GÜNDEM - 09 Nisan 2021 Cuma 23:28

Bakan Soylu: 'Geleceğe yürüyeceğinize inanmanızı istiyoruz'

A
A
A
Bakan Soylu: 'Geleceğe yürüyeceğinize inanmanızı istiyoruz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yarın Çok Genç Olacak” programında gençlere seslenerek, “Sizden ülkenize güvenmenizi ve geleceğe yürüyeceğinize inanmanızı istiyoruz. Çalışmalısınız, okumalısınız ama en önemlisi özünüzü keşfetmelisiniz. Eğer kendinizi bilirseniz özünüzü keşfederseniz ülkenizle de gurur duyarsınız. Çalışmaktan sakın vazgeçmeyin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir otelde düzenlenen “Yarın Çok Genç Olacak” projesi kapsamında düzenlenen programına katıldı. Programda çocuklarla tek tek ilgilenen Bakan Soylu, konuşmasında gençlere dair inançlarından ve geleceğe dair umutlu olmaları gerektiğinden bahsederken, vicdanlı ve merhametli olarak çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

“Sizden ülkenize güvenmenizi ve geleceğe yürüyeceğinize inanmanızı istiyoruz”

Türkiye’nin ülke olarak her açıdan zengin bir ülke olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “Her birinizin gözleri parlayan, geleceğe umutla bakan, yarınları kucaklayan, birbirilerinizi lakinsiz sevgilerinizi hissettiren, Her birinizin, ailesinin hüzmesini yüzlerinizde görmek nasip oldu. Güzel bir deneyim edindiniz. Onlarda bu ülke için başka bir şekilde ziyarete çıkmışlardı. Birbirlerini tanımıyorlardı. Okunan 5 vakit ezanla birlikte, bizim için kahramanca bu ülke için savaşmışlar. Kimisi şehit olmuş kimisi gazi olmuş. Muhakkak ilkokuldan, ortaokuldan sonra şimdi lise okuyorsunuz. Birçok şey okuyorsunuz. Tarih, edebiyat, fen, matematik birçok şeyi gördünüz, ama bütün bunların yanı sıra, hayatın bir başka yanını da gördünüz. Bizim memleketimiz en iyi okuldur. Her tarafıyla, en iyi öğretmendir, en iyi insandır, en iyi nasihattir. Bizim memleketimiz çok zengindir toprağıyla, deniziyle, taşıyla. Bizim memleketimiz çok zengindir. Hacı Bayram Veli’si ile Eyüp Sultanı’yla, Hacı Bektaş Veli’siyle, Yunus Emre’siyle, Mevlana’sıyla Veysel Karani’si ile. Bizim memleketimiz şiirleri, türküleriyle, destanlarıyla zengindir. Bizim memleketimiz annelerinin, babalarının, atalarının örfü ile zengindir. Bizim memleketimiz sofraları ile zengindir. Bizim memleketimiz turizmi beldeleri ile zengindir. Biz çok zengin bir memleketin çocuklarıyız. Çok güzel anne babalarının olduğu, aynı zamanda büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Aynı zamanda o medeniyetin iyiliğinin evlatlarıyız. Dayanışmayı dostluğu öğreten bir memleketin evlatlarıyız. Bu bahsettiğim zenginliklerden, bu toprakların çocuklarının istifade etmemesini istediklerini olaylarla da karşılaşmıyor değiliz. Elbette bu topraklarda bu coğrafyada bu zenginlikler olduğu için, başkalarının bu toprakları elde etmek için topraklarımızı almaya çalıştığı zamanları da gördük. Ama bizler iyilik medeniyetinin çocukları olduğumuz için hep iyi olmaya devam edeceğiz. Sizden ülkenize güvenmenizi ve geleceğe yürüyeceğinize inanmanızı istiyoruz. Bazen eve sallana sallana gittiğimizi biliyoruz. Tek arzumuz var bu memlekete kötülük biçmek isteyenlere fırsat vermemek. Bütün amacımız gayretimiz budur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin zenginliklerini sıralayarak bu zenginliklere sahip olmak isteyen ama hiçbir zaman sahip olamayacak devletler, milletler olduğunu söyleyen Soylu, çok gayret ettiklerini ve dünya ile baş edebilecek bir seviyeye geldiğini söyledi. Bunu yaparken de çalışanların çok gayret ettiğini ifade etti. Türkiye’nin etrafındaki coğrafyanın da kan ağladığını ve Türkiye’nin gücünü zorda kalan milletlere yardım edene kadar durmadan çalışacaklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çok büyük hayallere kavuştuk diyerek dünyaya kafa tuttuklarını ve haksızlığı hiçbir zaman sessiz kalmayacaklarını, gençlerinde buna sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

“Bizim size ihtiyacımız var dünyanın size ihtiyacı var"

