GENEL - 14 Aralık 2017 Perşembe 17:02

Afyonkarahisar’da yapımı planlanan Modern Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgilendirme

A
A
A
Afyonkarahisar’da yapımı planlanan Modern Küçük Sanayi Sitesi hakkında bilgilendirme

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, sanayi sitesinin son durumu ile ilgili bilgi vermek için üyelerle bir araya geldi.

Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Mahmut Emin Birliktir, sanayi sitesinin son durumu ile ilgili bilgi vermek için üyelerle bir araya geldi. Sanayi sitesinin çalışmalarını ilk başladığı günden bu güne kadar yapılanları tüm şeffaflığı ile üyelerine aktaran Birliktir, “Bizim tek amacımız esnafımızın kazanmasıdır. Bunun mücadelesini veriyoruz. Her şeyi sizlere şeffaf bir şekilde anlatıyoruz” dedi.


Afyonkarahisar-Konya yolu Karaaslan köyü yakınlarına yapılacak olan Modern Küçük Sanayi Sitesi yapımı ile ilgili dün Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) bir toplantı düzenlendi. Site Başkanı Mahmut Emin Birliktir ve yönetimi tarafından düzenlenen toplantıya sanayi sitesinden iş yeri alan esnaflar katıldı. Tüm şeffaflığı ile site çalışmalarını anlatan Başkan Birliktir, bu süreçte kendilerine destek veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na, Milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Hatice Özkal ile Maliye bakanlığı çalışanlarına teşekkür etti. Sanayi sitesine arsanın bulunmasından izinlerin alınmasına kadar geçen süreyi özellikle anlatan Birliktir, “Bu süreç kolay olmadı. Ama siyasilerimizin desteği ve bizlerin yoğun çabaları ile esnafımıza verdiğimiz sözü tutmanın heyecanıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Sanayi sitemiz ile gerekli olan genel müdürlükleri ile bire bir görüşerek sorunları çözdük. Çünkü biz esnafımıza düşük maliyette iş yeri sözü verdik. Bu sözü yerine getirmenin azmi ile esnafımız için çalmadık kapı bırakmadık” dedi.


“İLK ETABI 2019 MART’TA TESLİM EDECEĞİZ”


Afyonkarahisar Modern Küçük Sanayi Sitesindeki iş yerlerinin ilk etap teslim tarihinin 2019 yılı Mart ayı olduğunun müjdesini veren Başkan Birliktir, “Amacımız iş yerlerimizi bir an önce bitirerek esnafımıza teslim etmektir. Bunun için site yönetimi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah 2019 Mart ayında ilk etapta 382 iş yeri tamamlanarak esnafımıza teslim edilecek. Toplamda 522 iş yeri yapılacak. Şuan her şey esnaf ve sanatkarımızın istediği gibi gidiyor. Biz ne söz verdiysek onu yerine getireceğiz” diyerek konuştu. Ayrıca Birliktir, özellikle iş yeri sahibi olmayan genç esnafa iş yeri verdiklerini, fakat gelen talep doğrultusunda şartları sağlayan tüm esnaflara iş yeri vereceklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı İzmir’de öz kardeşini öldürdükten sonra Sırbistan’a kaçan ve İnterpol’ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’nda yakalan cinayet zanlısı, Sırbistan’a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye’ye getirilmesinin ardından İzmir’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 13.00 sıralarında Urla ilçesi Özbek köyü yolundaki zeytinlik alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kendi arazisine ot toplamaya giden bir vatandaş, ağacın altında erkek cesedi gördü. Cesedi gördükten sonra durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucu cesedin 19 yaşındaki Eyüp Çelik’e ait olduğu tespit edildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Urla İlçe Emniyet Müdürlüğünün koordineli çalışmaları sonucunda, Çelik’i öz abisi Erol Çelik’in (32) öldürdüğünü tespit etti. Sırbistan havalimanında yakalandı Ayrıca şüphelinin yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalarda ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı Şube Müdürlüğünce aynı gün saat 16.10 kalkışlı Sırbistan Belgrad Nikola Tesla Havalimanına 17.15 varışlı uçağa binmiş olduğu, uçağın Sırbistan’a inişine yaklaşık yarım saat olduğu anlaşıldı. Olayın üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanı, Interpol-Europol Daire Başkanı ve Dış İlişkiler Daire Başkanı arasında hızlı bir iletişim ağı kuruldu ve Sırbistan makamlarıyla ilgili daire başkanları iletişime geçerek şüphelinin Sırbistan ve Interpol polislerince uçaktan indiği esnada Belgrad Nikola Tesla Havalimanında muhafaza altına alınması sağlandı. İzmir polisi Türkiye’ye getirdi Urla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ise şüpheli Erol Çelik için kırmızı bülten kararı çıkarıldı. Türkiye’den hareket eden İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği görevlileri, Sırbistan ülkesine intikal ederek muhafaza altına alınan şüpheliyi Türkiye’ye havayolu ile getirdi. Aralarındaki husumetten dolayı kardeşini öldürmüş Cinayet şüphelisi Erol Çelik’in sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşi ile aralarındaki husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Urla Adliyesine sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.