ASAYİŞ - 09 Ekim 2017 Pazartesi 19:54

Afyonkarahisar’daki FETÖ duruşmalarına devam edildi

A
A
A
Afyonkarahisar’daki FETÖ duruşmalarına devam edildi

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarında 8 sanık hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar’da görülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davalarında 8 sanık hakim karşısına çıktı. 2 sanığın tahliyesine karar verilen duruşmalarda bazı sanıklar örgüte ait yapılanmalara yüklü miktarlarda maddi destek sağladıklarını itiraf ettiler.


Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen FETÖ davalarının duruşmalarına bugün de devam edildi.


Hakim karşısına çıkan tutuklu sanıklardan Yaşar A., verdiği bilgiler nedeniyle etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandığını belirtti. Örgüt ile gönül bağını 2014 yılında kestiğini ifade eden Yaşar A., cemaatle 2008 yılında tanıştığını ve şirket ortaklığının da 2011 yılında olduğunu kaydetti. Sandıklı ilçesinde yapıya yakın okulun inşaatına 100 bin TL yardımda bulunduğunu, burs ve kurban parası verdiğini söyleyen Yaşar A., burs parasını ve kurban parasını ilçe imamına verdiğini dile getirdi. 17-25 Aralık sürecinin kendisinin gözünü açtığını belirten Yaşar A., TEM’de rahatça ifade verdiğini, hiçbir zorlukla karşılaşmadığını, hatta kendisine çay bile ikram edildiğini söyledi.



Bank Asya Şube Müdürü yurt dışına para transfer ettiği iddiasına dekont istedi


FETÖ terör örgütüne ait kapatılan Banka Asya’da şube banka müdürü olarak görev yapan tutuklu sanık Ömer Uz da hakim karşısına çıktı. 2004 ile 2014 yılları arasında 12 yıl Banka Asya’da çalıştığını aktaran Uz, TMSF’nin bankaya el koymasının ardından banka müdürü olduğunu söyledi. Yapı ile hiçbir alakasının bulunmadığını dile getiren Uz, il imamının bankada yaptığı toplantıya da katılmadığını vurguladı. Uz, bu toplantının da 17-25 Aralık sürecinden sonra yapıldığına dikkat çekti. Yurt dışına gönderdiği para mahkeme başkanı tarafından Uz’a soruldu. Tutuklu sanık Ömer Uz, bununla ilgili banka dekontunun getirilmesini talep etti.


Mahkemede gün boyu duruşmalara devam edildi. Duruşmaülarda tutuklu sanık Yaşar A.’nın 1 yıl 10 ay hapis cezası alarak tahliyesine karar verildi. Tutuklu sanıklardan Bayram Sayın’ın duruşması 9 Kasım 2017 tarihine ertelendi. Abdullah Taş’ın duruşması 2 Kasım 2017 tarihine ertelendi. Bilge Kağan Küçükcan ve İkram Ekici’nin duruşmaları 4 Aralık 2017 tarihine ertelendi. Ömer Uz’un duruşması 2 Kasım 2017 tarihine ertelendi. Fatih Coşkun 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezası alarak tahliye edilirken, tutuksuz sanık Mustafa K.’nin duruşması 2 Kasım 2017 tarihine ertelendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel halk buluşmasının finalini Turgutlu’da yapacak CHP Genel Başkanı Özgür Özel halk buluşmalarının finalini memleketi Manisa’nın Turgutlu ilçesinde gerçekleştirecek. Halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. Görkemli bir final ile seçim çalışmalarının noktalamak isteyen Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’i Turgutlu’da ağırlayacak. Halk buluşması aynı zamanda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın’ın seçim kampanyasındaki son halk buluşması olacak. Büyük halk buluşması 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleşecek. “Tarihi bir buluşma olacak” Turgutlu Belediye Başkan Adayı ve mevcut Belediye Başkanı Çetin Akın, “Aylardır çok güzel bir kampanya yürütüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinin son halk buluşmasını Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek’in katılımı ile Turgutlu’muzda yapacağız. Bu yönüyle tarihi bir buluşma olacak. Turgutlu’muzda ve Manisa’mızda umut zirvede, heyecan yüksek; kazanmaya hazırız. Tüm hemşehrilerimi 29 Mart Cuma günü saat 17.30’da Koza Parkı Kavşağı’ında gerçekleştirecek olduğumuz büyük buluşmaya davet ediyorum” dedi.