21. yüzyılın çalışma yüzyılı olduğunu belirten Soylu, “Biz tırnaklarını çıkartan medeniyet olmadık hiçbir zaman öyle bir millet değiliz. Biz iki eliyle yanaklara dokunan, okşayan, seven bir millet olduk. O yüzden çalışmalısınız okumalısınız ama en önemlisi özünüzü keşfetmelisiniz. Eğer kendinizi bilirseniz özünüzü keşfederseniz ülkenizle de gurur duyarsınız. Çalışmaktan sakın vazgeçmeyin. Bizim size ihtiyacımız var, bu ülkenin size çok ihtiyacı var. Size bir sırrımı daha vereyim. İnsanlığın size ihtiyacı var. Siz vicdan medeniyetinin çocuklarısınız vicdanlısınız. Siz ağlamayı, gülmeyi, sevmeyi, başınızı güvendiğiniz birisinin gönlüne koymayı, göğsüne yaslamayı seven bir milletin çocuklarısınız. Biz başka bir milletiz. Etrafımızda bir kargaşa var. ‘Biz dünyanın sahibiyiz’ diyenlerin zihinlerinin iflas ettiği yüzyılın içerisindeyiz. Biz inanıyoruz ki iyilik hakim olacak ve hep birlikte annelerinizin, babalarınızın, dedelerinizin size öğrettiklerini, siz dünyaya öğreteceksiniz. Biz buna inanıyoruz. Göreceksiniz Allah çalışanlarla ve sabredenlerle beraberdir” dedi.

Yarın Çok Genç Olacak Projesi

Türkiye’nin her bölgesinden 15-18 yaş aralığındaki gençlerin katılımıyla gerçekleştirilecek olan projenin amacı; ev sahibi illerde kurulacak atölyeler aracılığıyla katılımcıların bilim, sanat, kültür ve spor alanlarında yapılacak faaliyetlerde bir arada bulunmalarını sağlamak, Milli ve manevi değerlere sahip çıkan, ülkesinin kalkınmasına katkıda bulunacak nesiller yetiştirmek. Bu doğrultuda 2021 yılı boyunca İçişleri Bakanlığı Spor Derneği organizasyonuyla 2 bin 560 gencin Çanakkale, Balıkesir, Erzurum ve Şanlıurfa illerine götürülerek programın icra edilmesi hedefleniyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılıp yürütülen proje ilk grup, 7 ile 10 Nisan tarihleri arasında 8 ilden 15-18 yaş aralığında ki 160 öğrenci ile başlatıldı. Projenin son ayağı ise Ankara’da olacak.

Programına katılan Soylu, proje kapsamında oluşturulan fotoğraf sergisini gezdi. Program, misafir öğrencilerin konuşmasından sonra “Depremin İlk 6 Saati Bir Hayat Meselesi” videosu ile devam etti. Bakan Soylu’nun konuşmasından sonra Trafik ve Afet Gönüllülüğü Atölyelerinin Sertifika töreni gerçekleştirildi. Son olarak 6 öğrenciye sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı.

