DİĞER SPORLAR - 14 Nisan 2021 Çarşamba 10:13

Rıza Kayaalp: 'Hedefim, kariyerimdeki tek eksik olan olimpiyat altınını almak'

A
A
A
Rıza Kayaalp: 'Hedefim, kariyerimdeki tek eksik olan olimpiyat altınını almak'

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Tokyo’dan altın madalya hedeflediğini belirterek, "Olimpiyatta hedefim altın madalya. Başka şansım yok, son şansım diyebilirim. Orada altın almak büyük hayal. Birçok madalyam var bir olimpiyat eksik" dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, Avrupa Şampiyonası ve Tokyo Olimpiyatları öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine önemli açıklamalarda bulundu. Kariyerinde olimpiyat altın madalyası eksiği olduğunu ve hedefinin bunu tamamlamak olduğunu dile getiren milli güreşçi Kayaalp, "10 yıldır üst üste final yapan bir sporcuydum ama geçen sene fire verdim. Ama rekor benim elimde. 9 kez Avrupa şampiyonu oldum. Hedefim 10. kez Avrupa şampiyonu olabilmek. Hazırlıklar da iyi gidiyor. Kendimi de iyi hissediyorum. İnşallah sonucu güzel olacak. Mücadele etmeyi seven bir sporcuyum. Savaşmak istiyorum. Ülkem için elimden geleni yapmak istiyorum. Olimpiyatlar öncesi de benim için büyük moral olur. Kampımız güzel gidiyor. Mart’ın başında bir turnuvaya katıldık, sağlam bir turnuvaydı birinci oldum. İyi çalışıyoruz. Gücümüze güç katıp, Avrupa şampiyonasına katılmak istiyorum" dedi.

Rıza Kayaalp: 'Hedefim, kariyerimdeki tek eksik olan olimpiyat altınını almak'

"Birçok madalyam var, bir olimpiyat eksik"

Tokyo Olimpiyatları sonrası emekliliği düşünebileceğini ifade eden Kayaalp, "Olimpiyatta hedefim altın madalya. Başka şansım yok, son şansım diyebilirim. Orada altın almak büyük hayal. Birçok madalyam var, bir olimpiyat eksik. Normal şartlarda vücut bir olimpiyat daha görür ama ben altın alırsam artık yeter diyebilirim. Bir eksik olimpiyat altınım. Ben zirvede bırakmak istiyorum. Böyle bir hedef koymuştum kendime. Bunu da yaptığımı düşünüyorum. Belli bir yaşa da geldim. Bizim de bir ailemiz var. Ağrıyan, sızlayan yerlerimiz de oluyor. İnanılmaz da antrenmanlar yapıyoruz. O mindere çıkmak için inanılmaz efor sarf ediyoruz" diye konuştu.

Rıza Kayaalp: 'Hedefim, kariyerimdeki tek eksik olan olimpiyat altınını almak'

"Ülkeme hizmet için elimden geleni yaparım"

Ülkeye ve genç sporculara yardım etmekten kaçınmayacağını belirten milli güreşçi, "Bu kadar kamplarda olup, aileden uzak kalan biri olarak şu an ilerisi için hocalık gibi bir düşüncem yok ama inşallah güzel yerlerde oluruz. Her zaman çalışıyorsam Allah'a nasip et derim. Gençlere, vatana millete hizmetimiz olacaksa makam nasip et derip. Elimden bir şey gelirse elimden gelen her şeyi yapacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bozhan Memiş - Mehmet Şirin Topaloğlu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da pişkin müşteriler kamerada: Sigara içirmeyince ücretini ödemeyip kaçtılar Güngören’den Mecidiyeköy’e gitmek için taksiye binen üç kişi, sürücünün araçta sigara içilmesine izin vermemesinin ardından ücreti ödemeden araçtan indi. Taksi sürücüsünün, “90 liramı verir misin?” sözlerine karşılık yolcu, “Benim param yok. Git, onlardan al. Paramla beni rehin mi alacaksın” şeklinde pişkin bir cevap verdi. Yaşanan tartışmayı taksi sürücüsü cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Güngören Merter’de dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda taksi sürücüsü İsa Ünver, yol kenarında kendisini durduran üç kişiyi aracına aldı. Şişli Mecidiyeköy’e gitmek için yola çıkan takside yolcular, bir anda sigara içmek istediklerini belirtti. “Paramla beni rehin mi alacaksın?” Ünver’in aracının içinde sigara içilmesine izin vermemesinin ardından yolcular ile sürücü arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine araçtan inen yolcular, 90 liralık taksimetre ücretini ödemek istemedi. Ünver’in, “90 liramı verir misin” sorusuna, “Paramla beni rehin mi alacaksın? Benim param yok, git onlardan al” diyerek cevap veren pişkin yolcular ücreti ödemeden araçtan ayrıldı. O anlar taksi sürücüsünün cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Kaydedildiğini gören şahıs ise “Hem beni sosyal medyaya atacaksın hem de para isteyeceksin” diyerek uzaklaştı. “Sen niye karışıyorsun?’ diyerek araçtan ineceklerini söylediler” Taksi sürücüsü İsa Ünver ise, “Bugün E-5’te ilerlerken bir arkadaş Merter’de beni durdurdu. Kendisiyle birlikte iki tane de kadın bindi. Bana Mecidiyeköy’e gideceklerini söylediler. Kavşaktan dönüp Mecidiyeköy istikametine bağlanacağım esnada araçta sigara içmek istediler. Araçta sigara içmenin yasak olduğunu ve buna izin veremeyeceğimi bildirdim. Arkadaş bunun üzerine söylenmeye başladı. ‘Biz içiyoruz, kimse karışmıyor. Sen niye karışıyorsun? diyerek araçtan ineceklerini söylediler. İndirmek için müsait bir yere yanaştım. 90 liralık taksimetre ücretine itiraz ettiler” dedi.