gene bu dört yol ağzında 3-4 kere kazalar oldu. ’Ne oldu?’ freni tutmayan araba vura vura aşağı indi. Allah’tan büyük bir kazaya engel oldu" dedi. Başka görgü tanığı Serdar Burak Eker, "Doblo sürücüsü var bizim yaşlarımızda 2 tane çocuk, çok hızlı geliyorlar. Yerler de ıslak olduğu için hakimiyetini kaybetmiş. Önde bir panelvan vardı, ona sürttü. Sonra otomobile çarptı. Sonra jeep kurtulayım derken ona ön sağ kafasından çarptı. Sonra park halindeki araçlara çarparak tır dorsesinin orada durdu. Zaten Doblo’nun tekeri orada kaldı, kıvılcımlar falan çıkıyordu. Çocuk büyük ihtimalle şoktan dolayı sarhoş zannedildi, linç ettiler çocuğu. Polis geldi kaldırdı, ifade vermeye götürdüler. Kaldırıma çıkan araçlar oldu baya büyük maddi hasarlı kaza ama can kaybı yok. Ben 20 yaşındayım çocuk da benim yaşlarımda bir şey ama şoktan dolayı konuşamıyordu. Öyle üzüldüm kendisine" ifadelerini kullandı.