Ömer Faruk Karataş - Bayram Türüdü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Başkan Zeyrek: “Projelerimizi hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, tüm gücüyle Manisa’ya hizmet etmek için çalışacaklarını belirterek, “Beş yıl içinde öyle hizmetler yapmalıyız ki alnımız açık bir şekilde çoluğumuz çocuğumuzla çarşıda dolaşabilelim” dedi. Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Meclis Başkanı Cahit Yayman ve Yönetim Kurulu Üyelerini konuk etti. Başkan Özkasap ve beraberindekiler, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde, Manisalıların çok büyük desteğiyle Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ferdi Zeyrek’i tebrik etti. Manisa Ticaret Borsası olarak, her zaman Başkan Zeyrek’in yanında olduklarını belirten Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, “Şahsım ve borsa olarak kalben sizi tebrik ediyoruz. Çok güzel bir başarı oldu. Manisa’mız, genç, dinamik, çalışkan, doğru, dürüst bir başkana sahip olmanın büyük mutluluğunu yaşıyor. Allah mahcup etmesin. Allah kolaylıklar versin” dedi. “Tüm gücümüzle çalışacağız” Tüm gücüyle Manisa’ya hizmet etmek için çalışacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek ise, “Zaman çok çabuk geçiyor. Beş yıl da, bu kadar çok çabuk gelip geçecek. Sizlerin de bulunduğu bu koltuklardan çok başkanlar geldi geçti. Kimi başkanlar, halen başkanım diye anılıyor. Maalesef kimi başkanlar, Manisa’da bile oturmayıp başka şehirlere taşınmak zorunda kalmıştır. Biz beş yıl sonra kazanırız, devam ederiz, etmeyiz, o bugünün konusu değil. Ama beş yıl içinde öyle hizmetler yapmalıyız ki, alnımız açık bir şekilde çoluğumuz çocuğumuzla çarşıda dolaşabilelim. Bu yönde de, hep beraber odalarımızla çok güzel işler yapacağız. Bugüne kadar, biz masanın başka koltuklarında oturduk. Yapılamayanları gördük. Yapılması için mücadele ettik. Allah’ta bir fırsat verdi. Şimdi onları hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışacağız” ifadelerinde bulundu.
Kastamonu Poşetle yüzünü ve ayaklarını saklamaya çalışan hırsız polisten kaçamadı: O anlar kamerada Kastamonu’da 3 ayrı iş yerinden hırsızlık yapan şahıs yakalanmamak için kafasına ve ayaklarına poşet geçirdi. Polis ekipleri tarafından yakalanarak tutuklanan hırsızın, ilginç hırsızlık anı ise güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgiye göre, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezindeki 3 iş yerinden gelen hırsızlık ihbarlarının ardından harekete geçti. Ekipler tarafından 3 ayrı iş yerinde de yapılan incelemelerde hırsızın aynı şahıs olduğu tespit edildi. Yakalanmamak için kafasına ve ayaklarına market poşeti geçiren M.D. isimli şahıs, ekipler tarafından yapılan teknik ve fiziki takip neticesinde yakalandı. Gözaltına alınan şahıs, işlemlerinin ardından Kastamonu Adliyesi’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkartılan şahıs tutuklandı. İlginç hırsızlık anı kamerada Öte yandan, şahsın güvenlik kameralarına yakalanmamak için bulduğu ilginç çözümle hırsızlık yaptığı anlar ise güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde şahsın yakalanmamak için başına ve ayaklarına geçirdiği market poşetleri ile iş yerinin önüne geldiği görülüyor. İş yerinin önünde bir süre çevreyi gözlemleyen şahıs daha sonra eline aldığı taş ile cep telefonu bayisinin vitrinini kırıyor. Şahıs daha sonra vitrinden aldığı çok sayıda cep telefonu ile birlikte koşarak uzaklaşıyor.
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Bictogo ile görüştü TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile görüştü. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Meclis Başkanı Adama Bictogo ile makamında bir araya geldi, daha sonra heyetler arası görüşme düzenlendi. Kurtulmuş, Türkiye Fildişi Sahili arasında ilişkilerin önemli bir ivme kazandığını söyleyerek, “Özellikle son dönemde Afrika açılımımız çerçevesinde Afrika ülkeleriyle çok yakın ilişkiler geliştiriyoruz, Afrika’nın birçok yerinde Türkiye’nin büyükelçilikleri açılıyor. Aynı şekilde Afrika ülkeleri Ankara’da büyükelçilik açarak Türkiye ile Afrika arasındaki ilişkiler genel olarak fevkalade olumlu seyir takip ediyor. Fildişi Sahili Türkiye’nin önem verdiği ülkelerden birisidir ve Türkiye-Fildişi Sahili arasındaki ilişkilerin olumlu seyir takip etmesi her iki ülkenin menfaatlerinedir. Ticarette, sanayide, tarımda, özellikle savunma sanayinde yapılacak işbirliklerinin her iki ülkenin menfaatine olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Bictogo, iki ülke Cumhurbaşkanları arasındaki ilişkileri mükemmel olarak nitelendirerek, amaçlarının karşılıklı ticaretin 2 yıl içinde 1 milyar dolara ulaştırmak olduğunu ifade etti. İki ülke halkları arasındaki dostluk ilişkilerinin de memnuniyet verici olduğunu belirten Bictogo, Fildişi Sahili halkının Paris’ten sonra en fazla ziyaret ettiği şehrin İstanbul olduğunu, her geçen gün İstanbul’un ilk tercih edilen şehir olmaya başladığını ifade etti. Bictogo, halkların bu ziyaretlerinin de ekonomik ve ticari ilişkileri hızlandırmak için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Fildişi Sahili’ndeki enerji ve tarım alanında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Bictogo, enerji alanınki kalkınma planlarının hayata geçirilmesi ile tarım alanındaki işbirlikleri konusunda Türk iş adamlarını ülkelerine davet etti. Heyetler arası toplantının sonunda TBMM ve Fildişi Sahili Ulusal Meclisi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre, iki ülke ve halkları arasındaki ilişkileri daha da geliştirmek için çeşitli alanlarda parlamenter işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunulacak. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Bictogo ve beraberindeki heyet ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında TBMM’de bombalanan alana geçti ve buraya karanfil bıraktı. Bictogo’ya Genel Kurul salonunu gezdiren Kurtulmuş, Meclis’in çalışmaları hakkında bilgi verdi.