ASAYİŞ - 21 Eylül 2015 Pazartesi 14:59

Afyonkarahisarlı Genç Bursa'da Ortadan Kayboldu

A
A
A
Afyonkarahisarlı Genç Bursa'da Ortadan Kayboldu

Bursa’da kaldığı evden çıktıktan sonra yaklaşık 1 haftadan beri kendisinden haber alınamayan 26 yaşındaki Afyonkarahisarlı Süleyman Gürbüzer’in annesi, yaşlı gözlerle ve umutla oğlundan gelecek güzel bir haberi bekliyor.
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesine bağlı Ahmetpaşa Beldesinde yaşayan Kamile Gürbüzer (51) Bursa’nın Nilüfer İlçesinde bir fabrikada çalışan oğlunun geçtiğimiz Çarşamba günü Bursa’da oturduğu evden akşam saatlerinde çıktığını, o günden beri kendisinden haber alınamadığını söyledi. Yaşlı gözlerle oğlunun bulunmasını isteyen Gürbüzer, oğlunun kayıp olduğunu ve bunun içinde Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulunduğunu dile getirdi. Oğlunun hayatından endişe ettiğini aktaran anne Gürbüzer, “Oğlum dayısının yanında çalışıyordu. Olay günü dayısı gece çocuğumu evine bırakmaya gidiyor. Arabada götürürken oğlumun sürekli telefonu çalıyor. Dayısı ‘oğlum telefonu niye açmıyorsun’ diyor oda, ‘dayı gereksiz kişiler açmama gerek yok’ diyor. Dayısı bırakıp gittikten 15 dakika sonra elbiselerini değiştirip çıkıp gidiyor evden. Telefonla görüşerek gidiyor. Çarşamba gece 12’den sonra telefonu kapanıyor. Son görüştüğü kişinin kaydını almak için 3-4 defa savcılığa gittim emniyete de gittim. Buradan Bursa’ya faksladım. Çocuğumun hayatından endişe ediyorum, bana çocuğumuz versinler” diye konuştu.
Öte yandan, kendisinden yaklaşık bir haftadır haber alınmayan Süleyman Gürbüzer’in bekar olduğu ve uzun zamandır Bursa’da yaşadığı öğrenildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de saz üstatları için 30 yıldır bağlama üretiyor Maltepe’de Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. İstanbul Maltepe’de yaşayan Erzincanlı bağlama ustası Cihan Doldur 30 yıldır saz üstatları için bağlama üretiyor. Halk müziğinin önemli enstrümanlarından biri olan el emeği bağlama üretimi, teknolojik imkanların artması ve çırakların yetişmemesi nedeniyle son demlerini yaşıyor. Maltepe’de küçük bir atölyede 30 yıla yakındır bağlama yapan Cihan Doldur, ağacın cinsine göre ayda ortalama 5-6 bağlama yapıyor. Bağlama yapmak için maun, dut ve kırmızı ardıç ağaçlarını tercih eden Doldur, bazı bağlamaları ise yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Bağlama yapımını aşama aşama anlatan Doldur, zahmetli ve bir o kadarda emek isteyen bir çalışma olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Maltepe’de saz üreten Cihan Doldur, “Kursa yazılmıştım, yengemin bir sazı vardı. Kurs sonrası yengem sazını geri isterdi, dolayısıyla çalışamazdım, yapamazdım. Hiç sazım olmamıştı, zaman ve süreç bizi buralara getirdi. 30 yılı aşkındır bu meslekteyim. Bağlama enstrümanı her şeyden önce beni sesiyle cezbettiği için, amcamında bağlama ustası olmasından dolayı onun yanında başladım. Ahşapa dokunmak çok farklı bir şey. Ben bu işi bir. Meslek gibi görmedim, severek yaptığım bir iş bu. Yeni jenerasyon gençlik biraz daha rahat. Buraya geliyorlar ve ilk başlarda hoşlarıma gidiyor. Tozu, zımparayı zorlukları gördükleri zaman geri adım atıyorlar. Bu iş meşakkatli bir iş, bedenen ve ruhen bu işe kendinizi vermeniz gerekiyor. Gençlerimizde kültürümüze ilgi daha az daha çok batı kültürüne yakınlar ama batıdaki gençlere baktığımızda bizim kültürümüze daha çok meraklılar. Müşteri portföy olarak Çin’e, Afrika’ya, Ruslar’a ve Avrupa’nın bir çok ülkesine saz ürettik. Amerikalı bir arkadaş bizlere Muhlis Akarsu’yu anlattı, eserlerini çaldı. Biz utandık açıkçası.” diye konuştu. (AZ-