YEREL HABERLER - 30 Aralık 2016 Cuma 11:19

Afyonkarahisar’da hava durumu

A
A
A
Afyonkarahisar’da hava durumu

Meteoroloji 5.Bölge Müdürü Alper Akçakaya, kentte sabah saatlerinde başlayan kar yağışının öğleden sonra etkisini yitireceğini kaydederek, “Yağışla birlikte kar kalınlığının 30 santimetre (cm) civarında olması tahmin ediliyor” dedi.
Akçakaya, yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre yağışla birlikte kentin yeni bir soğuk hava dalgasının içine girdiğine belirterek, sıcaklıklarda da hissedilir derecelerde düşüş yaşanacağını ifade etti. Sabah saatlerinde 27 cm ölçüldüğünü ve son yağışla birlikte bu rakamın 30 cm olmasının beklendiğini dile getiren Akçakaya, “Yağışın öğleden sonra etkisini yitirmesini bekliyoruz ancak olumsuz hava koşulları devam edecek. Özelikle sıcaklıklar mevsim normallerinin altında olacak. Mevsim normalleri eksi 1 derece seviyelerinde olan sıcaklıkların eksi 6-7 derecelerde olması tahmin ediliyor. Yaptığımız son tahminlere göre hafta sonu açık ama soğuk bir hava bekliyoruz. Pazartesi günü ise kentte sıcaklığın eksi 10 derece olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Akçakaya, olumsuz hava koşuları konusunda özellikle sürücülerin dikkatli olmasını isteyerek, sabah saatlerin don ve buzlanmanın görüleceğini aktardı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir