ASAYİŞ - 24 Eylül 2021 Cuma 08:27

Ankara merkezli 19 ildeki FETÖ soruşturmasında 51 gözaltı kararı

A
A
A
Ankara merkezli 19 ildeki FETÖ soruşturmasında 51 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Ankara merkezli 19 ilde 51 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldığını duyurdu. Gözaltı kararı doğrultusunda Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce Ankara merkezli 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 15 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanmasında yer aldığı anlaşılan şüphelilerden 14’ünün aktif görevde, 13’ünün daha önce ilişiği kesilmiş, 20’sinin mahrem imamı ve 4’ünün de askeri öğrenci olduğu belirtildi.

Başsavcılıktan gözaltı kararına ilişkin yapılan açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında verilen emir ve talimatlara istinaden silahlı terör örgütünün TSK’yı hedef alarak içerisinde yuvalanan ve ‘mahrem hizmetler’ yapılanması içerisinde yer aldığı anlaşılan, Ankara ili genelinde çeşitli semtler ve daha önce görev yaptıkları yerlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edilen, ayrıca yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt mensupları olduklarına dair ifadeler bulunan, aktif görevde 14 (2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 7 astsubay, 2 uzman çavuş), daha önce ilişiği kesilmiş 13 (3 albay, 3 yarbay, 2 binbaşı, 4 astsubay, 1 uzman çavuş), 27 askeri personel ile 20 ‘mahrem imam’ (3’ü görevde, 5’i daha önce ihraç edilmiş 8 kamu personeli ile 12’si özel sektör çalışanı), daha önce ilişiği kesilmiş 4 askeri öğrenci olmak üzere toplam 51 şüphelinin, Ankara merkezli 19 ilde, 24.09.2021 tarihinden itibaren eş zamanlı olarak gözaltına alınmalarına karar verilmiştir. Şüphelilerin yakalanmaları ve Cumhuriyet Başsavcılığımıza sevklerine yönelik işlemler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü TEM ve Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yerine getirilmektedir” denildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütü içerisinde faliyet gösterdikleri tespit edilen; (Hava Kuvvetleri Komutanlığı Asker/Mahrem yapılanması Operasyonel Hat dosyası) 25 şahsa yönelik olarak ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Asker/Mahrem yapilanması Ankesör Kart dosyası) 3 şahsa yönelik toplam 28 şahsa yönelik Ankara merkezli 14 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, 15 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
 

Ali Nargüner
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Belediyesi’nden şehitlere vefa Balıkesir’in Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 14-20 Nisan Şehitler Haftası dolayısı ile ilçede ki şehit ailelerini ziyaret ederek bir kez daha acılarını paylaştı. Edremit Belediyesi şehitlerin emaneti aileleri ile yakından ilgileniyor. 14-20 Nisan Şehitler Haftası nedeniyle Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Zeytinli Mahallesi’nde şehit uzman çavuş Ali Sarı ve İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Özcan Mutlu’nun ailesini ziyaret etti. Belediye meclis üyeleri Necmiye Simliova, Mehmet Döğer, Yılmaz Tezcan, Ertal Küçükaslan, Nizam Aksoy ile beraber Şehit Ali Sarı’nın annesi Nihal Sarı ve ağabeyi İbrahim Sarı ve şehit Özcan Mutlu’nun annesi Süheyla ve babası Necmi Mutlu ile bir araya gelerek bir kez daha acılarını paylaştı. Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci’de İkizçay Mahallesi’nde Şehit Uzman Çavuş Aycan Özdil’in ailesini ziyaret etti. Meclis üyeleri Nevin Sayman, Güneş Durgut, Erdoğan Dursun ile birlikte Şehit annesi Serpil Özdil’e başsağlığı dileklerini iletti. Toplum olarak şehitlerimize minnet ve şükran borcumuz olduğunu ifade eden Başkan Ertaş, “Şehitlerimizin fedakarlıklarını ve vatanımız için canları pahasına gösterdikleri ulvi mücadeleyi bir kez daha anma fırsatı bulduk. Ailelerimizin acısını bir kez daha paylaşıyoruz. Şehitlerimizin kıymetli aileleri başımızın tacıdır. Emanetlerinin her daim yanındayız. Bu vesile ile tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.