YEREL HABERLER - 11 Mayıs 2016 Çarşamba 14:06

Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde “Arabama Binerim Ameliyata Giderim” Projesi Hayata Geçti

A
A
A
Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde “Arabama Binerim Ameliyata Giderim” Projesi Hayata Geçti

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Afyonkarahisar Devlet Hastanesinde “arabama binerim, ameliyata giderim” projesinin hayata geçirildiği kaydedilirken, proje ile ameliyat olacak küçük çocukların streslerinin azaltılmasının planlandığı belirtildi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlileri ve öğrencilerinin de destek verdiği proje kapsamında Devlet Hastanesine 2 adet akülü araba alındığı bildirildi.
Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada amaçlarının çocukların tedavi sürecinde onlara yardımcı olmak olduğunu ifade ederek, “ Çocukların ufak da olsa bir ameliyat olması hem anne babalar hem de çocuk için endişe oluşturan bir durumdur. Ameliyata girecek çocuk, başına ne geleceğini bilmediği için endişe duyar. Bu da onda büyük bir stres ve korku oluşturur. Bir de anne babasının yaşadığı üzüntü ve endişeyi hissederse bu durumdan olumsuz yönde etkilenir ve olay travmatik bir hal alabilir. Bu proje ile birlikte çocuk hastalarımızın yaşadıkları korku ve endişe en aza indiriliyor ve ameliyat süreci eğlenceli bir hal alıyor. Çocuğunun sedyede yatarak korku içinde ameliyata gitmesini izlemek yerine akülü arabada güle oynaya gittiğini görmek ailelerin psikolojisi için de oldukça önemli” diye konuştu.
Öte yandan, projeye sunduğu desteklerden dolayı Dr. Başkan tarafından AKÜ Öğretim Görevlilerine teşekkür belgesi de verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir