GENEL - 27 Şubat 2018 Salı 12:03

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

A
A
A
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven:

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven 28 Şubat darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda; “Bu gün ortaya çıkan manzara, Türkiye’nin 21 yıl önce önünü kesmiş, 19 yıl sonra da yaşanacak 15 Temmuz darbesinin de temelini hazırlamıştır. 28 Şubat iki ayrı darbedir” diye belirtti.


28 Şubat 1997 yılında seçilmiş hükümete yapılan darbenin 21. yıl dönümünde bir basın açıklaması yayınlayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, “Türkiye siyasi tarihinde kara bir leke olan 28 Şubat, Refahyol Hükümeti’nin, 28 Şubat 1997 tarihinde Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlar sonrası yıkılmasını ve devletin, askerî bürokrasinin başını çektiği güçler tarafından yeniden şekillendirilmesini ifade etmektedir. Yani bir nevi silahlı yetki gaspıdır. Gerekçe ise her zaman aynı. ‘İrtica ile mücadele’ 28 Şubat’ın meşruiyetini oluşturuyordu. Ancak irtica tanımının bir karşılığı hiçbir zaman olmadı ve her daim belirsizliğini korudu. Sözde irtica ile mücadele eden cuntacılar sadece mütedeyyin kesimler için değil, tüm Türkiye için demokrasi kaybına neden oldu” dedi.


“15 Temmuz darbesinin temelleri 28 Şubat’ta hazırlandı”


Yurdunuseven, açıklamasında, “Bugün baktığımızda 28 Şubat’ın aslında büyük bir resmin bir parçası olduğunu net bir şekilde görüyoruz. Bu dönemde kapatılan İmam Hatipler ve Kuran kursları, mütedeyyin kesimi, dönemin maşa paşalarına ‘emrinizdeyim’ diyen FETÖ’nün ne hikmetse dokunulmayan okullarına, dershanelerine gitmelerine zorlamıştır. Mütedeyyin kesimin bu zorunluluğu, uzunca bir süredir planlanan darbenin başlangıcı olmuştur. Bu gün ortaya çıkan manzara, Türkiye’nin 21 yıl önce önünü kesmiş, 19 yıl sonra da yaşanacak 15 Temmuz darbesinin de temelini hazırlamıştır. Yani 28 Şubat iki ayrı darbedir” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bayrampaşa’da "ayak ezme" tartışması kanlı bitti: 1 ölü Bayrampaşa’da bir esnafın kardeşi, aracıyla başka bir esnafın oğlunun ayağını ezdi. Şahıs hastane masraflarını karşılamayınca esnaflar arasında çıkan bıçaklı kavgada, ayağı ezilen kişinin babası hayatını kaybetti. Kavga anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, 22 Nisan tarihinde sabah 10.00 sıralarında, Bayrampaşa Yenidoğan Mahallesi’nde yaşandı. İddiaya göre, geçtiğimiz ay, restoran işletmecisi Adem G.’nin kardeşinin kullandığı araç, aynı caddede beyaz eşya dükkanı işleten Ercan K.’nın oğlunun ayağını arabayla ezdi. Kazada, aracın içinde bulunan Adem G., hastane masraflarını ödemedi. Bunun üzerine Adem G. ile Ercan K. arasında tartışma çıktı. Tartışma, bir süre sonra kavgaya dönüştü. Ercan K., Adem G. ve beraberindeki iki kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Ercan K., o esnada kardeşi Cengiz K.’yı aradı. Dükkana gelen Cengiz K. ise bıçak darbelerinden kendini korudu. İki çocuk babası Ercan K. (47), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kavga anı ise güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Ercan K.’nın cenazesi, defnedilmek üzere Giresun’a götürüldü. Şüphelilerin daha önce de bıçaklı saldırı girişiminde bulundukları öğrenildi. Öte yandan konuyla ilgili polis ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar çerçevesinde, Ercan K. ve oğlu Anıl K.’nın Adem G. ve Metin G. ile aralarında daha önceden alacak verecek nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi. Çalışmalar kapsamında Adem G. ile kuzeni olduğu belirlenen Metin G. isimli şüpheli şahıslar aynı gün polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Konu ile ilgili yakalanan şüpheli şahıslar, “kasten öldürme” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.