YEREL HABERLER - 05 Temmuz 2015 Pazar 18:59

Afyonkarahisar'da Ülkücüler "çin Zulmünü" Yürüyüşle Protesto Ettiler

A
A
A
Afyonkarahisar'da Ülkücüler "çin Zulmünü" Yürüyüşle Protesto Ettiler

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerini yönelik uyguladığı zulüm Afyonkarahisar Ülkü Ocakları tarafından yapılan yürüyüşle protesto edildi.
İmaret Cami önünde toplanan kalabalığa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Raşit Demirel, MHP Milletvekili Mehmet Parsak, Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, TÜRKAV Başkanı İhsan Yağcı, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Yiyit ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anıtpark önünde son bulan yürüyüş sonrası bir basın açıklaması yapan Afyonkarahisar Ülkü Ocakları Başkanı İbrahim Yiyit, “Oruç tuttukları için Çin Halk Cumhuriyeti Uygur Türklerini katlediyor. Vahşice yapılan katliamları tüm dünyanın sessiz kalması utanç verici bir durumdur. Mısır’da hayatını kaybeden Rabia kardeşimiz içinde biz çok üzüldük. Ancak Mısır’a, Filistin’e, Gazze’ye gösterilen ilgi ve alakanın Doğu Türkistan’a gösterilmemesine bir anlam veremiyoruz. Unutulmasın ki; Uygur Türkleri de Müslüman’dır ve Filistin’de Mısır’da nasıl zulüm uygulanıyorsa Doğu Türkistan’da da aynı zulüm uygulanmaktadır” dedi.
“KONUYLA İLGİLİ CİDDİ GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK”
Yiyit’in ardından konuşan MHP Milletvekili Mehmet Parsak ise, Çin’in bu vahşi katliamlarının sistematik olarak devam ettiğini ifade etti. BU konuyla ilgili olarak çalışma yürüttüğünü ifade eden Parsak, “Geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığı seçimleri olduğu için hazırladığımız çalışmaları meclis başkanlığına sunamadık. Ama önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili ciddi girişimlerimiz olacak. Uygur Türklerinin oruç tutmasına dahi müsamaha göstermeyen Çin’e gerekli tepkilerin gösterilmesi için herkes elinden gelen çabayı göstermelidir. Halkımız şunu çok iyi bilmeli ki Doğu Türkistan’da Müslüman Türk kardeşlerimize yardım etmezsek onlarda bizden umudunu kesecektir. Birlik içinde olarak ortak tepki göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.
Açıklamanın ardından gurup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir